ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι "φρουροί" του Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ: Οι "φρουροί" του Πρίγιοβιτς
MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προέλαση του στο πρωτάθλημα σκοράροντας ακατάπαυστα. Ποιοι είναι όμως οι συμπαίκτες του που τροφοδοτούν καλύτερα από όλους τον Σέρβο μπόμπερ του Δικεφάλου;

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να φτάσει στα 50 τέρματα με τη φανέλα του Δικέφαλου.

Ο Σέρβος με την αποτελεσματικότητα του οδηγεί τον ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του τίτλου, βοηθώντας τον να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες ακόμη και σε παιχνίδια που η συνολική απόδοση της ομάδας του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Για να τα καταφέρει όμως χρειάζεται να πάρει την μπάλα εκεί που πρέπει και αυτή είναι η δουλειά των συμπαικτών του.

Ο «αγαπημένος» του Πρίγιοβιτς είναι αναμφισβήτητα ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος έχει δώσει επτά ασίστ στο Σέρβο επιθετικό. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί και σε ένα από τα γκολ που έχει πετύχει ο Βραζιλιάνος με τον Πρίγιοβιτς να πασάρει και τον Μάτος να γίνεται σκόρερ.

Η συνεργασία του «Πρίγιο» είναι και με τον Πέλκα καλή. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί σε επτά συνολικά γκολ με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει τα πέντε και τον Έλληνα μέσο δύο.

Είναι λογικό οι συμπαίκτες του να ψάχνουν όλοι τον Πρίγιοβιτς που έχει πάρει ασίστ από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ Βαρέλα και Κρέσπο, αλλά και από τον Πασχαλάκη στον αγώνα με τη Βασιλεία.

Επίσης είναι λογικό ο Πρίγιοβιτς να αναπολεί τους Ρόμπερτ Μακ και Πέδρο Ενρίκε, που του έχουν δώσει από τρεις ασίστ και αυτός έχει ανταποδώσει από μια φορά στον καθένα.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Εβγέν Σάκχοβ που εμφανίζεται μάλλον… αχάριστος απέναντι στον πρώτο σκόρερ του Δικέφαλου. Και αυτό διότι όχι μόνο δεν του έχει δώσει πάσα για γκολ στα 52 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί μαζί, αλλά έχει σκοράρει ο ίδιος από ασίστ του Σέρβου.

Ο πλέον αποτελεσματικός πάντως τροφοδότης του Πρίγιο είναι ο Φακούντο Περέιρα δίνοντας του ασίστ τη μοναδική φορά που αγωνίστηκαν μαζί.

Αναλυτικά οι 19 παίκτες που έχουν ταΐσει τον Πρίγιοβιτς από την ημέρα που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ είναι οι εξής:

Μάτος: 7

Πέλκας: 5

Μακ: 3

Ενρίκε: 3

Βιεϊρίνια: 2

Ζαμπά: 2

Κάτσε: 2

Μαουρίσιο: 1

Μπίσεσβαρ: 1

Βαρέλα: 1

Κρέσπο: 1

Πασχαλάκης: 1

Καντουρί: 1

Λημνιός: 1

Ουάρντα: 1

Κάμπος: 1

Τσίμιροτ: 1

Αζεβέδο: 1

Περέιρα: 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ