ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο Φάληρο με άμυνα... ανάγκης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι τραυματισμοί των Γιόχανσον και Νούνες, οι οποίοι έχουν πλέον λιγοστές ελπίδες για να προλάβουν το κυριακάτικο (21/6) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκαλεί τεράστιο "πονοκέφαλο» στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος επεξεργάζεται ήδη το "ενδεκαδιακό"PlanBκαιCγια το μεγάλο ματς του Φαλήρου.

Πριν καν την επανεκκίνηση της σεζόν μετά το τρίμηνοlockdownκαι την έναρξη τωνplayoffs, ο Γιώργος Δώνης γνώριζε πολύ καλά πως η συγκεκριμένη σειρά αγώνων δεν θα κυλούσε ομαλά μέχρι τέλους για τον Παναθηναϊκό και δεδομένα θα έβγαζε προβλήματα απουσιών.

Είτε λόγω τραυματισμών (όπως κι έγινε με τις θλάσεις των Περέα και Νάγκι), είτε λόγω του ανοικτού ζητήματος που υπήρχε εδώ κι εβδομάδες (και δεν λύθηκε) με τα συμβόλαια και τους δανεισμούς που λήγουν.

Πριν φτάσει καν η σειρά στην 3αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" (Κυριακή 21/06, 21:30), μετρώντας "πληγές". Και καταπώς φαίνεται θα παραταχθεί στο φαληρικό γήπεδο με σύνθεση... ανάγκης στα μετόπισθεν.

Οι τελευταίοι τραυματισμοί των Ματίας Γιόχανσον (αιμάτωμα στον τετρακέφαλο) και Ζοάο Νούνες (λουμπάγκο) στον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (Σάββατο 13/06) έχουν κάνει... άνω-κάτω κάθε αγωνιστικό πλάνο του 50χρονου τεχνικού, ο οποίος θα περιμένει και την προπόνηση της Πέμπτης (18/6) για να δει αν θα ακούσει κάτι... ευχάριστο από το ιατρικό επιτελείο του "τριφυλλιού".

Διότι εάν δεν προπονηθούν ούτε την Πέμπτη οι δυο τους (ειδικά ο Γιόχανσον), τότε θα πρέπει να ανακατέψει πολύ την "τράπουλά" του για την ενδεκάδα και πολύ περισσότερο το σχηματισμό που θα παρατάξει την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Εάν ο Πούγγουρας ήταν υγιής και δεν αντιμετώπιζε το σοβαρό "θέμα" με τον προσαγωγό του, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά συνθήκην στο δεξιό άκρο της άμυνας , ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Τώρα όμως επειδή το... ταμείο στους στόπερ και στο δεξιό άκρο της άμυνας είναι "μείον", θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμη πιο δυνατές ενδεκαδιακές "αλχημείες".

Εφόσον δεν είναι διαθέσιμοι οι Γιόχανσον, Νούνες (και με δεδομένο ότι ο Βαγιαννίδης δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο και ο Αποστολάκης έχει ήδη... χαιρετίσει), η μία επιλογή του Δώνη είναι να γυρίσει τον Κουρμπέλη στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ και να περάσει τον Κολοβέτσιο δεξιό μπακ, με τον Ινσούα αριστερά, τους Ανουάρ, Χρήστο Δώνη κεντρικούς χαφ και τους Μπουζούκη, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνη στη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω απ’ τον Μακέντα.

Η δεύτερη -και πολύ πιοextreme- επιλογή του, θα είναι να το "γυρίσει" σε διάταξη με τρεις στην άμυνα και τον Χατζηγιοβάνη να πάρει όλη την πλευρά στα δεξιά. Είτε με τον Κουρμπέλη στόπερ και "play-maker" της αμυντικής διάταξης και τον Ινσούα αριστερό μπακ-χαφ, είτε με τον Ινσούα στόπερ (το έχει ξανακάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν), τον Κουρμπέλη στα χαφ και τον Χατζηθεοδωρίδη να παίρνει όλη την πλευρά αριστερά. Πολύ πιο "ευάλωτο" σχήμα όσον αφορά τις πτέρυγες, πολύ πιο "safe" στον άξονα, όπου θα υπάρχουν περισσότεροι παίκτες για να αναχαιτίσουν τις κάθετες κινήσεις των χαφ του Ολυμπιακού.

Στα τρία 24ωρα που απομένουν ως τη σέντρα τουclasicoστο Φάληρο πολλά μπορούν να αλλάξουν, ωστόσο το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν μπροστά τους μία απ’ τις μεγαλύτερες «σπαζοκεφαλιές» ενδεκάδας που κλήθηκαν να "λύσουν" σ’ αυτή τη διετία τους στον "πράσινο" πάγκο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ