ΡΟΜΑ

Ρόμα: Τέλος ο Ντι Φραντσέσκο, έτοιμος ο Ρανιέρι

AS Roma coach Claudio Ranieri gestures during a serie A soccer match between Parma and AS Roma, at Tardini in Parma, Italy, Saturday, May 1, 2010.  (AP Photo/Luigi Vasini)
AS Roma coach Claudio Ranieri gestures during a serie A soccer match between Parma and AS Roma, at Tardini in Parma, Italy, Saturday, May 1, 2010. (AP Photo/Luigi Vasini) ASSOCIATED PRESS

Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο και ο Κλάουντιο Ρανιέρι είναι το φαβορί για τη διαδοχή του στον "τζαλορόσο" πάγκο.

Η Ρόμα γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στην παράταση της αναμέτρησης του "Ντραγκάο" από την Πόρτο και η πορεία της στο Champions League σταμάτησε στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

H επιστροφή των "τζαλορόσι" στην ιταλική πρωτεύουσα έφερε εξελίξεις. Στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμμετέχοντες τον τεχνικό διευθυντή, Μόντσι (δέχθηκε "κράξιμο" από τους ultras), τον αντιπρόεδρο, Μάουρο Μπαλντισόνι, τον CEO Γκουίντο Φιένγκα και τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, Φραντσέσκο Τότι.

Ο 49χρονος τεχνικός από την Πεσκάρα, Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Αιώνιας Πόλης. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι του 2017, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει τη διετία. Αφήνει την ομάδα την τρέχουσα σεζόν εκτός Ευρώπης, εκτός Coppa Italia και στην έκτη θέση της Serie A.

Μάλιστα υπάρχει ήδη εναλλακτική λύση. Είναι ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος έχει παραμείνει στο Λονδίνο μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Φούλαμ την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου (28/2).

Άλλωστε, ο 67χρονος πρώην προπονητής των Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, εθνικής Ελλάδας, Λέστερ και Ναντ έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο πόστο. Ήταν τεχνικός της Ρόμα από το 2009 έως το 2011.

Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και δεν αποκλείονται ανακοινώσεις ακόμη κι εντός της ημέρας.

Photo credits: AP Photo/Luigi Vasini

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ