Ρόμα: Το Friedkin Group αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών

Η Ρόμα αλλάζει σελίδα στην ιστορία της, καθώς οι μεγαλομέτοχοι του συλλόγου, SPV και LLC, πούλησαν τις μετοχές στο αμερικανικό "Friedkin Group".

Η Ρόμα πέρασε επίσημα σε νέα εποχή, καθώς ολοκληρώθηκαν και τα τυπικά για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της. Συγκεκριμένα η AS Roma SPV και LLC, πούλησε τις μετοχές στο Friedkin Group, τo 83,3% του μετοχολογίου, ένα αμερικανικό fund, συναπαρτούμενο από πολλές επιχειρήσεις.

Η εξαγορά των μετοχών θα κοστίσει στους Αμερικανούς 591 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο πλευρές είχαν καθίσει ξανά στο τραπέζει των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, οι Αμερικανοί είχαν κάνει πίσω αφού ο Παλότα ζητούσε ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, επανήλθαν και το deal έκλεισε αρκετά πιο χαμηλά.

Φυσικά, ο Παλότας και οι υπόλοιποι Αμερικανοί επενδυτές μόνο κερδισμένοι βγήκαν από το συγκεκριμένο deal. Το 2011 όταν και αγόρασαν την ομάδα έδωσαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα την πούλησαν 591 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρόμα εξέδωσε ανακοίνωση η οποία δηλώνει μεταξύ άλλων: "Η Ρόμα, SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη στο Friedkin το έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρα της ακίνητης περιουσίας. Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες".

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Ρόμα τονίζεται ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου: "Η AS Roma SPV διατηρεί το δικαίωμα της να ακυρώσει την συμφωνία και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τις 17 Αυγούστου. Η AS Roma SPV μπορεί να μεγαλώσει τα χρονικά περιθώρια αν θέλει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επιπρόσθετα κάθε μια από τις δύο πλευρές μπορεί να σταματήσει τις διαπραγματευσεις αν δεν πληρώσει τίποτα μετά τις 31 Αυγούστου".

Ο πρόεδρος της Ρόμα Τζιμ Παλότα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Friedkin για την πώληση της Ρόμα. Υπογράψαμε όλα τα συμβόλαια σήμερα, και τις επόμενες ημέρες, θα δουλέψουμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του συλλόγου".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.