ΠΑΟΚ

Γεωργιάδης: "Ξεκάθαρο πλάνο, όχι μπαλώματα"

Γεωργιάδης: "Ξεκάθαρο πλάνο, όχι μπαλώματα"
INTIME SPORTS

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, το μέλλον του στον "Δικέφαλο", την συνεργασία του με τον Στέφενς και τα λάθη που έγιναν την φετινή σεζόν μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα το πλάνο που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός.

Για πολλά και ενδιαφέροντα μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά το φινάλε του τελευταίου αγώνα της σεζόν.

" Θα μιλήσω πρώτα για τα πλέι οφ. Γνωρίζαμε για την τιμωρία μας μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου. Η ποινή σήμαινε ότι δεν θα είχαμε περιθώριο λάθους και ότι θα θέλαμε τέσσερις νίκες. Καμιά ομάδα δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα τέτοιο σερί νικών που. Δεν είχαμε περιθώριο για κανένα λάθος. Φτάσαμε τα 61 παιχνίδια, τα πλέι οφ είναι μία κουραστική διαδικασία. Οταν έχεις περιθώριο ενός λάθους είναι δύσκολα, πολλές φορές όταν αυτό το λάθος δεν έρχεται, ένας προπονητής μπορεί να κοιτάξει καλύτερα τις επιλογές του.

Παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη κι έτσι τερματίσαμε στην δεύτερη θέση στα χαρτιά. Θα πείτε σήμερα ότι ο Παναθηναίκός ήταν αδιάφορος, αλλά εμείς θέλαμε σήμερα να είναι τελικός στον αγωνιστικό χώρο".

Για τους στόχους που τέθηκαν όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ:
"Είχα έναν ενεργό ρόλο φέτος στην ομάδα. Μοτ έκανε την τιμή ο προηγούμενος προπονητής να μου τον προσφέρει. Ήταν ένα μεγάλο όνομα ο Στέφενς, όλο αυτό το διάστημα μου ανατέθηκαν στην ομάδα στόχοι. Ο πρώτος στόχος ήταν να κερδίσουμε το Κύπελλο και μετά να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Εμείς κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος, αυτό στον τελικό.

Εκεί ο προπονητής έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, γνωρίζω τι δεν πήγε καλά σε εκείνο το ματς. Με τις απουσίες που είχαμε εκείνο το βράδυ. Είναι όπως θέλει να το δει κανείς. Το διάστημα ήταν πολύ μικρό από τότε που ανέλαβα, δύο μηνών, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Σίγουρα και η διαιτησία δεν ήταν μαζί μας. Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πείσω παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και είναι δανεικοί να παίξουν για την ομάδα, γνωρίζοντας ότι αύριο μπορεί να μην είναι στην ομάδα"

Για το εάν θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ:
"Είναι υποθετική ερώτηση, δεν μπορώ να απαντήσω".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβαλε βάσεις για την επόμενη σεζόν:
" Δεν θα διαφωνήσω. Ας δούμε το παράδειγμα του Παναθηναϊκού που είχε ξεκάθαρο πλάνο και το στήριξε. Θέλει εμπιστοσύνη απ' όλους. Πέρασε δυσκολίες, το στήριξε και πέτυχε. Πρέπει να βρούμε ένα πλάνο και να το στηρίξουμε μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ, ο Πράνιτς. Καταλαβαίνεται ότι του ΠΑΟΚ το οικονομικό είναι καλύτερο. Εάν φέρεις αυτούς τους παίκτες στον ΠΑΟΚ, όμως, όλοι θα γκρινιάζουμε".

Για την επόμενη μέρα του στον ΠΑΟΚ:
"Δεν γνωρίζω το μέλλον μου, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Σε ένα μικρό διάστημα καταφέραμε και πήγαμε την ομάδα σε έναν τελικό μετά από 11 χρόνια. Κάτι είναι κι αυτό, πολλοί παίκτες κέρδισαν εμπειρίες. Ήταν το χειρότερο βράδυ της προπονητικής μου καριέρας".

Για το πλάνο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
"Θα πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι και να τα βάλουν κάτω. Θέλεις μικρό, μεσαίο μπάτζετ και να μην φτάσεις τον Γενάρη και να κάνεις μπαλώματα με ακριβές μεταγραφές. Μακάρι να έχεις παίκτες όπως ο Ινσαουράλδε που ήταν δανεικός, αλλά ήταν σωστός. Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι για να τρέξει το πράγμα. Κάθε άνθρωπος σε μία σωστή θέση, ώστε όλοι να ξέρουν τι κάνει ο καθένας. Κι εσείς κάποια απ' αυτά που γράφεται είναι αλήθεια, κάποια είναι ψέματα. Είναι λογικό να μπερδεύεστε κι εσείς κι ο κόσμος".

Για τα λάθη που έγιναν:
λοι κάνουν λάθη κι εγώ έκανα λάθη. Εγώ έκανα λάθος στον τελικό Κυπέλλου. Εμείς φανήκαμε ανέτοιμοι εκεί. Ασχοληθήκαμε πολύ με τον ημιτελικό. Χάσαμε πολύ ενέργεια. Εμείς δεν δείξαμε σταθερότητα σε καμία στιγμή της χρονιάς, δεν δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να τρέξουμε σερί με νίκες".

Για το διαζύγιο με τον Στέφενς:
"Εγώ του είμαι ευγνώμων, έχουμε επαφή ακόμη και τώρα. Δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε, ίσως δεν τον βοηθήσαμε κι εμείς. Δεν πέτυχε ούτε αυτός σε εμάς. Σαν οργανισμός δεν είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε. Αν λέγετε Στέφενς ο προπονητής μπορεί να κάνει πέντε ήττες, αν λέγετε Γεωργιάδης μπορεί να κάνει μία. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες στον ίδιο, όλοι φταίμε".

Για τις εισηγήσεις του στον Ιβάν Σαββίδη:
"Μου ζητήθηκε μία έκθεση για το αγωνιστικό και για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Και να μην μου το ζητούσε θα του παρέδιδα μία έκθεση με τα προσωπικά μου πιστεύω".

Για το εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εφόσον δεν διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Πρέπει να έχεις δύο με τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους, αν υπάρχει κόντρα διαιτησία. Μην πάτε μακριά, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δόθηκε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ξέρουμε κι εμείς τα λάθη μας. Ας μας πουν όμως από που ξεκινούν οι εντάσεις. Η αφαίρεση βαθμών είναι εξοργιστική. Αν αυτή η τιμωρία είναι η απαρχή για καλύτερο ποδόσφαιρο, μακάρι να είναι η αρχή ο ΠΑΟΚ".

Για την αποχώρηση Τσιστιακόφ:
"Τώρα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, απ' ότι ξέρω έχει φύγει. Ήθελε να προσφέρει, κάθε ένας που είναι σε αυτή την ομάδα κάνει τα λάθη του αλλά είναι με καλή πρόθεση".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ