ΑΕΚ

Οριακά ο Τζιμπούρ

Οριακά ο Τζιμπούρ
Τζεμπούρ

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Τζιμπούρ ο Μπάγεβιτς για τον τελικό. Τα εναλλακτικά πλάνα...

Ο 25χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και σήμερα υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ελαφριά κάκωση έξω μηνίσκου δεξιού γόνατος και κάκωση ποδοκνημικής στο αριστερό πόδι. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος να μπει και να παίξει περίπου στις 30 Απριλίου.
Ασφαλώς τότε θα τεθεί θέμα έλλειψης αγωνιστικής ετοιμότητας καθώς ο Τζιμπούρ θα έχει χάσει τρεις εβδομάδες προπόνησης και θα προέρχεται από έναν διπλό τραυματισμό που ουδείς γνωρίζει κατά πόσο θα τον επηρεάσει σε έναν αγώνα τόσο δυνατό και με τέτοια σημασία για την ομάδα.

Τα εναλλακτικά πλάνα

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί παρά να κάνει τους υπολογισμούς του και για την περίπτωση που οι Κυργιάκος και Τζιμπούρ δεν αποδειχθούν έτοιμοι να συμπεριληφθούν στην αρχική ενδεκάδα. Κι αν για τον αντικαταστάτη του διεθνούς στόπερ ο προπονητής ξέρει ήδη την απάντηση (είναι βέβαιο ο Γιώργος Αλεξόπουλος ότι θα προτιμηθεί από τον Ζεράλδο Άλβες), για τον ποδοσφαιριστή που θα πάρει τη θέση του «τρομοκράτη» είναι επίσης σίγουρο ότι θα πειραματιστεί.

Αναμφίβολα ο πορτογάλος φορ Αρνάλντο Εντίνιο είναι πλέον το φαβορί για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο 61χρονος τεχνικός σε περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η χρησιμοποίηση του Νάτσο Σκόκο σε ρόλο δεύτερου επιθετικού (θέση που του αρέσει περισσότερο από κάθε άλλη), με ταυτόχρονη αλλαγή του σχήματος σε «4-4-1-1». Ένα σχήμα ασφαλώς περισσότερο συντηρητικό με έμφαση στη μάχη της μεσαίας γραμμής.

Πιθανό είναι κι ένα σχήμα με τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές να κινούνται πίσω από τον Μπλάνκο (4-2-3-1) και μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ (σε αυτήν την περίπτωση οι Πελετιέρι, Καφές και Ενσαλίβα θα δώσουν μάχη για δύο θέσεις). Οι τρεις που θα πλαισιώνουν τον Αργεντινό ίσως είναι οι Σκόκο (δεξιά), Μαντούκα (αριστερά) και Ταχτσίδης (ως επιτελικός μέσος στον άξονα). Αυτό το σχήμα βέβαια προσφέρει περισσότερη ευλυγισία καθώς δεξιά μπορούν να παίξουν και οι Καφές ή Εντίνιο με ταυτόχρονη μετατόπιση του Σκοκο είτε αριστερά, είτε στον άξονα.

Προβλημάτων συνέχεια…

Τραυματίας από τον αγώνα των Σερρών αποχώρησε και ο Νίκος Γεωργέας ο οποίος έχει υποστεί κάκωση στον άκρο πόδα του αριστερού ποδιού, αλλά η συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου δεν απειλείται. Ίσως ο Μπάγεβιτς τον προφυλάξει από το κυριακάτικο ματς κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα. Εν τω μεταξύ ο Σωτήρης Κυργιάκος συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως επίσης και οι Παναγιώτης Λαγός, Αντώνης Ρίκκα.












TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ