ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια, Μάτος και Μαουρίσιο στο προσκήνιο

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από Βιεϊρίνια, Μάτος και Μαουρίσιο που τα συμβόλαια τους είναι σε εκκρεμότητα ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Η συζήτηση για τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με τα στελέχη της ΠΑΕ. Σε αυτήν ο πρόεδρος του Δικεφάλου τους ζήτησε να εκμεταλλευτούν το διάστημα αυτό της αγωνιστικής απραξίας προκειμένου να εκπονήσουν έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ.

Ο σχεδιασμός αυτός, που θα έχει ως βασικό άξονα την πίεση που έχει δημιουργεί από το περασμένο καλοκαίρι με το Financial Fair Play της UEFA δεν μπορεί να μην ξεκινήσει με τα συμβόλαια που είναι σε εκκρεμότητα και λήγουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που αφορούν σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Βιεϊρίνια, Μάτος και Μαουρίσιο. Τι ισχύει μέχρι τώρα με αυτά;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Στην περίπτωση του Βιεϊρίνια, όπως παραδέχθηκε δημόσια πρόσφατα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα συζητήσεις. "Ας βγούμε υγιείς από όλο αυτό που περνάμε και τότε μπορούμε να μιλήσουμε για συμβόλαια" είπε στην επικοινωνία που είχε με φίλους της ομάδας μέσω Instagram.

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία και του ίδιου του Βιεϊρίνια όσο και της οικογένειας Σαββίδη είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Η αίσθηση είναι ότι εφόσον καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί τρόπος για να υπάρξει συμφωνία.

Άλλωστε η επιστροφή του στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2017 είχε πάντα την προοπτική ότι ο Βιεϊρίνια θα ολοκληρώσει στον ΠΑΟΚ την καριέρα του και πως η παραμονή του στο Δικέφαλο, για τον οποίο είναι σημείο αναφοράς, θα είναι ανοικτή ακόμη και όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ

Στην περίπτωση του Λέο Μάτος φαίνεται πως δεν είναι πλέον δεσμευτικός ο όρος με τις συμμετοχές που υπάρχει στο συμβόλαιο που έχει σε ισχύ για την αυτόματη ανανέωση του για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός και ο ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να συζητήσουν για μεγαλύτερη σε διάρκεια συνεργασία, αρκεί να τα βρουν στο οικονομικό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Μάτος να αποδεχθεί σημαντική μείωση στις αποδοχές του για πάρει συμβόλαιο περισσότερων ετών που λογικά θα τον κρατήσει και αυτόν στην Τούμπα μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Η συμφωνία στο οικονομικό δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο φαίνεται πως αρχικά υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του παίκτη να μπει σε διαπραγματεύσεις.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΨΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Η περίπτωση του Μαουρίσιο μοιάζει η πιο δύσκολη. Και αυτό διότι ο Βραζιλιάνος όπως και ο Βιεϊρίνια ανήκουν στην ανώτερη μισθολογική κλίμακα των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και είναι δεδομένο ότι για να μείνει θα πρέπει να δεχθεί μεγάλο ψαλίδι στις αποδοχές του.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες σενάρια για ενδιαφέρον ομάδων από την Αραβία για τον έμπειρο μέσο του ΠΑΟΚ . Μόνο σε αυτά τα πρωταθλήματα μπορεί ο Μαουρίσιο να βρει τις αποδοχές που είχε μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ, κοντά στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Υπάρχει πάντα στο μυαλό του και η περίπτωση επιστροφής του στη Βραζιλία εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με το Δικέφαλο και δεν έρθουν οι προτάσεις που περιμένει από την Αραβία. Όπως και να έχει και στην δική του περίπτωση θα πρέπει να αναμένονται με ενδιαφέρον οι διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ καθώς και αυτός έχει πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Σαββίδη.

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα με τους δύο Βραζιλιάνους; Κάποια στιγμή τους, πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε μια πρώτη συζήτηση μαζί τους, για να γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα που μπορεί να τους προσφέρει ο ΠΑΟΚ και που είναι αρκετά πιο χαμηλά από τις σημερινές αποδοχές τους.

Έμαθαν τι τους προσφέρει ο Δικέφαλος, αλλά δεν μπήκαν σε διαπραγματεύσεις. Και αυτό διότι τους ανακοινώθηκε πως αν γίνουν συζητήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Πλέον με την επιδημία του κορωνοϊού και την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ίσως οι συζητήσεις αυτές να γίνουν νωρίτερα.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ

Είναι δεδομένο ότι στην επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των οικονομικών μεγεθών της ομάδας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν εξελίξεις και με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ισχύουν και για την επόμενη χρονιά. Πρώτοι πρώτοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους οι Πόντους Βέρνμπλουμ και Μίροσλαβ Στοχ.

Ο Σλοβάκος ξέρει ήδη ότι θα πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η περίπτωση του Σουηδού είναι πιο περίπλοκη εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, που τον έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας για 1,5 και πλέον χρόνο. Ότι θα υπάρξουν συζητήσεις για το συμβόλαιο του που λήγει στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ