ΠΑΟΚ

Πασχαλάκης: "Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις…"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Λέο Ζαμπά μίλησαν μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ στον Sport24 Radio 103,3. (AUDIO)

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Λεό Ζαμπά του ΠΑΟΚ μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον Βασίλη Τεμπέλη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Για το αν ήταν εύκολη η αποστολή του στον τελικό:
“Δεν έχω να κρατήσω τίποτα από το παιχνίδι. Οπως λέει και ο αρχηγός μας, τα παιχνίδια αυτά δεν τα παίζεις αλλά τα κερδίζεις. Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε 1-0 αλλά και μισό μηδέν να θέλαμε θα ήταν το ίδιο. Η ένταση της χρονιάς βγήκε σήμερα. Θέλουμε να πάμε στην Τούμπα να το ζήσουμε όλοι μαζί, γιατί ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά για όλους μας”.

Για το αν φανταζόταν ότι θα είναι από τους βασικούς συντελεστές του νταμπλ: “Ηρθα για να κατακτήσω πράγματα. Είναι η νοοτροπία μου να κοιτάζω την καθημερινότητα. Δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή γι” αυτή τη θέση”.

Για την κορυφαία φετινή του επέμβαση: “Είναι δύσκολο, είναι πάρα πολλές, δεν μπορώ να πω καμία. Ισως του Καμαρά στον πρώτο γύρο με τον Ολυμπιακό…”

Για το αν πίστευε στην κατάκτηση του νταμπλ: “Είχαμε τρεις στόχους. Να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καταφέραμε τους δύο από τους τρεις. Μας βοήθησε πολύ ο προπονητής να είμαστε προσγειωμένοι”.

Για το αν είναι κοντά το βήμα στο εξωτερικό: “Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος στην ομάδα μου, γιατί μου προσφέρει τα πάντα, είναι ένα κλαμπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει στο εξωτερικό, αλλά προς το παρόν κοιτάμε την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ”.

Για το αν η Ελλάδα παράγει πολλούς καλούς τερματοφύλακες: “Το έχω πει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικοί τερματοφύλακες, γιατί δικαιώνονται και οι προπονητές τερματοφυλάκων με τηδουλειά που κάνουν”.

Για το πώς αισθάνεται ότι σε σχετικά μεγάλη ηλικία κατέκτησε το νταμπλ και είναι πλέον στην εθνική: “Δεν το βλέπω έτσι, το πόσο αργά ή πόσο γρήγορα κατάφερα όλα αυτά. Εκανα τον κύκλο μου, έφτασα σε μια πολύ καλή ηλικία, 27-28 στον ΠΑΟΚ, είχα την πορεία μου και τις παραπλανήσεις μου, βρήκα τις εμπειρίες που ήθελα και ήρθα πιο έτοιμος από ποτέ. Ηρθα την κατάλληλη στιγμή, ίσως να ερχόμουν μια άλλη στιγμή να ήταν διαφορετικά. Ηταν το βήμα που μου έδωσε ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, άλλες ομάδες δεν σε βοηθάνε σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ευλογημένος που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που έχει δώσει τόσα πολλά, θέλω να δίνω κι εγώ τα πάντα”.

ΖΑΜΠΑ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE"

Για το πως περιγράφει την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ:
" Είχα προτάσεις και από ομάδες με μεγαλύτερο όνομα και από άλλες χώρες, αλλά επέλεξα τον ΠΑΟΚ, επειδή είναι μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες. Και αυτό μου το εξήγησαν οι άνθρωποι της ομάδας από την πρώτη φορά που μίλησα μαζί τους Ήταν μια δύσκολη σεζόν που έφτασε στο τέλος της. Κατακτήσαμε δύο τίτλους και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε.

Για τον επόμενο στόχο του ΠΑΟΚ:
“Ο μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Είναι κάτι που θέλουμε πολύ.

Για τη σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου:
"Είμαι σαν γιος του Λουτσέσκου. Στην αρχή ήμουν ο μικρότερος ηλικιακά στο ρόστερ, ήθελα να παίζω και υπήρξαν κάποια θέματα. Τα αφήσαμε όμως στο παρελθόν και αυτό δείχνει το μεγαλείο του προπονητή. Χαίρομαι πραγματικά που είμαι μέλος αυτής της ομάδας”.

Για το πως θα το γιορτάσει:
“Θα πάω στη Βραζιλία αύριο και θα το γιορτάσω μαζί τους. Περιμένω πως και πως να βρεθώ κοντά τους”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ