ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σπαζοκεφαλιά ο σχεδιασμός

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μπίσεσβαρ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν, πριν γίνουν οι τελικές επιλογές για τους παίκτες που θα ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο.

Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλά ζητήματα προς συζήτηση, που θα πρέπει να επιλυθούν πριν οι άνθρωποι του Δικεφάλου καταλήξουν στις τελικές επιλογές τους. Ο τραυματισμός του Βέρνμπλουμ ήρθε να περιπλέξει και άλλο τα πράγματα.

Ποιοι είναι οι τρεις άξονες που επηρεάζουν τις μεταγραφές του Γενάρη;

1. ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν είναι το μπάτζετ που είναι διαθέσιμο για τις μεταγραφές. Η… παράλογη λογική του «απεριόριστου μπάτζετ» δεν μπορεί να ισχύει σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο και πολύ περισσότερο από την στιγμή που, ίσως από συγκυρία, οι δύο ποδοσφαιριστές με τα μεγαλύτερα συμβόλαια, που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι είναι εκτός βασικών πλάνων. Ο Χατσερίντι γιατί δεν υπολογίζεται και ο Βέρνμπλουμ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Από τους δύο αυτούς που ενδεχόμενα μπορεί να αποχωρήσει είναι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δείξει τάσεις φυγής με τις δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του, όμως το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα φύγει και πόσα από τα χρήματα που προβλέπονται στο τριετές συμβόλαιο του θα διεκδικήσει.

2. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

Οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν στο τέλος της σεζόν είναι σε εξέλιξη, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσουν οι ανανεώσεις με τους Κρέσπο και Βαρέλα κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια με Μπίσεσβαρ, Κάνιας και τέλος με Σάκχοβ. Για να γίνει σωστός προγραμματισμός θα πρέπει οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν ποιοι από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στο ρόστερ, ώστε να είναι δεδομένες οι ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν. Για παράδειγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Βέρνμπλουμ μπορεί να επηρεάσει τις περιπτώσεις των Κάνιας και Σάκχοβ και τις συζητήσεις που θα γίνουν μαζί τους.

3. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί ένα ακόμη παράδοξο. Υπάρχουν ανάγκες σε θέσεις στις οποίες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες. Για παράδειγμα ο Δικέφαλος μπορεί να αναζητά έναν εξτρέμ την ώρα που ο Πέδρο Ενρίκε αγωνίζεται στην Αστάνα, υπήρξε ανάγκη στο αριστερό άκρο της άμυνας όταν ο Δημήτρης Γιαννούλης κάνει καλό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο, προκύπτει από την στιγμή που δεν βγήκε η μεταγραφή του Χατσερίντι ανάγκη για έναν ακόμη στόπερ ενώ ο Χατζηισαΐας πηγαίνει και αυτός καλά στο Περιστέρι και τέλος ο ΠΑΟΚ έχει αμυντικό χαφ το Χαρίση που αγωνίζεται στο Βέλγιο.

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν αξιολογηθεί δύο φορές από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μια φορά όταν αποκτήθηκαν και μια φορά όταν παραχωρήθηκαν δανεικοί. Θα χρειαστεί να αξιολογηθούν και μια ακόμη αν τελικά αποφασιστεί η επιστροφή τους στο ρόστερ. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί στις μεταγραφές του Γενάρη. Οι θέσεις που αξιολογήθηκαν ότι απαιτούν ενίσχυση, πριν την άτυχη στιγμή του Βέρνμπλουμ στη Λειβαδιά είναι: στόπερ, αριστερό εξτρέμ και ίσως και ένας δεξιοπόδαρος αμυντικός. Η σειρά προτεραιότητας πάντως λογικά έχει αλλάξει από χθες το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Κάκωση ο Μαουρίσιο
ΠΑΟΚ: Ο δύσκολος δρόμος του Βέρνμπλουμ
Σαββίδης: "Το μοναδικό DNA του ΠΑΟΚ"
ΠΑΟΚ: Μειωμένα κατά 15,5 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ