ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει για τον Ρέι η συμφωνία με τον Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει για τον Ρέι η συμφωνία με τον Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει σε όλα με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Τι σημαίνει όμως για τον Ροντρίγκο Ρέι η συμφωνία με τον Σέρβο τερματοφύλακα; Το Sport24.gr αναλύει.

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς την έχει εκφράσει δημόσια εδώ και πολύ καιρό. Το γεγονός ότι ο Σέρβος τερματοφύλακας έχει υπογράψει με τον Δικέφαλο το διαβάσατε στο 24ο Ευαγγέλιο. Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει σε όλα με τον 30χρονο γκολκίπερ και ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται στο στενό του περιβάλλον ότι έχει ήδη συμφωνήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το πώς θα αξιοποιηθεί ο Ζίβκοβιτς θα φανεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο γκρουπ των γκολκίπερ του Δικεφάλου και που θα είναι πολλές. Εκτός του Πασχαλάκη που είναι βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, η τετράδα των τερματοφυλάκων φέτος αποτελούνταν από τους Ροντρίγκο Ρέι, Παναγιώτη Γλύκο και Μάριο Σιαμπάνη.

Είναι πιθανό από τους τρεις αναπληρωματικούς κανείς να μην βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και αν αυτό μοιάζει προφανές για τους Γλύκο και Σιαμπάνη των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και δεν θα ανανεωθούν, δεν ισχύει το ίδιο και τον Ρέι.

Το συμβόλαιο του Αργεντίνου λήγει στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, το καλοκαίρι του 2020, με τον ΠΑΟΚ να έχει τη δυνατότητα να το ανανεώσει αυτόματα και για έναν επιπλέον χρόνο. Αυτή ήταν η συμφωνία το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Δικέφαλος απέκτησε το Ροντρίγκο Ρέι από την Γοδόι Κρούζ, βγάζοντας από τα ταμεία του 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Βέβαια από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο Ρέι ήταν βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για το 1/3 μόνο της πρώτης του σεζόν στην Τούμπα και στη συνέχεια έχασε τη θέση του από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Από τότε δεν κατάφερε ποτέ να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Πασχαλάκη – πως θα μπορούσε άλλωστε από την στιγμή που ο Λουτσέσκου θεωρεί αυτόν τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα- και περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο.

Ήδη οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να συνεχίσει το καλοκαίρι αλλού την καριέρα του. Το να βρει ομάδα δεν θα είναι και πολύ δύσκολο καθώς διατηρεί το καλό όνομα που δημιούργησε τα χρόνια που υπερασπιζόταν την εστία της Γοδόι, αλλά το θέμα είναι ότι δύσκολα θα φτάσει στην Τούμπα μια πρόταση της τάξης του ποσού που έδωσε ο ΠΑΟΚ για να τον φέρει στην Ευρώπη. Κάτι που φαντάζει απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια, αυτά της φάσης των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας. Το θέμα είναι ότι θα τρέξουν εξελίξεις.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που ποτέ δεν έχει κρύψει την εκτίμηση του για τις ικανότητες του Ζίβκοβιτς, ποντάρουν στο Σέρβο για να βάλουν συναγωνισμό στον Πασχαλάκη. Ο Ζίβκοβιτς έχει δείξει τα τελευταία χρόνια αγωνιζόμενος στην Ξάνθη, ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και πως μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε η φιλοδοξία του να αγωνιστεί στην Τούμπα του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Το σενάριο για την τριάδα των γκολκίπερ του Δικέφαλου της επόμενης σεζόν που θα είναι εξίσου σημαντική με την φετινή λέει ότι αυτή θα αποτελείται από τον Πασχαλάκη, πιθανότατα το Ζίβκοβιτς και ως τρίτο μάλλον το Νίκο Μελίσσα του οποίου ο δανεισμός στη Λαμία εκπνέει στο τέλος της περιόδου. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν ανατροπές σε αυτό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ