ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, ο "φύλακας-άγγελος" του "δικέφαλου"

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, ο "φύλακας-άγγελος" του "δικέφαλου"

Τα έργα και οι ημέρες του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην Τούμπα. Τα μεγάλα του παιχνίδια και ο ρόλος του στα αποδυτήρια του "δικέφαλου". (VIDEOS)

Δύο χρόνια πριν… στις 8 Γενάρη του 2017 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Στην εστία του ΠΑΣ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε κυριολεκτικά το παιχνίδι της ζωής του.

Οι Ηπειρώτες έφυγαν νικητές από την Τούμπα με τον Πασχαλάκη να είναι ο άνθρωπος του αγώνα, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά είχε προλάβει να κάνει δύο διπλές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Ευθύμη Κουλούρη.

Εκείνο ήταν πραγματικά το παιχνίδι της ζωής του… το ματς που τον έβαλε στις λίστες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που το επόμενο καλοκαίρι έσπευσαν να τον αποκτήσουν…

Οι πρώτοι του μήνες ήταν δύσκολοι. Ο ΠΑΟΚ έφερε από την Αργεντινή το Ροντρίγκο Ρέι και του έδωσε φανέλα βασικού. Ο Πασχαλάκης περίμενε την ευκαιρία του και την πήρε σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το σκέφτονταν πολύ να αλλάξει τον τερματοφύλακα και το αποφάσισε μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Από εκείνο το παιχνίδι στα Πηγάδια ξεκίνησε το σερί του "δικεφάλου" που τον έφερε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος . Ο Πασχαλάκης δεν έφυγε ποτέ από την εστία του ΠΑΟΚ. Πως θα μπορούσε άλλωστε να φύγει. Το πρώτο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος το δέχθηκε μετά από οκτώ αγωνιστικές, κρατώντας το μηδέν παθητικό για περισσότερα από 830', σε έναν αγώνα με τον ΠΑΣ την προηγούμενη ομάδα από το Πέδρο Κόντε.

Ο αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη δεν είναι ο μόνος στον οποίο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποιεί φανταστική εμφάνιση και κρατά τον ΠΑΟΚ όρθιο.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις αποκρούσεις πέναλτι στον αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας και στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»;

Την εμφάνιση του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Τις αποκρούσεις του στη Λαμία, όπου αγωνίστηκε τραυματίας τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού;

Ο Πασχαλάκης δεν είναι αλάνθαστος, έχει κάνει λάθη και μάλιστα σοβαρά, όπως αυτό στον αγώνα με την Μπενφίκα που στέρησε πολλά από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο έχει κρατήσει πολλές φορές όρθιο την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δίκαια κρατά την φανέλα του βασικού.

Σε 51 παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια του Δικέφαλου έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 27, περισσότερα από τα μισά, έχοντας δεχθεί 37 γκολ.

Και δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις του. Ο Έλληνας τερματοφύλακας με την τρέλα που κουβαλάει έχει και σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. Οι κόντρες του με το Βιεϊρίνια στις προπονήσεις είναι… επικές. Τα πειράγματα του στους συμπαίκτες του συνεχόμενα και τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στα αποδυτήρια του "δικέφαλου".

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΡΙΑΣ

Η ίδια τρέλα είναι που τον έχει κάνει αγαπητό και στους φίλους του ΠΑΟΚ και κυρίως στα μικρά παιδιά , που μετά από κάθε παιχνίδι του "δικέφαλου" περιμένουν υπομονετικά έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας για ένα αυτόγραφο. Ο Πασχαλάκης είναι ο πρώτος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μετά από πολλά χρόνια με τόσο μεγάλο… γκελ στα μικρά παιδιά που τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία.

Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ εκπνέει στο τέλος του 2019 και ήδη έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για την ανανέωση του. Οι άνθρωποι του "δικέφαλου" γνωρίζουν από το περασμένο καλοκαίρι ότι υπάρχουν ομάδες κυρίως από το εξωτερικό που έχουν το όνομα του Πασχαλάκη στις λίστες του.

Αν δεν υπήρχαν τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν ο Πασχαλάκης θα ήταν από τους πρώτους με τους οποίους η διοίκηση του "δικέφαλου" θα καθόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ