ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Άμυνα που θα ζήλευε και ο Σιμεόνε

Real defender Marcelo, left, celebrates after scoring his team's first goal during a friendly soccer match between Roma and Real Madrid, at the Olympic stadium in Rome, Sunday, Aug. 11, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Real defender Marcelo, left, celebrates after scoring his team's first goal during a friendly soccer match between Roma and Real Madrid, at the Olympic stadium in Rome, Sunday, Aug. 11, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η φετινή αμυντική συγκομιδή της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακή, αφού έχει δεχτεί μόλις 13 γκολ, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία έπειτα από 22 αγωνιστικές.

Η νίκη - έστω και με το ισχνό 1-0 στο Μπερναμπέου- κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, κράτησε τη Ρεάλ στην κορυφή της La Liga και η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν καλπάζει για τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή, είναι στο +6 από τη Μπαρτσελόνα του Κίκε Σετιέν με ματς παραπάνω, ενώ έχει να την υποδεχτεί και στην έδρα της για τον β' γύρο.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της φετινής Ρεάλ δεν είναι άλλο από την αμυντική της συγκομιδή, αφού έχει δεχθεί μόλις και μετά βίας 13 τέρματα έπειτα από 22 αγωνιστικές, επίδοση που δεν είχε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν ύστερα από αντίστοιχο αριθμό αγώνων. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι θα ζήλευε την άμυνά της ακόμα και ο μετρ του είδους, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Ρεάλ τρεις φορές στο παρελθόν είχε δεχτεί 14 γκολ σε 22 αγωνιστικές, με τελευταία το 1988. Κρατώντας το μηδέν όμως (και) απέναντι στους ροχιμπλάνκος, δημιούργησε νέο ρεκόρ, το οποίο για μια ομάδα φύσει επιθετική φαντάζει και είναι εκπληκτικό. Ο Ζιζού φαίνεται πως είναι θιασώτης του "η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα φέρνει τους τίτλους".

AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ