ΠΑΟΚ

Σβιντέρσκι: "Αποφάσισα να ποντάρω στον ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σβιντέρσκι σε δηλώσεις του τόνισε πως η εικόνα του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι στην πραγματικότητα διαφορετική απ' ό,τι πιστεύουν στην Πολωνία, ενώ αναφέρθηκε στην απόφασή του να διαλέξει τον Δικέφαλο. Τι είπε για τον Λουτσέσκου.

Ο νεαρός Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι, σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του μίλησε για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο, απορρίπτοντας την πρόταση της Τζένοα.

Τόνισε μάλιστα πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με ό,τι πιστεύουν οι συμπατριώτες του, εξαιτίας της εισβολής του στο γήπεδο με το όπλο στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, μίλησε και για τον προπονητή του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σβιντέρσκι:

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Αυτό που κατάλαβα αμέσως είναι πόσο δημοφιλής είναι ο κ. Σαββίδης. Όλοι τον σέβονται και εκτιμούν αυτά που έκανε για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω πως στην Πολωνία είναι γνωστός κυρίως για την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι, αλλά πιστέψτε με, είναι ένας ωραίος και χαμογελαστός άνθρωπος. Σε εκείνη την κατάσταση, πρέπει να εκνευρίστηκε πραγματικά πάρα πολύ. Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο Ολυμπιακός ευνοείται από τους διαιτητές».

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Γράφω τη δική μου ιστορία. Στον ΠΑΟΚ έχουμε πολύ καλούς επιθετικούς. Υπάρχει ο Τσούμπα Άκπομ που ξεκίνησε πολύ καλά εδώ, πριν από αυτόν υπήρχε ο Πρίγιοβιτς. Είμαι χαρούμενος για το κάθε γκολ που πετυχαίνω, προσαρμόστηκα τέλεια στο νέο περιβάλλον και είμαι ήρεμος. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προτιμάει αυτό το στιλ. Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ, δεν επιθυμώ να επιστρέψω στην Πολωνία σε έναν χρόνο ή δύο. Είχα πρόταση και από την Τζένοα. Βρισκόμουν σε δίλημμα, αλλά αποφάσισα να ποντάρω στον ΠΑΟΚ, μολονότι ήξερα πως πολλοί θα επέλεγαν την Ιταλία. Δεν σκέφτομαι το απώτερο μέλλον. Μόλις έχω έρθει σε μία νέα ομάδα, ακόμα παλεύω για να κερδίσω τη θέση μου σε αυτήν. Βήμα - βήμα, θα βάλω νέους στόχους και αν τους πετύχω, θα υπάρχουν για μένα περισσότερες προτάσεις στο μέλλον».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Παρότι η Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερη από το Μπιάλιστοκ, οι δύο πόλεις μοιάζουν. Βρίσκομαι 15-20 λεπτά από το κέντρο. Υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, οπότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα από αυτή την άποψη. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι η πόλη το καλοκαίρι, δίπλα στη θάλασσα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, σαφώς και δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Από την άλλη όμως, θα είναι πολύ πιο ευχάριστο να περνάς εδώ τον ελεύθερο χρόνο σου. Ο αριθμός των οπαδών που με πλησίασε στην πόλη και μου ζήτησε να βγούμε μία φωτογραφία ή να υπογράψω ένα αυτόγραφο, ήταν για μένα ένα σοκ. Όλοι μου μιλούσαν, όλοι με ρωτούσαν πώς αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη και αν χρειάζομαι κάτι».

Για την σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Η συνεργασία μου με τον κόουτς είναι πολύ καλή. Θέλει από την ομάδα να πιέζει τον αντίπαλο, οπότε έχω παράλληλα και πολλά αμυντικά καθήκοντα. Μαθαίνω συνεχώς στις προπονήσεις και βελτιώνομαι σε αυτόν τον τομέα. Παλαιότερα είχα πολλά προβλήματα στο να αμύνομαι. Όταν ήμουν μικρός, έπαιρνα τη μπάλα και προσπαθούσα να πετύχω γκολ. Αυτό στην πορεία έπρεπε να αλλάξει».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ