ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μετά την άδεια, παίρνει σειρά ο Κουρμπέλης

Παναθηναϊκός: Μετά την άδεια, παίρνει σειρά ο Κουρμπέλης

Η πρόθεση του Νταμπίζα, η θέληση του Κουρμπέλη, το "ΟΚ" του Αλαφούζου και το επικρατέστερο ενδεχόμενο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό. Είναι ο αρχηγός του, ένα από τα "βαρόμετρα" του όπως έχει εξηγήσει ο Γιώργος Δώνης και ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του. Η παραμονή του ήταν μία από τις προϋποθέσεις που έθεσε το "τρένο" για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι του 2018.

Ασφαλώς, ένας παίκτης με τα προσόντα του Κουρμπέλη είναι λογικό να προσελκύει το ενδιαφέρον ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Άλλωστε, είναι και διεθνής, ενώ είχε την ασίστ στο 0-1 της Εθνικής επί του Λίχτενσταϊν. Ο 25χρονος αμυντικός χαφ τσεκάρεται διαρκώς από σκάουτερ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα "σκάσει" επίσημη πρόταση στους επόμενους μήνες.

Επομένως, το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν ο Παναθηναϊκός και ο Κουρμπέλης. Θα επιλέξουν να συνεχίσουν μαζί ή ο Αρκάς μεσοαμυντικός θα ταξιδέψει στην ξενιτιά; Εννοείται πως στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να δοθεί απόλυτη απάντηση. Τα πάντα είναι ρευστά και όλα εξαρτώνται από το μομέντουμ. Όμως, προς το παρόν τόσο η διοίκηση του Τριφυλλιού, όσο και ο αρχηγός του, έχουν κοινή πρόθεση...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ

Τον Μάιο του 2018 η Σπάρτα Πράγας είχε προτείνει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Παναθηναϊκό για την αγορά του Κουρμπέλη. Τότε, ο Νίκος Νταμπίζας απέρριψε την πρόταση, διαμηνύοντας ότι ο αρχηγός δεν πωλείται. Είναι γεγονός ότι και ο ίδιος ο Κουρμπέλης δεν δελεάστηκε από την προοπτική να μετακομίσει στην Τσεχία.

Ο Νταμπίζας εξήγησε στον Κουρμπέλη το πλάνο του και ότι τον προορίζει για "κολώνα" στον νέο Παναθηναϊκό. Ο ποδοσφαιριστής "ψήθηκε" από τα λεγόμενα του τεχνικού διευθυντή, ενώ δεν βιάζεται να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Θα το σκεφτόταν να φύγει για μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα συμμετέχει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, όμως όχι για κάτι υποδεέστερο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κουρμπέλης δεν αντιμετωπίζει (και) επαγγελματικά το ζήτημα. Σαφώς, είναι τιμή και πρεστίζ να φορά το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού, έχει "δεθεί" με τους οπαδούς, αλλά περιμένει να ικανοποιηθεί και οικονομικά. Ως ένας από τους πιο ποιοτικούς του ρόστερ, ο "Κούρμπε" προσδοκά σε ανάλογη ανταμοιβή.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πριν λίγο καιρό, ο Νταμπίζας και ο Κουρμπέλης είχαν κάνει μία πρώτη συζήτηση εν όψει του προσεχούς καλοκαιριού. Το συμβόλαιο του 25χρονου αμυντικού χαφ λήγει τον Ιούνιο του 2020, δεν προκύπτει άμεσος κίνδυνος, όμως το ζήτημα έπρεπε να θιχτεί... Ο Νταμπίζας δεν μπήκε σε νούμερα, αλλά επανέλαβε στον Κουρμπέλη ότι θα του προσφέρει βελτιωμένους όρους για τη συνεργασία τους, με παράλληλη χρονική επέκταση.

Ο Κουρμπέλης ανταποκρίθηκε θετικά και εξέφρασε τη διάθεση του να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Νταμπίζας προσδιόρισε χρονικά την έναρξη των συνομιλιών με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αδειοδότησης. Εκτιμάται ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα εξετάσει τους φακέλους των ΠΑΕ και θα ανακοινώσει τα πορίσματα της στα μέσα Μαΐου. Μέχρι τότε, θα έχει τελειώσει και το πρωτάθλημα.

Ο Νταμπίζας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του και τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει εγκρίνει την πρωτοβουλία του τεχνικού διευθυντή και τον εμπιστεύεται ότι δεν θα ξεφύγει από το οικονομικό πλαίσιο που έχουν θέσει. Η στάση του Αλαφούζου είναι οξύμωρη, αφού τον Ιανουάριο του 2018 πίεζε για την πώληση του Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη. Αντίθετα, τώρα συμφωνεί πως η παρουσία του ποδοσφαιριστή είναι αναγκαία για την πρόοδο του πρότζεκτ του Νταμπίζα...

Εν κατακλείδι, το επικρατέστερο ενδεχόμενο για το επόμενο καλοκαίρι είναι ότι ο Κουρμπέλης θα επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκού, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα υψηλότερες αποδοχές. Πρόκειται για μία εξέλιξη που όλοι κερδίζουν... Η πιθανότητα της πώλησης του Κουρμπέλη είναι υπαρκτή, αλλά μικρή. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού έχει το μέλλον μπροστά του και δεν σκοπεύει να φύγει, πριν συμβάλλει στην αναγέννηση της ομάδας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ