ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Νόρντζελαντ 3-0: Οργανωμένος πίσω, ταλέντο και ποιότητα μπροστά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Νόρντζελαντ με 3-0, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Δανούς και έδειξε καλά στοιχεία στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ έριξε τρία γκολ στους Δανούς της Νόρντζελαντ, χωρίς να τους επιτρέψει να τον απειλήσουν σοβαρά. Η καλή αμυντική λειτουργία μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα προσθέσει ο Άμπελ Φερέιρα τα στοιχεία που θέλει να βάλει στην ομάδα του.

Ένα μήνα πριν από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Δικέφαλος, δεν είναι ακόμη ομάδα του Πορτογάλου, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον .

1. Πως παρατάχθηκε ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το πρώτο ημίχρονο με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μιχάι και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, το Δεληγιαννίδη δεξιά, που γρήγορα αντικαταστάθηκε από το Μάτος λόγω τραυματισμού και το Ροντρίγκο αριστερά στα δύο άκρα της. Ο Μίσιτς με τον Κάτσε ήταν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, οι Ενρίκε και Λημνιός οι δύο ακραίοι και στην επίθεση ο Άκπομ με τον Μπίσεσβαρ, σε ένα σχήμα που θεωρητικά ήταν 4-4-2 ωστόσο με τον Σουριναμέζο να κινείται κυρίως έξω από τη αντίπαλη περιοχή έμοιαζε να είναι περισσότερο 4-4-1-1.

2. Ο προωθημένος Μπίσεσβαρ

Και αυτό διότι ο Μπίσεσβαρ έβγαινε δίπλα στον Άγγλο μόνο όταν ο ΠΑΟΚ ήταν σε θέση άμυνας και περίμενε τους Δανούς στα ¾ του γηπέδου. Και πάλι όπως και απέναντι στην Άλκμααρ ο Ενρίκε ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και από δική του πάσα, από τα δεξιά ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Άκπομ.

3. Οι λύσεις από το Ροντρίγκο

Οι δοκιμές με το Ροντρίγκο Σοάρες στο αριστερό άκρο της άμυνας και όχι στα δεξιά που είναι η φυσική του θέση ξεκίνησαν από χθες στις προπονήσεις. Ο Βραζιλιάνος τελείωσε και το φιλικό της Τετάρτης με τους Ολλανδούς στα αριστερά της άμυνας του Δικέφαλου και ο Άμπελ Φερέιρα θέλησε να τον δει και πάλι εκεί.

Ο Ροντρίγκο δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα, δείχνοντας ότι την έχει και τη θέση αριστερά. Κάτι που διευκολύνει πολύ τον Πορτογάλο τεχνικό. Και αυτό διότι εξ αρχής η επιλογή του Βραζιλιάνου δεν είχε μόνο να κάνει με το να δίνει εναλλακτικές λύσεις στο Μάτος αλλά και σε συνεργασία με το Γιαννούλη να καλύψουν και το κενό στα αριστερά από τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια.

Ο Ροντρίγκο έπαιξε καλά το ρόλο και στην νέα κίνηση που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του Δικέφαλου ο Αμπέλ Φερέιρα. Όταν δηλαδή ο Βραζιλιάνος ανέβαινε από τα αριστερά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ο άλλος μπακ από τα δεξιά να συγκλίνει κοντά στους στόπερ και να φαίνεται ότι δημιουργείται σχήμα με 3 αμυντικούς.

4. Αβίαστα λάθη μεσοαμυντικά

Όπως και στο περυσινό φιλικό με την Νόρντζελαντ έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά από την πίεση που ασκούσαν ψηλά ο Δανοί. Όταν οι παίκτες του προσπαθούσαν να χτίσουν επιθέσεις από την δική τους περιοχή οι αντίπαλοι τους πίεζαν πολύ αναγκάζοντας τους σε λάθη που προήλθαν κυρίως από το γεγονός ότι οι δύο χαφ του Δικεφάλου Κάτσε και Μίσιτς δεν είχαν τη σιγουριά που έπρεπε είτε στις πάσες του, είτε όταν έπρεπε να ξεμαρκαριστούν για να δώσουν στηρίγματα στους αμυντικούς τους. Το ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι όποια λάθη γίνονταν διορθώνονταν σχετικά σύντομα χωρίς από αυτά να δημιουργηθούν σοβαροί τουλάχιστον κίνδυνοι για την εστία του Πασχαλάκη.

5. Πιο παραγωγικός στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο μόνος που έμεινε στο χορτάρι ήταν ο Μάτος και άλλαξαν και πάλι στον ίδιο σχηματισμό οι άλλοι δέκα. Ο Μελίσσας πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια ο Γιαννούλης με το Βραζιλιάνος ήταν οι δύο μπακ, ο Βαρέλα με τον Ίνγκασον που αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Χατζηισαΐα ήταν το δίδυμο στα στόπερ. Καντούρι και Αουγκούστο έγιναν το δίδυμο στα χαφ, με τον Πέλκα και το νεαρό Γαϊτανίδη στην κορυφή και τους Ζαμπά και Στοχ στα δύο άκρα.

6. Εκμεταλλεύτηκε σωστά τους χώρους

Οι τέσσερις, περίπου ισοϋψείς προωθημένοι έδωσαν την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί κυρίως στο χώρο και έτσι ο Δικέφαλος κατάφερε να σκοράρει άλλα δύο γκολ. Το πρώτο με εξαιρετικό πλασέ του Γαϊτανίδη σε βαθιά μπαλιά από τα πόδια του Μελίσσα και το δεύτερο με πλασέ του Ζαμπά μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καντουρί που και πάλι σε θέση "8" ήταν πολύ καλός. Η ενέργεια πάντως του Γαιτανίδη στο 2-0 ήταν εντυπωσιακή, φανερώνοντας πως ο νεαρός, που ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα Κ-19 του Πάμπλο Γκαρσία, αν μη τι άλλο διαθέτει το απαραίτητο ποδοσφαιρικό θράσος

Ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ περισσότερο παραγωγικός στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο και πήραν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας εκτός του Ίνγκασον, ο Σβιντέρσκι και ο Λάμπρου.

7. Καλά οργανωμένος ανασταλτικά και ποιοτικός επιθετικός

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμη χρόνο για να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο Άμπελ Φερέιρα. Το γεγονός πάντως ότι από την αρχή της προετοιμασίας ο Δικέφαλος παραμένει στιβαρός αμυντικά και δεν επιτρέπει στους αντιπάλους του να του κάνουν πολλές ευκαιρίες αποτελεί μια πολύ καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει ο Πορτογάλος. Τα υπόλοιπα, ο σωστός τρόπος να βγαίνει η μπάλα μπροστά, οι συνεργασίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές θα έρθουν στη συνέχεια και τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία. Τα δείγματα πάντως φαίνεται να είναι θετικά.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης (λ. τρ. 28' Μάτος), Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον (75' Χατζηϊσαΐας), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Ντόυγκλας, Ζαμπά, Στοχ, Γαϊτανίδης (81' Λάμπρου), Πέλκας (81' Σβιντέρσκι).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ