ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ροντρίγκο: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 19χρονο wonderkid της Ρεάλ

Real Madrid's Rodrygo celebrates scoring his side's 2nd goal, during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Osasuna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 25, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Rodrygo celebrates scoring his side's 2nd goal, during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Osasuna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 25, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) 2019 BERNAT ARMANGUE/ AP IMAGES

Ο 19χρονος Ροντρίγκο συστήθηκε στο κοινό του Μπερναμπέου με το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Οσασούνα. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Βραζιλιάνο.

Το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 19χρονου, Ροντρίγκο από την Σάντος, με πολλούς να απορούν για την κίνηση αυτή.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, έδωσε την απάντηση μόλις σε 93' δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο νικηφόρο ματς με την Οσασούνα.

Γνωρίστε και εσείς με την βοήθεια του Sport24.gr τον 19χρονο Ροντρίγκο, διαβάζοντας τα πέντε βασικά πράγματα της καριέρας του μέχρι στιγμής.

1. ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ 17ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Τον Ιούνιο του 2018, η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή από την Σάντος, ονόματι Ροντρίγκο.

Οι "μερένγκες" πλήρωσαν 40 εκατ. ευρώ στην Βραζιλιάνικη ομάδα για τα δικαιώματα του παίκτη και άλλα 5 εκατ. ευρώ στον ποδοσφαιριστή και τους εκπροσώπους του. Αυτόματα έγινε η πιο δαπανηρή επένδυση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης για 17χρονο ποδοσφαιριστή, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν δοθεί τόσα πολλά χρήματα για έναν έφηβο.

2. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ

Γεννήθηκε στην πόλη Οσάσκο, που ανήκει στην πολιτεία του Σάο Πάολο, στις 9 Ιανουαρίου του 2001. Στα δέκα του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σάντος, ενώ μέχρι τότε έπαιζε ποδόσφαιρο σάλας. Τον Μάρτιο του 2017 έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους άνδρες της ομάδας. Γρήγορα έδειξε τις ικανότητες του και λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου του 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας.

3. Η ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ

Την 1η Νοεμβρίου του 2017, προήχθη στην πρώτη ομάδα από τον προσωρινό προπονητή, Ελάνο. Τρεις ημέρες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, μπαίνοντας ως αλλαγή στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ατλέτικο Μινέιρο.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2018, σημείωσε το πρώτο του τέρμα, πετυχαίνοντας νικητήριο γκολ στα τελευταία λεπτά, σε μία εκτός έδρας νίκη της Σάντος με 2-1 επί της Πόντε Πρέτα.

Την 1η Μαρτίου του 2018, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Copa Libertadores σε ηλικία 17 ετών και 50 ημερών και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σάντος σε αυτή τη διοργάνωση και 15 μέρες αργότερα σκόραρε το πρώτο του τέρμα στην διοργάνωση σε ηλικία 17 ετών και δύο μηνών και έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που έβαλε γκολ στη διοργάνωση. Συνολικά, έχει σκοράρει 10 τέρματα και έχει μοιράσει 5 ασίστ με τα χρώματα της Σάντος.

4. ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ... ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Μία εκπληκτική επίδοση πέτυχε ο 19χρονος wonderkid, αφού σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Ρεάλ σε μόλις 93' δευτερόλεπτα από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και μπήκε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της "Βασίλισσας", αφού κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ρονάλντο το "Φαινόμενο" που είχε σκοράρει στα 62' δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς και βρίσκεται στην πρώτη θέση.

5. ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και με τον Ροντρίγκο, που έγινε από πολύ μικρός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ και πλέον, αντικείμενο συζήτησης.

Ο 19χρονος σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει. " Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, θα παίξω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Πάντα ονειρευόμουν αυτήν την στιγμή και πάντα πίστευα πως θα μπορύσα να τα καταφέρω. Από μικρός περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο Μπερναμπέου".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ