ΠΑΟΚ

Αντώνης Γαϊτανίδης: Το "next big thing" του ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος είναι ο νεαρός Αντώνης Γαϊτανίδης τον οποίο ο Άμπελ Φερέιρα έφερε ως παράδειγμα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θέλει να έχει στην ομάδα του και να δουλεύει μαζί τους.

O Αντώνης Γαϊτανίδης θα θυμάται για πάντα το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Νόρντζελαντ. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου πέτυχε το πρώτο γκολ με την αντρική ομάδα με ωραίο πλασέ μετά από μια βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα του Νίκου Μελίσσα, κάτι που δύσκολα θα ξεχάσει.

Ίσως πάντως περισσότερο από το γκολ που πέτυχε, θα έχει να θυμάται σε μερικά χρόνια τα λόγια του Αμπέλ Φερέιρα. "Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα είμαστε λιγότεροι", είπε ο Πορτογάλος. "Θέλω να δουλεύω με 23-24 ποδοσφαιριστές. Παίκτες φιλόδοξους όπως ο Γαϊτανίδης που δεν σταμάτα να μάχεται για κάθε μπάλα μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Τα λόγια αυτά του Αμπέλ Φερέιρα, μπορεί να είναι εισιτήριο για το ταξίδι που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στις 18 Ιουλίου και πάλι για την Ολλανδία, αυτή τη φορά στο Χορστ, για μια προετοιμασία περισσότερο… αγωνιστική με στόχο να είναι έτοιμος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στα προκριματικά του Champions League στις 6 ή τις 7 Αύγουστου. Λογικά, μάλιστα, όσοι είναι στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι και αυτοί που έχουν μια θέση στο ρόστερ.

Για το γεννημένο το 2000 νεαρό Ηπειρώτη το να έχει μπροστά του τέτοια προοπτική, είναι ένα μικρό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο Γαϊτανίδης που είναι περισσότερο εξτρέμ και όχι περιφερικός επιθετικός είναι κοντά στο να καταφέρει αρκεί να συνεχίσει με το ίδιο ποδοσφαιρικό θράσος που δείχνει μέχρι τώρα στα δύο φιλικά που έχει παίξει αλλά και στις προπονήσεις στην Ολλανδία.

ΕΞΤΡΕΜ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ

Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται πέρυσι στη ομάδα του Πάμπλο Γκάρσια μιλούν για ένα ακραίο με εξαιρετικά προσόντα, που αν βρει ανοικτό χώρο μπροστά του, δεν τον σταματάς με τίποτα. Την σεζόν που τελείωσε είχε 18 γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε 32 παιχνίδια. Την περίοδο 2016-17 είχε 3 γκολ και 20 ασίστ σε 8 αγώνες που έπαιξε βασικός, ενώ την αμέσως προηγούμενη είχε 16 γκολ και 10 ασίστ.

Ο μικρός δείχνει ότι το… έχει και το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ για τον οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα έχει μιλήσει με τόσο κολακευτικά λόγια, είναι σίγουρα ένα μεγάλο παράσημο. Παιδί των μικρών ομάδων του Δικεφάλου άφησε την οικογένεια του στα Γιάννενα πριν από 5 χρόνια για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να κυνηγήσει το όνειρο του και κατοικεί και αυτός μαζί με άλλους πιτσιρικάδες στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το θέμα για αυτόν και τους υπόλοιπους νεαρούς που βγαίνουν από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου είναι να έχουν μια επιτυχημένη μετάβαση στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι, παρά τα εκατομμύρια που επενδύει στις ακαδημίες ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται σε αυτό το κομμάτι. Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες που έχει δημιουργήσει στις μικρές ηλικίες κάνουν έντονο πρωταθλητισμό, εδώ και χρόνια δεν έχει προκύψει κάποιο ταλέντο που να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα.

Τελευταίος που το έκανε εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης. Ακόμη και τον Ευθύμη Κουλούρη, γέννημα- θρέμμα των ακαδημιών, ο ΠΑΟΚ τον αξιοποίησε μόνο οικονομικά με τη μεταγραφή του στην Τούλουζ. Αν είναι ο Γαϊτανίδης ο επόμενος τότε τα οφέλη για το Δικέφαλο θα είναι πολλαπλά. Ο Άμπελ Φερέιρα, πάντως, στα δύο χρόνια που δούλεψε στην Μπράγκα δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που είχε στη δεύτερη της ομάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Τα τρία γκολ κόντρα στην Νόρντζελαντ (VIDEO)
ΠΑΟΚ - Νόρντζελαντ 3-0: Οργανωμένος πίσω, ταλέντο και ποιότητα μπροστά
Φερέιρα: "Υπάρχει νοοτροπία νικητή, χρειάζεται χρόνος για κάτι καινούργιο"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ