ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τον Καλούμ Ρόμπερτς τσεκάρει ο Νταμπίζας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει στη λίστα του για το καλοκαίρι τον 23χρονο εξτρέμ της Νιούκαστλ, Καλούμ Ρόμπερτς. Στα υπόψη του άλλα δύο ταλέντα από το Νησί, οι Γουάτς και Σπυρίδης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Στο φιλόξενο περιβάλλον της Νιούκαστλ καταφεύγει ο Νίκος Νταμπίζας, προκειμένου να τσεκάρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό το προσεχές καλοκαίρι. Ο Νταμπίζας πέρασε ένα σημαντικό μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και διατηρεί προσβάσεις στους “ανθρακωρύχους”, που του επιτρέπουν να βρει περίπτωσεις νέων... Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός χαφ ήρθε ως δανεικός, όμως βοήθησε τα μέγιστα στην εξαιρετική σεζόν 2013-2014.

Ασφαλώς, ο Νταμπίζας δεν διαθέτει τους πόρους για να προσεγγίσει τους βασικούς. Ωστόσο, στις “ρεζέρβες” υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις, που θα μπορούσαν να σταθούν στη Superleague. Ο Παναθηναϊκός πάσχει στον μεσοεπιθετικό τομέα και όπως αποκάλυψε ο Κώστας Γουλής στον Sport24 Radio 103,3 το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νταμπίζας έχει στο στόχαστρο τον Άγγλο εξτρέμ, Καλούμ Ρόμπερτς. Ο Ρόμπερτς είναι 22 ετών, έχει γεννηθεί στις 14 Απριλίου του 1997 στην περιοχή South Shields, παίζει κατά κύριο λόγο στα άκρα της επίθεσης, χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι και στις 31 Ιουνίου λήγει το συμβόλαιο του. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν τον υπολογίζει και ο Ρόμπερτς έχει ενημερωθεί ότι δεν θα συνεχίσει στην Νιούκαστλ. Κάτι που σημαίνει πως ήδη ο Ρόμπερτς ψάχνει τον επόμενο προορισμό του...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Ρόμπερτς ξεχώρισε με τη Νιούκαστλ Κ23, έχοντας 33 γκολ και 23 ασίστ σε 83 παιχνίδια. Όμως, ουδέποτε κατάφερε να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, μετρώντας μόλις 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Αγγλίας. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε ως αλλαγή στη νίκη-πρόκριση με 1-0 επί της Λέστερ στις 3 Ιανουαρίου του 2015, λίγο πριν γίνει επαγγελματίας. Ωστόσο, χρειάστηκε μία τετραετία για τη δεύτερη παρουσία του στη διοργάνωση, που συνδυάστηκε με γκολ. Στις 15/1/2019, ο Ρόμπέρτς σκόραρε στην επικράτησε με 4-2 επί της Μπλάκμπερν Ρόβερς, αλλά μετά από 15 μέρες παραχωρήθηκε δανεικός...

Παναθηναϊκός: Τον Καλούμ Ρόμπερτς τσεκάρει ο Νταμπίζας

Ακόμα, ο Ρόμπερτς έχει παραχωρηθεί συνολικά τρεις φορές με δανεισμό, αλλά δεν στέριωσε σε καμία ομάδα. Στις 16 Ιανουαρίου του 2015, ο Ρόμπέρτς αγωνίστηκε στη Gateshead στην Conference, όπου είχε μόλις 3 συμμετοχές και πρόλαβε να μοιράσει μία ασίστ. Στις 9 Ιανουαρίου του 2017, ο Ρόμπερτς άλλαξε χώρα, πηγαίνοντας στη σκωτσέζικη Κιλμάρνοκ. Στη Σκωτία έπαιξε 10 ματς στην Premier League και 1 στο Κύπελλο Σκωτίας. Τέλος, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στην Κόλτσεστερ στις 31/1/2019, όμως μετά από 3 συμμετοχές στη League 2 επέστρεψε στη Νιούκαστλ Κ23 στις 13 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Νταμπίζας έχει κάνει προεργασία για τον Ρόμπερτς, προκειμένου να μάθει τις προθέσεις του. Δεν είναι απλό για έναν παίκτη που έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε γνώριμα μέρη, όχι απλά να αφήσει την πόλη του αλλά να μετακομίσει σε μία μακρινή χώρα, παρότι αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Οι πρώτες αντιδράσεις του Ρόμπερτς είναι θετικές, αλλά πιο ουσιαστικές συζητήσεις θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ NEXT BEST THING

Στο μπλοκάκι του Νίκου Νταμπίζα έχει μπει ακόμα ένα όνομα: ο Κέιλαντ Γουάτς. Πρόκειται για τον αρχηγό της Νιούκαστλ Κ23, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 3 Νοεμβρίου του 1999 στην ομώνυμη πόλη, είναι δεξιοπόδαρος και έχει περιγράψει τον εαυτό του ως “box to box” μέσο. Ο Γουάτς δεν έχει παραχωρηθεί με δανεισμό, αφού ο “οργανισμός” πιστεύει στην εξέλιξη του και τον προορίζει για την πρώτη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει παίξει σε κάθε θέση του “άξονα”, από στόπερ μέχρι σέντερ φορ, καθώς και δεξιός μπακ. Ο Γουάτς θα μπορούσε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό μόνο ως δανεικός προκειμένου να πάρει χρόνο, σε αντίθεση με τον Ρόμπερτς ο οποίος απασχολεί ως ελεύθερος. Πάντως, οι δύο παίκτες εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Νταμπίζα.

Υπόψη του Νταμπίζα έχει τεθεί ακόμα ένας παίκτης, αλλά περισσότερο ως επένδυση για το μέλλον και λιγότερο ως λύση για το “σήμερα”. Αυτός είναι ο 18χρονος επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Οδυσσέας Σπυρίδης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 17 Ιανουαρίου του 2001 και παίζει στο τμήμα Κ18 των “σφυριών”. Ο Σπυρίδης είναι Έλληνας, αλλά μεγάλωσε στην Κύπρο και είναι πιθανόν να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Νησιού. Ο Νταμπίζας θα τον ελέγξει στους επόμενους μήνες, αλλά δεν απασχολεί άμεσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ