ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο Βαρέλα δεν πρέπει να χαθεί

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βαρέλα EUROKINISSI SPORTS

Γιατί η ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Βαρέλα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τους ανθρώπους του Δικέφαλου και ο... εξ Ανατολών κίνδυνος.

Στον ΠΑΟΚ είναι κοινά παραδεχτό, ότι σε μια αγωνιστική περίοδο που ο βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ.

Και πως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά για τους ποδοσφαιριστές και κυρίως αυτούς που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στην προσπάθεια για τον τίτλο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά τον αγώνα με τη Λαμία, στον οποίο ο Βαρέλα πέτυχε το τέταρτο γκολ του με τη φανέλα του Δικέφαλου, τόνισε στις δηλώσεις του ότι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του θα πρέπει να κλείσει. Ο Ρουμάνος έχει εισηγηθεί την παραμονή του στην Τούμπα και τα επόμενα χρόνια, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ

Ο Βαρέλα έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο από την αρχή της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Μετά από έναν χρόνο προσαρμογής ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, ανέλαβε το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2016 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Φερνάντο Βαρέλα χρειάζεται ακόμη τέσσερις συμμετοχές για να μπει στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν «κατοσταρίσει» με τη φανέλα του Δικέφαλου και είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο σημαντικός από τους αμυντικούς που βρίσκονται στο ρόστερ. Πριν από μερικές ημέρες ο Βαρέλα έκλεισε τα 31 χρόνια του και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δείχνει να βελτιώνεται περίοδο με την περίοδο και η πορεία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης το επιβεβαιώνει.

ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Οι συζητήσεις με το Βαρέλα έχουν καθυστερήσει και αυτό εμπεριέχει ρίσκο. Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες στο instagram ο παίκτης, έστω και αν μετά προσπάθησε να την ερμηνεύσει διαφορετικά, συνδέεται άμεσα με την ανανέωση του συμβολαίου. Είναι λογικό να υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν και πολύ περισσότερο ως ελεύθερο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προσεγγίσει τον εκπρόσωπο του και μάλιστα ένας από αυτούς είναι ομάδα από το τουρκικό πρωτάθλημα, που μάλιστα του προσφέρει και ένα μεγάλο, σε ότι αφορά στα οικονομικά του δεδομένα, συμβόλαιο.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Οι μέχρι τώρα επαφές του Δικέφαλου με τον ποδοσφαιριστή ήταν στην ουσία διερευνητικές, από την άποψη ότι έχουν επιβεβαιώσει από την μια την επιθυμία της ομάδας να τον κρατήσει στην Τούμπα και τη δική του θέληση να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Μετά την τελευταία συζήτηση των δύο πλευρών ο ΠΑΟΚ ξέρει και τις απαιτήσεις του παίκτη. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν και το μέλλον του Φερνάντο Βαρέλα στην Τούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ