ΠΑΟΚ

Οργανωμένος αλλά... "άσφαιρος"

Οργανωμένος αλλά... "άσφαιρος"
κωνσταντίνιδης

Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά σιγή στην επίθεση διέκρινε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. "Θέλουμε την νίκη με Άρη" δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος

Χωρίς γκολ έληξε το φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ουκρανικής Σαχτάρ Ντόνετσκ, δευτεραθλήτριας στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας και φετινής κατόχου της πρώτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα, με προσωρινά εντυπωσιακό συντελεστή 11 νικών σε 12 παιχνίδια.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς σημαντικές φάσεις στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά οι ενέργειές τους να σταματούν στις καλοστημένες άμυνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγώνα με πολλές απουσίες.

Ένα σουτ του Αντριάνο στο 9' που κατέληξε στην αγκαλιά του Τοχούρογλου και ένα δεξί μακρινό σουτ του Μπαϊάνο 10 λεπτά αργότερα που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουτκόφ, ήταν οι μόνες αξιόλογες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Δυνατά μπήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην επανάληψη και μόλις στο 48' ο Βρύζας έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από μεταβίβαση του Γεωργιάδη, αλλά ο Σουτκόφ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 55' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Χούπσμαν από πλάγια και δεξιά, ο Αντριάνο δεν μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Τσέχου αμυντικού της ουκρανικής ομάδας, καθώς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση, στη γραμμή της μικρής περιοχής.

Στο 68' ο Ίλιεφ με ωραία προσπάθεια απέφυγε τον Όσκιπο και μπήκε στην περιοχή από δεξιά και κοντά στη γραμμή του άουτ, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Toχούρογλου, Μελίσσης, Μαλεζάς, Ορφανός, Κωνσταντινίδης (88' Δελήμπασης), Μουμίν, Βρύζας (61' Aθανασιάδης), Γεωργιάδης (85' Tσουκαλάς), Γκονζάλες (67' Γεωργίου), Ίλιεφ (70' Σάλμον), Μπαϊάνο (73' Πεχλιβάνης).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Σουτκόφ, Χούπσμαν, Οσκίπο, Τκατσένκο, Σέβτσουκ, Φερνάντινιο, Ιλσίνιο (88' Πρεντούν), Γουίλιαν (83' Πριτσινένκο), Βούκιτς (74' Σέβτσουκ), Αντριάνο (80' Κοζάνοφ), Μπράνταο

Φερνάντο Σάντος: "Θέλουμε νίκη με Άρη"

Ικανοποιημένος κυρίως από την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ στο σημερινό φιλικό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ έμεινε ο Φερνάντο Σάντος.

"Δεν σταθήκαμε πολύ καλά. Μόνο στην άμυνα κρατήσαμε τις θέσεις μας. Λίγα πράγματα δείξαμε στην επίθεση, αυτό βελτιώνεται μόνο με καθημερινή δουλειά. Οι νεαροί γενικά ήταν καλοί, όπως ο Μουμίν, ο Μαλεζάς" τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε αναφέροντας πως το παιχνίδι ήταν "μια καλή προπόνηση".

Ερωτηθείς για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Αρη σχολίασε: "Είναι φυσικό ο κόσμος να θέλει τη νίκη. Τη θέλουμε και εμείς, όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για το πρεστίζ της ομάδας".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Σαχτάρ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, στάθηκε στο ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, ενώ υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ "είναι οργανωμένη ομάδα, τον περίμενα όμως πιο επιθετικό".























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ