STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ορφανός: "Συμμαχία κατά της βίας"

Ορφανός: "Συμμαχία κατά της βίας"
Ορφανος

Συμμάχους στον αγώνα κατά της βίας, χρειάζεται η Πολιτεία διαφορετικά δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Ορφανός

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης καμερών και θα υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. "Έτσι πλέον ο κάθε θεατής δεν θα εξαφανίζεται μέσα στη μάζα, αλλά θα είναι διακριτός. Και τα δύο μέτρα θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για πράξεις βίας", ξεκαθάρισε στην ΕΤ3.

Αποφασιστικότητα από την Σούπερ Λίγκα

Ο Γιώργος Ορφανός ζήτησε όμως και αποφασιστικότητα από την Σούπερ Λίγκα λέγοντας: "Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι το πολύ σημαντικό ακόμη στο πρωτάθλημα. Είναι φανερό, ότι οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκα πρέπει να κινηθούν πιο αποφασιστικά, προετοιμάζοντας, κατά τον καλύτερο τρόπο, το επόμενο πρωτάθλημα. Τα αρνητικά στοιχεία, που υπάρχουν και σήμερα, έρχονται από το παρελθόν.

Στη συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα την εβδομάδα που πέρασε, όσον αφορά το κεφάλαιο της βίας, τους είπα ότι δεν είναι δυνατόν να έχετε έναν κανονισμό ο οποίος αθωώνει τις ομάδες σας. Φταίνε οι φίλαθλοι, οι διαιτητές όταν προκαλούν, όλοι οι άλλοι, αλλά δεν ευθύνονται οι ομάδες σας.

Η Φέγενορντ αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του UEFA, λόγω επεισοδίων που έκαναν οι οπαδοί της. Από το 2004 έχουμε δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες να απαγορεύουν την είσοδο σε πρόσωπα, για τα οποία πιθανολογούν ότι μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια. Συνεπώς έχουν την ευθύνη, για τα πρόσωπα που εισέρχονται στα γήπεδα. Όταν όμως συμβαδίζουν μαζί τους σημαίνει ότι οι περισσότεροι, δεν επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση".


"Προβάδισμα ο Ολυμπιακός"
Παράλληλα όμως ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε και την εικόνα του πρωταθλήματος στο αγωνιστικό της μέρος και θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για τον τίτλο. "Όσον αφορά στη γενικότερη πορεία του πρωταθλήματος φαίνεται η άνεση του Ολυμπιακού να κερδίζει τα παιχνίδια. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει διάρκεια και αυτό σημαίνει ότι δε μπορείς να προδικάζεις, τι θα γίνει στη συνέχεια. Οι οκτώ βαθμοί που έχει επιπλέον ο Ολυμπιακός είναι μια υπεροχή που δεν ανατρέπεται, εκτός κι αν γίνουν πολλά λάθη από την πλευρά του.

Κατά τα άλλα έχουμε τις μάχες, που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο UEFA. Έχουμε πολλές ομάδες, που τις χωρίζουν έξι βαθμοί. Αυτό κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Η ισοδυναμία αυτή θα θέλαμε να είναι και σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ, των τριών πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος και των υπολοίπων".

Οσον αφορά στην οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, ο Γιώργος Ορφανός είπε: "Εχουμε ειδικούς λογιστές που παρακολουθούν κάθε μήνα αν πλήρωσαν ή δεν πλήρωσαν οι ΠΑΕ τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τη ρύθμιση που έχει γίνει για τις οφειλές, προς το Δημόσιο. Από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ έχει πιο έντονα προβλήματα και λιγότερα ο Ηρακλής, τα οποία πρέπει να δούμε πως ακριβώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι η σκέψη που έχουμε στο μυαλό μας θα υλοποιηθεί, ώστε οι ομάδες της Α', αλλά και της Β' Εθνικής να έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν".

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το θέμα των νέων γηπέδων της Λάρισας και του Ηρακλή, απάντησε: "Από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η πολιτική να ενισχύσουμε προσπάθειες, ώστε οι ομάδες να αποκτήσουν σύγχρονα γήπεδα. Θεωρείται, ότι είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για να καταπολεμήσεις τη βία. Βλέπετε, ότι σπάνια έχουμε σε καινούργια γήπεδα επεισόδια. Επιπλέον με αυτά προσελκύεις ευκολότερα, τον κόσμο, τους νέους, τις γυναίκες.

Το θέμα του γηπέδου της Λάρισας είναι σε τελική φάση. Συμφώνησαν με το Υφυπουργείο Αθλητισμού τις δομές και το θέμα βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι άνθρωποι της Λάρισας είναι σε συζητήσεις με τον κ. Σουφλιά, Λαρισαίο που αγαπά την ομάδα. Επομένως, σύντομα θα έχουμε τις διατάξεις, με βάση τις οποίες θα μπορούν να χτίσουν το γήπεδο. Ο χώρος είναι γνωστός. Βρίσκεται δίπλα στο κλειστό του μπάσκετ και είναι της Γ.Γ.Α. Δεδομένο είναι και το πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα γίνει η κατασκευή. Οι διοικήσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας και της ΠΑΕ. έχουν συμφωνήσει, πως θα κινηθούν. Μόλις ολοκληρωθεί το ώριμο σχέδιο θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του.

Το πιο δύσκολο κομμάτι του θέματος του γηπέδου του Ηρακλή, ολοκληρώθηκε. Αγοράσαμε το χώρο, "ξεσκαλώσαμε" από κάποιες ανταλλαγές χώρων, που πρέπει να γραφτούν στο Κτηματολόγιο. Πρέπει η Διοίκηση του Γ. Σ. Ηρακλή, που είναι ιδιοκτήτης, να συνεργαστεί με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Καμία τράπεζα δεν πρόκειται να δεχτεί να δώσει χρήματα για γήπεδο, εφόσον δεν είναι δεδομένο ότι σε αυτό θα αγωνίζεται ΠΑΕ".

















TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ