ΕΛΛΑΔΑ

"Ώρα για πράξεις"

"Ώρα για πράξεις"
Νικητιάδης INTIME SPORTS

Ο υφυπουργός πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης τόνισε ότι πλέον είναι η ώρα για πράξεις επισημαίνοντας ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να λάβει δραστικά μέτρα κατά της βίας.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου θα αυξήσει τις ποινές, αλλά θα πρέπει στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν ΕΠΟ και Superleague.

Ακόμη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι βαθύτατα προβληματισμένος και κάλεσε τους υπευθύνους να βρεθεί τρόπος για την εξάλειψη του φαινομένου.

Για τις προθέσεις της πολιτείας, σημείωσε: « Τέρμα το λόγια να προχωρήσουμε σε πράξεις. Θα φέρουμε σε διαβούλευση το νομοσχέδια που θα αφορά τη βία κι ελπίζουμε να είναι το πρώτο βήμα.

Έχουμε συναντήσεις και με Πιλάβιο, θα πρέπει να συμπράξει και η Superleague. Το αυτοδιοίκητο επιβάλει να είναι αυτές οι αρχές που θα επιβάλουν σκληρά μέτρα για να συνετίζουν όσους επιτρέπουν ή καλλιεργούν τη βία.

Το νομοσχέδιο θα αφορά και στους σεκιούριτι, στους συνδέσμους, στις ποινές και στα ανάλογα μέτρα που θα δώσουν ένα ισχυρό χαστούκι σ’ αυτό που λέγεται βία στα γήπεδα».

Για την συμβολή των ΕΠΟ, Superleague, ανέφερε: « Το σχέδιο νόμου που θα φέρουμε θα αυξήσει τις ποινές, αλλά θα πρέπει στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν ΕΠΟ και Superleague. Θα τους πιέσουμε να το κάνουν.

Πιστεύω ότι κι ο Πιλάβιος σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί θα τον πιέσουμε, αλλά και θα τον στηρίξουμε. Όταν οι ομάδες θα δουν αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, όταν τους κόψουν 3,6 βαθμούς, όταν το νιώσουν στο πετσί τους θα αλλάξει η κατάσταση».

Για τις ευθύνες των ΠΑΕ, δήλωσε: « Δεν θα έχουμε εμείς ευθύνη αν πηγαίνουν 100 βάνδαλοι και καταστρέφουν μια πόλη. Θα πληρώνει η ομάδα τους. Δεν θέλουμε άλλα λόγια πρέπει να προχωρήσουμε σε νομοθέτημα και να εφαρμόζεται. Να επιβάλουμε σημαντικές ποινές και να τις νιώσουν.

Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο επίπεδο τον εκπρόσωπο συνδέσμου με τον παράγοντα ομάδας. Άλλος ο ρόλος του σωματείου κι άλλος του φιλάθλου.

Όλοι θέλουν να υπηρετήσουν το άθλημα, αλλά αυτό δεν μας δίνει έναν κοινό παρονομαστή. Εμείς με το νομοσχέδιο θέλουμε επιτέλους οι ΠΑΕ να υποβάλει κατάσταση των μελών, αν έχουν ποινικό μητρώο κτλ».

Τέλος για το αν ο πρωθυπουργός έχει πάρει «ζεστά» το θέμα της βίας στα γήπεδα, απάντησε: «Σας βεβαιώνω ότι ο πρωθυπουργός πληγώνεται όταν βλέπει τέτοια γεγονότα, γυρνάει όλο τον πλανήτη για να φτιάξει την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας και βλέπει κάποιους να αμαυρώνουν την εικόνα της. Είναι βαθύτατα προβληματισμένος και μας καλεί να βρούμε τρόπο για να τελειώνουμε μ’ αυτές τις ιστορίες».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ