ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Up ο Αουγκούστο, down ο Ζαμπά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αντίστροφη πορεία των δύο νεαρών Βραζιλιάνων του ΠΑΟΚ, Αουγκούστο και Ζαμπά, αποτυπώθηκε και στις κλήσεις της Εθνικής τους ομάδας των Κ-23 ετών.

Ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας, Αντρέ Ζαρντίνε, μιλώντας πρόσφατα στο Sport24.gr και στον Βασίλη Τεμπέλη είχε αποκαλύψει ότι παρακολουθεί τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και τον Λέο Ζαμπά και τους έχει στα υπόψη του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τελικά στις επιλογές του εκλέκτορα της Βραζιλίας βρίσκεται μόνο ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, που θα διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα που θα ταξιδέψει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Μια επιλογή που μοιάζει λογική αν κρίνει κανείς την πορεία των δύο Βραζιλιάνων στον ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν. Ο μεν Αουγκούστο χρειάστηκε εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, αλλά και των συνθηκών ζωής στη Θεσσαλονίκη, φεύγοντας για πρώτη φορά για να παίξει ποδόσφαιρο μακριά από την πατρίδα του. Την ευκαιρία που του έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από τότε έχει συμπληρώσει 7 συνεχόμενα παιχνίδια ως βασικός.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Λέο Ζαμπά που ήταν στις επιλογές για την ενδεκάδα του προπονητή του στο ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Και αυτό γιατί ήταν βασικός στον αγώνα με τους κιτρινόμαυρους, ωστόσο από τότε έχει παίξει μόλις δύο ματς ως αλλαγή (13' με την ΑΕΚ, 16' με την Λαμία) έμεινε στον πάγκο άλλες δύο φορές και ήταν εκτός αποστολής στους αγώνες με τον Βόλο εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων αλλά και για λόγους τακτικής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Η ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο θα έχει την πρώτη του ευκαιρία στη «μικρή» Εθνική Βραζιλίας σε τουρνουά στην Ισπανία όπου συμμετέχουν ΗΠΑ, Αργεντινή και Χιλή. Στη συνέχεια αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, οι υποχρεώσεις του θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά. Η Βραζιλία θα διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια στο προ- Ολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Κολομβία στα μέσα του Γενάρη με αντιπάλους τις Παραγουάη, Βολιβία, Περού και Ουρουγουάη.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες για τους αγώνες πρωταθλήματος ωστόσο στο δεύτερο το μισό του Γενάρη ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει Αστέρα Τρίπολης και Βόλο στην Τούμπα και τη Λαμία εκτός, ενώ τον Φεβρουάριο το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τους αγώνες με Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, ΑΕΛ και Ολυμπιακό. Καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση ο Αουγκούστο να λείψει από σημαντικά παιχνίδια του Δικέφαλου, ενώ αν το πάει μέχρι τέλους τότε και το καλοκαίρι θα χάσει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και ενδεχομένως κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του.

ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το καλοκαίρι τον Ντόουγκλας Αουγκούστο καταβάλλοντας 2,5 εκατομμύρια στην Κορίνθιας . Σύμφωνα με πληροφορίες η ρήτρα που μπήκε στο συμβόλαιο του, όπως και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών του Δικέφαλου, είναι ιδιαίτερα υψηλή καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την αγοραστική του αξία. Και αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί αν το καλοκαίρι βρεθεί στο Τόκιο με την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας. Αυτή την εποχή η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην υψηλότερη τιμή της, όπου είχε φτάσει και πριν δύο χρόνια όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Φλουμινένσε.

Αντίθετα η αγοραστική αξία του Λέο Ζάμπα, παραμένει για την ώρα υψηλή -υψηλότερη από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ-, αλλά δύσκολα θα κάνει το limit-up που προσδοκούν στην Τούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Το ιστορικό σερί του Δικεφάλου
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ