ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα 4 εκατ. για Κουρμπέλη!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός όμως, δεν βγάζει με όσα,όσα στη βιτρίνα τον αρχηγό του. Πώς επηρεάζει ο Αστέρας Τρίπολης την τιμή πώλησης του

Ο Νίκος Νταμπίζας έκανε την πρώτη νύξη στον Δημήτρη Κουρμπέλη για να τον διατηρήσει και μετά το 2020 στο "Γεώργιος Καλαφάτης", όμως περιμένει την επιτυχή έκβαση της αδειοδότησης ώστε να μπουν σε νούμερα. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του αρχηγού του Παναθηναϊκού και με την Εθνική, τον έφεραν στο επίκεντρο και άλλων σεναρίων, με "πηγή" προέλευσης την Τούμπα και όχι μόνο. Για παράδειγμα, υπάρχει το ενδιαφέρον της γαλλικής Στρασμπούργκ που φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει το καλοκαίρι 2 εκατ. ευρώ

Ασφαλώς, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Κουρμπέλη δεν είναι καινούργιο. Χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2018, όταν το deal ήταν έτοιμο να κλείσει στις 31/1! Ο Αλαφούζος είχε εγκρίνει την πώληση του ποδοσφαιριστή για να εισπράξει τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ του Ιβάν Σαββίδη, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κουρμπέλης απέρριψε την πρόταση εκτιμώντας ότι η μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη δεν θα βοηθούσε στην εξέλιξή του. Αρνήθηκε μάλιστα τότε συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές plus 700.000 €.

Είναι γεγονός ότι το "όχι" του Κουρμπέλη ήχησε άσχημα στους παράγοντες του ΠΑΟΚ, αλλά ποτέ δεν έβγαλαν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού από το μυαλό τους. Εσχάτως, ο 25χρονος αμυντικός χαφ φιγουράρει ξανά στα ρεπορτάζ του Δικεφάλου του Βορρά, εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΑ

Εκτός από τη θέληση του Κουρμπέλη, στην εξίσωση προστίθενται οι προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα χαρεί εάν γεμίσει με λεφτά το ταμείο της ΠΑΕ, όμως στην προκειμένη έχει δώσει το ελεύθερο στον Νίκο Νταμπίζα, ώστε να διαχειριστεί κατά την κρίση του την υπόθεση του 25χρονου αμυντικού χαφ. Η πρώτη ενέργεια που θα κάνει ο Νταμπίζας, πριν εξετάσει οποιαδήποτε κρούση για τον Κουρμπέλη, θα είναι να μιλήσει μαζί του. Ο "Ντάμπι" έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να κρατήσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, αλλά για να συνεχιστεί η συνεργασία, πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Αν τα βρουν, έχει καλώς.

Αλλιώς, ο Νταμπίζας θα μελετήσει τις άλλες επιλογές. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση μιας προσφοράς, αφού προς το παρόν για τον Κουρμπέλη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Όσα διακινούνται για τον διεθνή μεσοαμυντικό εντάσσονται στη σφαίρα της φημολογίας και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν τα λαμβάνει υπόψη στο 100%. Από εκεί και πέρα, έχει δημιουργηθεί ένα... δεδικασμένο από την αντίδραση του Παναθηναϊκού στην πρόταση της Σπάρτα Πράγας, το καλοκαίρι του 2018. Τότε, η τσέχικη ομάδα πρότεινε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τον Κουρμπέλη, αλλά το Τριφύλλι ζήτησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ "καθαρά".

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Αν και εφόσον ο Νταμπίζας δεν συμφωνήσει με τον Κουρμπέλη για την επέκταση του συμβολαίου του, τότε οι απαιτήσεις του για να εγκρίνει την πώλησή του, θα κυμανθούν σε παρόμοια επίπεδα. Ωστόσο, το κόστος για τον ενδιαφερόμενο (ΠΑΟΚ ή κάποιον άλλο) θα αυξηθεί και άλλο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει το σύνολο των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Ο Αστέρας διατηρεί το 25% σε περίπτωση μεταπώλησης, επομένως πρέπει και εκείνος να λάβει 800-900.000 ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός βρει στην αγορά το ποσό που θα απαιτήσει.

Είναι προφανές ότι η μεταγραφή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί με τέτοιους αριθμούς. Στον αντίποδα, μία άρνηση του Κουρμπέλη για να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, ίσως να επηρέαζε τις θέσεις του Νταμπίζα στη διαπραγμάτευση.

Για την ώρα, η συζήτηση για τον Κουρμπέλη είναι φιλολογική. Το παιχνίδι θα αρχίσει ουσιαστικά, μόλις ο Νταμπίζας μιλήσει με τον Κουρμπέλη για ένα νέο συμβόλαιο με αναπροσαρμογή αποδοχών. Ανάλογα με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, θα φανεί εάν ο ποδοσφαιριστής θα μείνει στο "Γεώργιος Καλαφάτης" ή θα πλησιάζει η ώρα που θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες. Εντός ή εκτός Ελλάδας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Μετά την άδεια, παίρνει σειρά ο Κουρμπέλης

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ