ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ Β' της Πορτογαλίας

O ΠΑΟΚ Β' της Πορτογαλίας

Πώς ο ΠΑΟΚ θα τροφοδοτεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές την Ακαντέμικα, τα οφέλη από αυτή τη συνεργασία και γιατί ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να ψάξει λύση στο εξωτερικό για την αξιοποίηση των ταλαντούχων παικτών του.

Το σχέδιο του ΠΑΟΚ για την αξιοποίηση των πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στις ακαδημίες περιλαμβάνει και τη συνεργασία με την Ακαντέμικα, ομάδα β' κατηγορίας της Πορτογαλίας.

Χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής το γενικότερο πλαίσιο αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να ενισχύει την Ακαντέμικα με ποδοσφαιριστές δανεικούς, που δεν θα μπορούσαν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Δικέφαλου.

Μέχρι τώρα υπήρξαν συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι για δανεισμό ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα. Ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος ακόμη και ο Παναθηναϊκός δανείστηκαν και δανείζονται παίκτες του Δικέφαλου, αυτούς που βρίσκονταν ήδη στην πρώτη ομάδα και έμεναν εκτός πλάνων του προπονητή της. Για τους νεαρούς από τις ακαδημίες τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα και οι προορισμοί που επιλέγονταν κατά καιρούς δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την εξέλιξη τους.

Και αυτό ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να στραφεί σε ομάδες εκτός συνόρων. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει στον ΠΑΟΚ η στόχευση οι ποδοσφαιριστές του να πηγαίνουν στο εξωτερικό ωστόσο αυτό συνέβη σποραδικά. Ο Πέλκας στη Σετούμπαλ, ο Κάτσε στη Βικτόρια Πλζεν, Χαρίσης και Κίτσιου στην Σεντ Τρούιντεν, ο Λάμπρου στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Σε περίπτωση που τελεσφορήσει η προσπάθεια για συνεργασία με την Ακαντέμικα, στην οποία εργάζεται ως τεχνικός διευθυντής, ο αδερφός του Μάριο Μπράνκο θα αλλάξουν πολλά. Θα είναι συγκεκριμένη η ομάδα που τροφοδοτείται με ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου και ο ΠΑΟΚ θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να παρακολουθεί την εξέλιξη τους. Οι Πορτογάλοι διεκδικούν την άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς αυτό να επηρεάζει το σχέδιο για συνεργασία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στα οφέλη μιας τέτοιας συνεργασίας συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην αγορά της Πορτογαλίας έχοντας συνεχόμενη παρουσία εκεί.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΝΕΑΡΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Τι οδηγεί στην ανάγκη μιας τέτοιας προοπτικής; Το γεγονός ότι έχει φτάσει η ώρα που μια πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών από τα τμήματα Υποδομής, αυτή που κάτω από τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία κατακτά το πρωτάθλημα Κ-19 , θα πρέπει να κάνει τη μετάβαση της στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

Λύρατζης, Τσαούσης, Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης, Τσιγγάρας, Γαϊτανίδης, Δούμτσης είναι σταθερά μέλη της Εθνικής ομάδας Κ-19 για την οποία κάνουν ουρά οι σκάουτ ομάδων από το εξωτερικό και δεν είναι μόνο αυτοί. Παπαδόπουλος, Δούμτσης, Χατζηστραβός, Τζοβάρας Μπαλογιάννης είναι επίσης ποδοσφαιριστές που δείχνουν να έχουν προοπτικές και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπους να εξασφαλίσει την εξέλιξη και την αξιοποίηση τους.

Είναι δεδομένο ότι με τις συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι τώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης που επενδύει μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη των ακαδημιών της έχει πρόβλημα στη μετάβαση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στο αντρικό ποδόσφαιρο. Ένας από τους τρόπους με τον οποίο θα προσπαθήσουν να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι και αυτή η συνεργασία αρχικά με την Ακαντέμικα και ίσως και με άλλες ομάδες του εξωτερικού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ