ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα πλάνα για την πρόκριση απέναντι στη Σλόβαν

ΠΑΟΚ: Τα πλάνα για την πρόκριση απέναντι στη Σλόβαν

Το Sport24.gr αναλύει πώς θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στο σημερινό παιχνίδι (20.00). Η λογική για την χρησιμοποίηση του Λημνιού, ο αντικαταστάτης του Μάτος και ο…επιτελικός Πέλκας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα στον «τελικό» με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο δεύτερο παιχνίδι των playoffs του Europa League (ήττα 1-0 του Δικεφάλου στο πρώτο παιχνίδι). Ο ίδιος στις ημέρες που ακολούθησαν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό δοκίμασε πολλά πιθανά σχήματα για το σημερινό παιχνίδι (20.00). Όλα δείχνουν ότι ο Ροντρίγκο Σοάρες θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό το τιμωρημένου Λέο Μάτος και πως μπροστά του θα αγωνιστεί ο Λημνιός αντί του Λέο Ζάμπα.

Η αντικατάσταση του νεαρού Βραζιλιάνου δεν έχει να κάνει μόνο με την καλή εμφάνιση του Λημνιού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο τελευταίος είναι περισσότερο αξιόπιστος στα ανασταλτικά καθήκοντα του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε ότι το μεγάλο όπλο των Σλοβάκων είναι το επιθετικό τους transition και αυτός είναι ο βασικός λόγος που θέλει πειθαρχημένους τους ποδοσφαιριστές του στη συνολική αμυντική λειτουργεία της ομάδας του.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να βγάλουν αντεπιθέσεις και επιβάλλεται να τους σταματάμε μακριά από την περιοχή μας» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, που περιμένει πως η Σλόβαν θα αγωνιστεί κλειστά στην άμυνα της και θα ψάξει αντεπιθέσεις.

Ο Φερέιρα προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Πέλκα σε ρόλο περισσότερο επιτελικό και θα τον τοποθετήσει πιο πίσω από ότι συνηθίζει μέχρι τώρα από τον Τσούμπα Άκπομ, ανάμεσα στις δύο ζώνες άμυνας των Σλοβάκων με σκοπό να δημιουργήσει ρήγματα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Στην μεσαία γραμμή το δίδυμο του Εσίτι με τον Καντουρί θα είναι και πάλι το βασικό καθώς ο Μαροκινός πήρε τις απαραίτητες ανάσες και δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με Πασχαλάκη κάτω από την εστία του, τους Ροντρίγκο Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη στην άμυνα, Εσίτι και Καντουρί στα χαφ και τριάδα πίσω από τον Άκπομ τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Λημνιό σε ένα σχήμα που θα είναι περισσότερο- «το παλιό-γνωστό»- 4-2-3-1 , παρά το αγαπημένο 4-4-2 του Φερέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Ο αγώνας των 5 εκατομμυρίων ευρώ
ΠΑΟΚ: Ντόπες ηθικού από Σαββίδη σε παίκτες
Φερέιρα: "Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ