ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Επιστολή κατά δημοσιογράφων, η απάντηση Σαντοριναίου και το σχόλιο Σαββίδη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ, σήμα MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ με επιστολή του στους αρμόδιους διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά εκπροσώπων του Τύπου, που εργάζονται στην ΕΡΤ, απέναντι στην ομάδα και τον Ιβάν Σαββίδη. Τι απάντησε ο Γιάννης Σαντοριναίος και το σχόλιο του Γιώργου Σαββίδη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για ασέβεια που θεωρεί ότι τείνει να γίνει συστηματική, απέναντι της από συγκεκριμένους δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με επιστολή έστειλε σήμερα (31/10) στην ΕΡΤ, την Ένωση Συντακτών, τον ΠΣΑΤ, στον Υπουργό ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπόψιν του Υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Ιδού η επιστολή του Δικέφαλου:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την επίμονη υποτιμητική αντιμετώπιση της ομάδας μας από συγκεκριμένους δημοσιογράφους της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, τόσο στις ραδιοφωνικές κυρίως παρεμβάσεις, όσο και με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεχόμαστε συνεχείς διαμαρτυρίες φιλάθλων για την συμπεριφορά ειδικά των κ.κ. Άρη Γάτα και Γιάννη Σαντοριναίου (πρόσφατες αναρτήσεις των οποίων επισυνάπτονται), για σαφείς υπαινιγμούς και υποτιμητικές αναφορές εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των στελεχών της, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που αποτιμήθηκε και εν μέρει χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ και κατ’επέκταση του Έλληνα φορολογούμενου, μεταξύ των οποίων και κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, φιλάθλων της ομάδας μας, ή φιλάθλων των οποίων η αισθητική προσβάλλεται από τέτοιες συμπεριφορές.

Οι επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις και απόψεις που προφανώς υπάγονται σε οπαδικά ένστικτα, εκτός της ζημιάς που προκαλούν στη φήμη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη της –για την προάσπιση των οποίων επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα-, δυσκολεύουν και την προσπάθειά μας να εξασφαλίζουμε συνθήκες ομαλότητας και ηρεμίας στη διοργάνωση των αγώνων και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ΜΜΕ.

Ουδέποτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει διαμαρτυρηθεί για κριτική, οποιασδήποτε μορφής και ισχύος, ενώ δεν έχει στοχοποιήσει προσωπικά δημοσιογράφους, σεβόμενη το λειτούργημα και τις συνθήκες εργασίας στα γήπεδα. Την ίδια όμως απαίτηση για σεβασμό και έντιμη αντιμετώπιση έχουμε ειδικά από λειτουργούς της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Παρακαλούμε να ελέγξετε πειθαρχικά τους προαναφερθέντες για παράβαση των κανόνων δεοντολογίας αλλά και να συστήσετε στους εργαζομένους να αντιμετωπίζουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον σεβασμό με τον οποίο εκείνη απευθύνεται και συνεργάζεται με τα ΜΜΕ, τις Ενώσεις Συντακτών και τον ΠΣΑΤ.

Με δεδομένο πως θεωρούμε την σχέση μας με την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έως σήμερα έντιμη, ειλικρινή και ανεξάρτητη, αναμένουμε τις ενέργειές σας, ώστε όλοι μαζί να προασπίσουμε ένα ποδόσφαιρο που θα αμβλύνει και δεν θα τροφοδοτεί τις εντάσεις και τον τυφλό φανατισμό".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Σαντοριναίος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στην επιστολή του ΠΑΟΚ, απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook: "Η δημοσιογραφία σε λογοκρισία, λοιπόν... Επειδή εργαζόμαστε στην ΕΡΤ, πρέπει να απαγορευτεί να εκφράζουμε κριτική κι αν συμπέσει η υποκειμενική γνώμη μας να είναι αντίθετη με όποια κέντρα επιβάλλουν εξουσία, τότε θα πρέπει να μας πλακώσει η σιωπή.

Οι αναρτήσεις στα social media εμπεριέχουν την προσωπική γνώμη μας. Αλλοτε με επιχειρήματα, άλλοτε με απορίες, άλλοτε με χιούμορ. Δημοκρατικό δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης.

Εχω την εντύπωση πως υφαίνεται εναντίον μου μία - άνευ λόγου κι αιτίας - εκστρατεία σπίλωσης, στοχοποίησης και προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής μου επάρκειας και διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμα της υπεράσπισής μου σε κάθε συκοφαντική πράξη.

Κύριε Ιβάν Σαββίδη δεν είμαι εχθρός σας, ούτε προσωπικός ούτε της ομάδας που διοικείται. Είμαι δημοσιογράφος και αρθρώνω μία ελεύθερη κι ανεξάρτητη γνώμη, με σεβασμό στις δημοσιογραφικές αρχές δεοντολογίας".

ΠΑΟΚ: Επιστολή κατά δημοσιογράφων, η απάντηση Σαντοριναίου και το σχόλιο Σαββίδη

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΤΑ

Κι ο Άρης Γάτας απάντησε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, επικαλούμενος απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

"Ένα από τα αποτελέσματα(δυστυχώς είναι πολλά και με διάφορους τρόπους τις τελευταίες ώρες)από την αναίτια επίθεση στοχοποίησης που δέχτηκα σήμερα γιατί έγραψα στη σελίδα μου στο Facebook για μια φάση ότι ήταν πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην Τούμπα...Ότι μου συμβεί από εδώ και στο εξής έχει και ηθικούς αλλά και φυσικούς αυτουργούς καθώς απροκάλυπτα με ονοματεπώνυμα με απειλούν ανοιχτά διάφορα αποβράσματα με τον μανδύα του οπαδού...Η Ελλάδα καιρό τώρα δεν είναι μια κανονική χώρα...", ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ., ανέφερε με τη σειρά του: "Άλλο κριτική, άλλο το χιούμορ και άλλο το να αφήνεις υπόνοιες για έναν αγώνα, προσβάλλοντας έναν ολόκληρο σύλλογο. Φαντάζομαι η προσωπική σας άποψη ήταν τόσο τεκμηριωμένη, όπως και τους ρεπορτάζ που κάνατε πέρυσι για το κανονικό γκολ του Βαρέλα, το οποίο η FIFA υποτίθεται είπε πως δεν ήταν κανονικό, αλλά μετά έστειλε email διαψεύδοντάς σας πανηγυρικά;".

ΠΑΟΚ: Επιστολή κατά δημοσιογράφων, η απάντηση Σαντοριναίου και το σχόλιο Σαββίδη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ