ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζαρντίνε: "Στα πλάνα μου Ζαμπά και Ντούγκλας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας, Αντρέ Ζαρντίνε, υποστήριξε στο Sport24.gr ότι σκέφτεται να καλέσει τους Λέο Ζαμπά και Ντούγκλας Αουγκούστο για τη διοργάνωση του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Την επιθυμία του να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο εξέφρασε σε δηλώσεις του ο μέσος του ΠΑΟΚ, Ντούγκλας Αουγκούστο.

"Είμαι σε καλή περίοδο εδώ στην Ελλάδα. Παίζω βασικός στον ΠΑΟΚ και έχω μία συνέχεια στις παρουσίες μου διατηρώντας καλό ρυθμό στη σεζόν. Εδώ έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα, με έντονα παιχνίδια και με βοηθάει στη πρόοδό μου. Έχω κληθεί τις περασμένες φορές και δεν αρνούμαι ότι θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Είχα την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας και αυτό ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα. Γνωρίζω τις δυνατότητές μου και ότι οι άνθρωποι της Εθνικής με παρακολουθούν. Οπότε πρέπει να μείνω επικεντρωμένος στο σύλλογό μου, να κάνω το καλύτερο σε καθημερινή βάση κι’ όταν έρθει η ευκαιρία να είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο", υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Brazil's Olympic soccer team coach Andre Jardine speaks during a press conference about the preparation for the Tokyo 2020 Olympic Games in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 16, 2019. (AP Photo/Leo Correa)
Brazil's Olympic soccer team coach Andre Jardine speaks during a press conference about the preparation for the Tokyo 2020 Olympic Games in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 16, 2019. (AP Photo/Leo Correa) AP

Ο ομοσπονδιακός της Βραζιλίας, Αντρέ Ζαρντίνε (AP Photo/Leo Correa)

Τόσο αυτός, όσο και ο εξτρέμ του Δικεφάλου, Λέο Ζαμπά, βρίσκονται στη λίστα για την Ολυμπιακή ομάδα της σελεσάο ενόψει της διοργάνωσης του 2020. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον προπονητή της Κ23, αλλά και της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας, Αντρέ Ζαρντίνε.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος πρώην προπονητής των Ιντερνασιονάλ, Γκρέμιο, Σάο Πάουλο μίλησε για τους συμπατριώτες του ΠΑΟΚ και παραδέχθηκε ότι τους έχει στο μυαλό του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Πόσο πιθανό είναι να κληθεί και ο μέσος του Ολυμπιακού, Γκιλιέρμε;

"Παρακολουθούμε έξι παίκτες σε κάθε θέση. Για καθένα που καλούμε, άλλοι πέντε έχουν μείνει εκτός λίστας και είναι πιθανό να κληθούν. Παρακολουθώ την πορεία των Λέο Ζαμπά και Ντούγκλας Αουγκούστο και σας διαβεβαιώ ότι έχουν πιθανότητας να κληθούν.

Τους σκέφτομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο Γκιλιέρμε είναι πάνω από 23 ετών. Όπως είπα μέχρι τώρα σκεφτόμαστε μόνο αθλητές Κ23 ετών. Εάν πάρουμε την πρόκριση θα κοιτάξουμε και για μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες".

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ενδεχόμενη κλήση των Λέο Ζαμπά και Ντούγκλας Αουγκούστο σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των από τα μέσα Ιουλίου έως δυνητικά (σε περίπτωση που η σελεσάο φθάσει στον τελικό) τα μέσα Αυγούστου. Σε ένα κομβικό διάστημα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς η ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συμπίπτει με την προκριματική διαδικασία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Για να καταφέρει να βρεθεί εκεί η εθνική Βραζιλίας θα πρέπει να πάρει την πρόκριση από το Προολυμπιακό τουρνουά της CONMEBOL, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020 στα γήπεδα της Κολομβίας.

Ο Αντρέ Ζαρντίνε τονίζει ότι ο στόχος είναι η πρόκριση και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ αναφέρθηκε και στη σημειολογία της επιστροφής στην Ιαπωνία, όπου η εθνική της χώρας της Νοτίου Αμερικής κατέκτησε (στη Γιοκοχάμα) το Μουντιάλ του 2002.

"Ο στόχος μας είναι σαφώς να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα το σκεφτούμε εάν εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το εισιτήριο για το Τόκιο.

Οι Βραζιλιάνοι θέλουν να νικούν ανεξάρτητα από τη διοργάνωση. Όταν πήραμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο του 2016, όλη χώρα το γιόρτασε. Αυτό θέλουμε.

Επιστρέφουμε σε μια χώρα, στην οποία κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Τη μεγαλύτερη διοργάνωση από όλες. Τώρα, θα είναι τιμή να σφραγίσουμε ακόμη μία επιτυχία".

Brazil's Neymar Jr, right, and Nigeria's Anderson Esiti go for the ball during the international friendly match between Brazil and Nigeria in Singapore, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Danial Hakim)
Brazil's Neymar Jr, right, and Nigeria's Anderson Esiti go for the ball during the international friendly match between Brazil and Nigeria in Singapore, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Danial Hakim) AP PHOTO/DANIAL HAKIM

Ο Ροντρίγκο, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας απέκτησε τον 18χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό αντί 45.000.000 ευρώ από τη Σάντος το καλοκαίρι που μας πέρασε κι αυτός ήδη αφήνει υποσχέσεις. Ο Αντρέ Ζαρντίνε εκτιμά ότι θα τον δούμε στο Τόκιο, ενώ κρατά... πισινή για τον Νεϊμάρ (κάθε ομοσπονδία έχει δικαίωμα να καλέσει τρεις παίκτες άνω των 23 ετών).

"Ο Ροντρίγκο είναι μεγάλος παίκτης. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Ρεάλ για να βρούμε την καλύτερη λύση. Πιστεύω, όμως, ότι θα τον έχουμε μαζί μας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Κολομβίας. Για τον Νεϊμάρ είναι πολύ νωρίς. Ακόμη δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο πρώτος στόχος είναι το τουρνουά του Φεβρουαρίου το 2020".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ