ΠΑΟΚ

Γιατί ήρθε ο Μάρκοβιτς στην Ελλάδα

Γιατί ήρθε ο Μάρκοβιτς στην Ελλάδα

Το Sport24.gr έψαξε κι έμαθε τον λόγο που ο πολύφερνος και ελεύθερος πλέον Λάζαρ Μάρκοβιτς είναι στην Ελλάδα. Το Άγιο Όρος, το παλιό ενδιαφέρον Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ο νέος ατζέντης

Μπόλικη... σκόνη σήκωσε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) η παρουσία του Λάζαρ Μάρκοβιτς στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε ο 25χρονος Σέρβος εξτρέμ έχει παίξει πολύ δυνατά στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους τόσο για τον Δικέφαλο, όσο και για τον Ολυμπιακό αλλά ουδέποτε κατέστη εφικτή η μεταγραφή του, είτε στην μία, είτε στην άλλη ελληνική ομάδα.

Πέρυσι ήταν ο Μίλος Μαλένοβιτς που τον πρότεινε στον υιό του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργο. Ο Σέρβος ατζέντης (είχε βρεθεί μεσούσης της σεζόν και σε σουίτα της Τούμπας, παρακολουθώντας αγώνα του ΠΑΟΚ), ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί τον Ντούσαν Τάντιτς που έκανε φέτος θραύση στο Champions League με τον Άγιαξ, ζήτησε υπερβολικά χρήματα από τον ΠΑΟΚ για να ολοκληρωθεί το deal με τον Μάρκοβιτς, με αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" η υπόθεση.

Ο διεθνής ακραίος επιθετικός κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τη Φούλαμ και λογικό ήταν η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη να "πυροδοτήσει" φήμες αναφορικά με το μέλλον του και δη για το φλερτ με τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ο κύριος λόγος όμως που βρέθηκε στην Ελλάδα ο 25χρονος δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά το... Άγιο Όρος το οποίο θέλησε να επισκεφθεί, ως Ορθόδοξος που είναι (και πιστεύει πολύ). Θα μείνει εκεί σε μοναστήρι μερικές μέρες, έχοντας οργανώσει το προσκύνημά του. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ δεν προκύπτει να έχει κάνει κάποια πρόταση στον Σέρβο άσο.

Βέβαια, και τώρα φέρεται να έχει προταθεί στον Δικέφαλο από Έλληνα μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπεί στη χώρα μας μεγάλο αγγλικό γραφείο agents (το ίδιο έφερε και τον Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό).

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος έχει παίξει 22 φορές με την εθνική Σερβίας και εκπροσωπήθηκε παλαιότερα από τον Φάλι Ραμαντάνι, είχε προταθεί διαδοχικές σεζόν Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, αλλά έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Παρτιζάν, η Μπενφίκα, η Λίβερπουλ, η Φενέρμπαχτσε, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η Χαλ, η Άντερλεχτ και εσχάτως η Φούλαμ, με την οποία στη φετινή Premier League έπαιξε μόνο μία φορά και αυτή για 45 λεπτά, στην ήττα (1-3) από τη Γουέστ Χαμ.

Πρόκειται για εξαιρετικά ικανό ποδοσφαιριστή, γι' αυτό άλλωστε έπαιξε σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε τόσο ανταγωνιστικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άξιο αναφοράς ότι η Λίβερπουλ είχε δαπανήσει 25.000.000€ το 2014 για να τον αγοράσει από τη Μπενφίκα, η οποία από την πλευρά της είχε δώσει 10.000.000 στην Παρτιζάν. Η καριέρα του, όμως, επηρεάστηκε από την ευπάθεια στους τραυματισμούς και ενδεχομένως να είχε πετύχει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα μέχρι σήμερα αν δεν του προέκυπταν απρόοπτα.

Μένει να φανεί αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να κάνει κίνηση για τον Μάρκοβιτς (γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1994), η αξία του οποίου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παραμένει ψηλά και φτάνει τα 5.000.000 ευρώ. Με ύψος 1.75, μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, κυρίως δεξιά, ενώ υπό προϋποθέσεις παίζει και στην κορυφή. Η τελευταίο πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2014-2015, όταν με τη Λίβερπουλ έκανε19 συμμετοχές στην Premier League, έξι στο FA Cup, πέντε στο League Cup και τέσσερις στο Champions League. Δεν διακρίνεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, αλλά διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ