ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα έξι κακά της στρατηγικής του

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΡΕΝΤΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΡΕΝΤΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η φιλοσοφία που είχε ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν "τρύπες" στον σχεδιασμό των Νταμπίζα - Δώνη.To Sport24.grεξηγεί...

Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης αποφάσισαν να κινηθούν με... επιθετικογενή στρατηγική στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

ΤοSport24.grείχε εξηγήσει τους λόγους που ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσάρμοσαν το πλάνο τους και είχε καταγράψει τα ρίσκα.

Σε πρώτη φάση, αποδεικνύεται ότι η απόφαση του Νταμπίζα και του Δώνη κοστίζει στον Παναθηναϊκό. ΤοSport24.grεξηγεί τις παρενέργειες που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και στις οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό η ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία και η ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Τον τελειότερο αθλητή να είχε ο Γιώργος Δώνης για βασικό αμυντικό χαφ, θα έπρεπε να έχει έναν αναπληρωματικό. Ειδικότερα όταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης ταλαιπωρείται από συχνές ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και κάθε χρόνο χάνει αρκετά παιχνίδια. Η επιλογή των Νταμπίζα και Δώνη να μην πάρουν αναπληρωματικό αμυντικό χαφ "πληρώθηκε" αμέσως, λόγω της αποβολής του αρχηγού και της επικείμενης απουσίας του στα ματς με Άρη και Ολυμπιακό.

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Κάτι αντίστοιχο με τον Δημήτρη Κουρμπέλη ισχύει με τους Ματίας Γιόχανσον και Εμάνουελ Ινσούα. Στο δεξιό και στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν υπάρχουν έμπειροι αντικαταστάτες, παρά μόνο υπηρεσιακές λύσεις και νεαροί. Ο Γιόχανσον είναι επιρρεπής στους μυϊκούς τραυματισμούς και χάνει αρκετά παιχνίδια κάθε σεζόν, ενώ ο Ινσούα μένει εκτός γιατί δέχεται πολλές κίτρινες κάρτες. Ακόμα δεν έχουν λείψει, οπότε η... σκόνη έχει κάτσει κάτω από το χαλάκι, αλλά κάποια στιγμή θα σηκωθεί.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΝΔΑΡΗ

Οι Νταμπίζας και Δώνης έχουν θέσει στο περιθώριο τον Φάνη Τζανδάρη, αφού θεωρούν ότι δεν πληροί τα κριτήρια τους. Ωστόσο, δεν τον αντικατέστησαν ως επιλογή στο ρόστερ και ο ποδοσφαιριστής προπονείται καθημερινά στο "Γ. Καλαφάτης", ενώ θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Είναι θεμιτό να μην τους αρέσει ο παίκτης, όμως από τη στιγμή που δεν πήραν άλλον και ξέμειναν από λύσεις στη μεσαία γραμμή, ο Τζανδάρης μπορούσε να είναι ενεργός.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΠΕΜΠΤΟ

Το ημερολόγιο δείχνει Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του τέσσερις επιθετικούς και ψάχνει για πέμπτο... Ναι, καλά διαβάζετε. Τέσσερις είναι οι στράικερ που προπονεί ο Γιώργος Δώνης: Φεντερίκο Μακέντα, Νίκος Βέργος, Αργύρης Καμπετσής και ο αφιχθείς πριν λίγες μέρες, Χουάν Περέα. Παρόλα αυτά, ο Δώνης έχει ζητήσει ακόμα έναν επιθετικό περιοχής.

Πρόκειται για υπερβολή και για σπατάλη πόρων για το μνημονιακό Παναθηναϊκό. Ο Βέργος έκανε καλή προετοιμασία και αξίζει ευκαιρίες, ο Καμπετσής έχει ταλέντο που πρέπει να δουλευτεί και ο Περέα έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επενδύσει σε αυτούς και όχι να γεμίσει και άλλο τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ

Οι μικροί που πέρυσι είχαν βασικό ρόλο στην ομάδα, όπως οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, φέτος πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ο Μαυρομάτης θεωρείται πέμπτος στόπερ στην ιεραρχία, ο Χατζηγιοβάνης είδε τρεις εξτρέμ να έρχονται, ο Μπουζούκης θα παίζει αλλά άγνωστο που και πόσο, ο Χατζηθεοδωρίδης θα... κλείνει τρύπες και ο Εμμανουηλίδης πήγε στον Πανιώνιο. Για τους υπόλοιπους μικρούς που πίστευαν ότι φέτος θα έβρισκαν χώρο στο ροτέισον, ούτε λόγος...

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Ο Νίκος Νταμπίζας αποθεώθηκε επειδή στο τέλος έφερε στην Αθήνα τους παίκτες που ήθελε με τους δικούς του όρους, ωστόσο η καθυστέρηση στοιχίζει στην ομάδα. Ο βασικός στόπερ Σένκεφελντ θα αργήσει να ενσωματωθεί, ο Μολό δεν είναι έτοιμος, ο Μπεκ μετά τον τραυματισμό δεν είναι διαθέσιμος, ενώ εκκρεμούν ένας αμυντικός χαφ και ένας επιθετικός περιοχής.

Οι δύο τελευταίοι θα βρεθούν από την αγορά των ελεύθερων και λογικά, θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να βοηθήσουν. Ο Παναθηναϊκός είχε συγκεκριμένες ανάγκες από τον προηγούμενο Μάιο, αλλά χρονοτρίβησε μέχρι να τις καλύψει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ