PREMIER LEAGUE

Φούλαμ: Τέλος ο Ρανιέρι μετά από 106 ημέρες στον πάγκο!

Fulham manager Claudio Ranieri watches the warmup ahead of the English Premier League soccer match between West Ham and Fulham at the London Stadium in London, Friday, Feb. 22, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Fulham manager Claudio Ranieri watches the warmup ahead of the English Premier League soccer match between West Ham and Fulham at the London Stadium in London, Friday, Feb. 22, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Μόλις 106 ημέρες άντεξε στον πάγκο της Φούλαμ ο Κλάουντιο Ρανιέρι, με τους Λονδρέζους να ανακοινώνουν το απόγευμα της Πέμπτης (28/2) την απομάκρυνσή του από τον πάγκο.

Την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί σε πάγκο ομάδας της Premier League ο Κλαούντιο Ρανιέρι έγραψε ιστορία αφού τη σεζόν 2016-16 οδήγησε την Λέστερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνάμα του πρώτου τίτλου στην υπεραιωνόβια ιστορία της.

Τώρα, στον πάγκο της Φούλαμ, το σενάριο γράφτηκε εντελώς διαφορετικά και τα επεισόδια ήταν πολύ λιγότερα. Οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν στις 14 Νοεμβρίου την πρόσληψη του 67χρονου Ιταλού τεχνικού και 106 ημέρες μετά του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, με την ανακοίνωση που εξέδωσαν να αναφέρει πως ο Σκοτ Πάρκερ να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού.

"Μετά από μία συζήτησή μας το απόγευμα, ο Κλάουντιο Ρανιέρι συμφώνησε με την απόφασή μου πως μία αλλαγή θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους. Δεν μου έκανε την παραμικρή έκπληξη, ο Κλάουντιο ήταν ένας τέλειος τζέντλεμαν, όπως πάντα.

Η παρουσία του Κλάουντιο στη Φούλαμ δεν έφερε τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε και χρειαζόμασταν όταν τον προσέλαβα ως προπονητή τον Νοέμβριο, όμως να είστε βέβαιοι πως δεν είναι ο μοναδικός που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα.

Ο Κλάουντιο μπήκε σε μία ήδη δύσκολη κατάσταση, παραλαμβάνοντας μία ομαδα που είχε κερδίσει μόλις έναν πόντο στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της πριν αναλάβει εκείνος και έπειτα της έδωσε μεγάλη ώθηση αφού στα πρώτα του οκτώ ματς στον πάγκο κερδίσαμε 9 πόντους.

Παρά το γεγονός πως δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, είμαι ευγνώμων για την προσπάθειά του. Ο Κλάουντιο αφήνει την Φούλαμ ως φίλος και θα βιώσει αναμφίβολα επιτυχίες στο μέλλον", τονίζει ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων Σακίντ Καν, στην ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε την έκδοση του διαζυγίου με τον Ρανιέρι.

Σημειώνεται πως ο άλλοτε τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας έκατσε στον πάγκο της Φούλαμ σε 17 αγώνες, με το ρεκόρ του να 3 νίκες - 3 ισοπαλίες - 11 ήττες, με τους "κότατζερς" να είναι πλέον σε δεινή θέση, έχοντας μαζέψει 17 βαθμούς σε 28 αγώνες που τους έχει αφήσει στο -10 από τη γραμμή της σωτηρίας.

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ