ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το μπάτζετ θα κρίνει τον αριθμό των μεταγραφών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η φετινή σεζόν μπορεί να λήξει πρόωρα, αν επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες η εξάπλωση του κορονοιού, στον Παναθηναϊκό, όμως, θα προγραμματίσουν σύντοματη νέα χρονιά και ανάλογα με το μπάτζετ θα είναι ο αριθμός των μεταγραφών.

Υπάρχουν ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου. Ποιο θα είναι το μπάτζετ, ποιος θα είναι προπονητής και πόσες μεταγραφές θα γίνουν; Το δεύτερο ερώτημα είναι βασικό για να απαντηθούν και τα άλλα δύο.

Ο Γιώργος Δώνης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και η κουβέντα που θα κάνει με τον Αλαφούζο, θα δείξει πολλά για την μεταξύ τους συνεργασία. Όπως και το ενδεχόμενο να έρθει κάποια ομάδα με... πετροδόλαρα και άλλη μία φορά να δελεάσει τον Ελληνα τεχνικό, που μέχρι τώρα έχει πει τρία όχι.

Για το μπάτζετ, από πουθενά δεν προκύπτει μέχρι τώρα ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Το αν θα είναι στα ίδια επίπεδα τα φετινά ή θα γίνει μία μικρή αύξηση 1,5-2 εκ. ευρώ είναι κάτι, που θα το αποφασίσει ο Αλαφούζος.

Ναι, ο Παναθηναϊκός έκανε συμβόλαιο 500.000 ευρώ στον Καρλίτος και 300.000 ευρώ στον Βέλεθ, αλλά από την άλλη κερδίζει 400.000 ευρώ από το συμβόλαιο του Γιόχανσον, που αποχωρεί, άλλες 300.000 ευρώ που κοστίζει ο Ζαχίντ, ο οποίος θα επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ και άλλες 300.000 ευρώ από τον Ινσούα, που είναι πιθανό να αποχωρήσει, αν δεν γίνει η ανατροπή στην τελευταία προσπάθεια παραμονής του. Με λίγα λόγια, ουσιαστικά με τις μέχρι τώρα κινήσεις ο Παναθηναϊκός αντικαθιστά ανάλογα συμβόλαια παικτών που θα φύγουν.

Από το ύψος του μπάτζετ θα κριθεί και ο αριθμός των μεταγραφών. Μπορεί οι πραγματικές ανάγκες για μεταγραφές να είναι 7-8, αλλά αν δεν γίνει καμία μεγάλη αύξηση από τον Αλαφούζο το πιο πιθανό είναι ο Παναθηναϊκός να πάει σε 4-5 το πολύ ποιοτικές προσθήκες ξένων παικτών και να δώσει την ευκαιρία στον Αλεξανδρόπουλο, τον Βαγιαννίδη (αν μείνει όπως φαίνεται), τον Εμανουηλίδη, που επιστρέφει από τον Πανιώνιο, τον Ζαγαρίτη με στόχο την έξοδό του στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που ο Αλαφούζος πει στον Ρόκα ότι ανεβάζει το μπάτζετ 3-4 εκ. ευρώ (κάτι που δεν προκύπτει μέχρι τώρα), μπορεί να γίνουν και 8 μεταγραφές και να έχει στόχο η ομάδα να είναι καλύτερη από φέτος.

Το πιο πιθανό σενάριο με τα σημερινά δεδομένα είναι το πρώτο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Ρόκα ψάχνει για παίκτες με συμβόλαια που δεν θα ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ, με βάση αυτά που λέει και στους μάνατζερ. Οριστικά θα ξέρουμε, όμως, μόλις ανακοινώσει την απόφασή του ο Αλαφούζος στον Ρόκα, μετά και το ραντεβού με τον Δώνη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ