ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Ροντέν

Italy's Stephan El Shaarawy, left, and Sweden's Marcus Rohden vie for the ball during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Italy's Stephan El Shaarawy, left, and Sweden's Marcus Rohden vie for the ball during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο 28χρονος κεντρικός χαφ, Μάρκους Ροντέν είναι ένας από τους παίκτες που απασχολούν τον Νίκο Νταμπίζα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.

Ο Καμερουνέζος Αρνό Ντζουμ και ο Νορβηγός Γκάιας Ζαχίντ απασχολούν τον Νίκο Νταμπίζα για τον box-to-box μέσο που αναζητεί, όμως δεν είναι οι μόνοι στη λίστα του. Ένα όνομα που εξετάζεται από τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού είναι ο Σουηδός, Μάρκους Ροντέν.

Ο Ροντέν αγωνίστηκε πέρυσι στη Serie B με την Κροτόνε, όμως στις 30 Ιουνίου το συμβόλαιο του έληξε. Ο 28χρονος κεντρικός χαφ είχε ενημερώσει εγκαίρως τους Ιταλούς ότι δεν θα ανανεώσει, αφού ήθελε να... προβιβαστεί κατηγορία! Όπως αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής της Κροτόνε, Μπέμπε Ουρσίνο, ο Ροντέν επιθυμεί να πάρει μεταγραφή στη Serie A και θα εξαντλήσει τα περιθώρια.

Μέχρι στιγμής, η μόνη από το Καμπιονάτο που προσέγγισε τον Ροντέν ήταν η Λέτσε, αλλά το ενδιαφέρον δεν μετουσιώθηκε σε πρόταση. Όσον αφορά τη σουηδική Έλφσμποργκ που ανέδειξε τον Ροντέν και τη βελγική Σεντ Τρούιντεν, έλαβαν αρνητικές απαντήσεις λόγω των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Σουηδός ποδοσφαιριστής.

Κάπου εδώ μπαίνει στο κόλπο ο Παναθηναϊκός... Ο Ροντέν έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ματίας Γιόχανσον, τον Πάτρικ Μορκ. Ο Μορκ πρότεινε τον πελάτη του στον Νταμπίζα, αντιλαμβανόμενος τον θετικό αντίκτυπο που θα προκαλούσε μία κίνηση του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, ο Ροντέν δεν είναι εύκολη περίπτωση. Πρωτίστως, επειδή ο παίκτης έχει ως στόχο να επανέρθει στη Serie A, αφού αυτός ήταν ο λόγος που είχε επιλέξει την Κροτόνε ευθύς εξαρχής. Πάντως, το κασέ του κινείται εντός των ορίων που έχει θέσει ο Νταμπίζας και δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Ο Ροντέν γεννήθηκε στην πόλη Βάρναμο της Σουηδίας στις 11 Μαΐου του 1991, έχει ύψος 1,82μ. και είναι δεξιοπόδαρος. Αγωνιστικά, ο Ροντέν είναι ένας πειθαρχημένος μέσος, ο οποίος μεταφέρει τη μπάλα, πατάει περιοχή και σκοράρει με ικανοποιητική συχνότητα. Έχει 15 συμμετοχές με την Εθνική της πατρίδας του, εκ των οποίων η τελευταία στις 16 Οκτωβρίου του 2018 σε ένα φιλικό με τη Σλοβακία. Έκτοτε, έχει κλήσεις αλλά δεν έχει πάρει χρόνο.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Στη λίστα για τα χαφ ο Μάρκους Ροντέν
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ