ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στην Cosmote το "PAO TV", ανοικτό για τα ποδοσφαιρικά ματς στη Nova

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "διπλό ταμπλό" του Παναθηναϊκού στον αθλητικό τηλεοπτικό χάρτη. Το πρώτο deal με την Cosmote TV και η ανοικτή διαπραγμάτευση με το κανάλι της Κάντζας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το απόλυτο...colpogrossoπου θα αναταράξει τα δεδομένα σε όλο τον αθλητικό, τηλεοπτικό "χάρτη" επιχειρεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κλείνοντας ήδη το πρόγραμμα της νεοσύστατης πλατφόρμας του "PanathinaikosTV, στο "μπουκέτο" τηςCosmoteTV, ενώ την ίδια ώρα διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας, στο έτερο συνδρομητικό κανάλι, τηNOVA.

Η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, μολονότι ο Παναθηναϊκός την επιδίωξε με όλες του τις δυνάμεις εντός τηςSuperLeague, αποδείχθηκε κάτι εξαιρετικά δύσκολο ως προς την υλοποίησή του, τουλάχιστον για την αγωνιστική σεζόν που έρχεται (2020/21). Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως οι "πράσινοι" δεν θα συνεχίσουν να το... παλεύουν, κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, ήταν υποχρεωμένοι να προασπίσουν και τη δική τους δυναμική παρουσία στο τηλεοπτικό τοπίο, δημιουργώντας συνθήκες που δεν θα τους "εγκλώβιζαν" σε "διλήμματα" και συνθήκες που θα τους... έσερναν πίσω από διαπραγματεύσεις με τους τηλεοπτικούς φορείς με όρους "όσο-όσο".

Με αυτό το σκεπτικό στήνεται εδώ και λίγες εβδομάδες το "PanathinaikosTV", το οποίο όπως όλα δείχνουν θα κάνει το... ντεμπούτο του στις 26 Αυγούστου, στον φιλικό αγώνα του "τριφυλλιού" με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο, πολύ βασικό "βήμα" για τον τηλεοπτικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, ήταν η συμφωνία με τηνCosmoteTV, που "κλείδωσε" τα τελευταία 24ωρα.

Το συνδρομητικό κανάλι θα συμπεριλάβει στο "μπουκέτο" του την πλατφόρμα που ετοιμάζουν οι "πράσινοι" και η οποία θα περιλαμβάνει: εκπομπές και συνεντεύξεις για όλα τα σπορ του Παναθηναϊκού, μεταδόσεις των αγώνων της Κ19 του "τριφυλλιού", μεταδόσεις αγώνων των τμημάτων του Ερασιτέχνη (βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών, μπάσκετ γυναικών κ.α.) και τα καλοκαιρινά φιλικά της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Με τον ΟΦΗ (26/8), με τη Λαμία (29/8) και τα δύο επόμενα που θα κλειστούν τον Σεπτέμβριο, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ως πρόβα τζενεράλε.

Το αν θα συμπεριληφθούν στο όλο "πακέτο" σε σταθερή βάση (και) οι αγώνες της ανδρικής, ποδοσφαιρικής ομάδας στο πρωτάθλημα τηςSuperLeague, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων 10-15 ημερών. Διότι το συγκεκριμένο "κομμάτι" των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι κάτι που παραμένει προς συζήτηση και προς... πώληση, με τηNOVAνα παραμένει εντός του "παιχνιδιού". Κι αυτό, διότι στο κανάλι της Κάντζας δεν θα ήθελαν να... χάσουν τόσο εύκολα από τις μεταδόσεις τους, τη δεύτερη εμπορικότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση με τηNOVAείναι ακόμη ανοικτή ως προς τα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας κι αν ο Παναθηναϊκός πάρει το ποσό που θέλει κι επιδιώκει, θα κλείσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του εκεί. Το πόσο πολύ θέλει να κρατήσει και να μην χάσει τον Παναθηναϊκό (ειδικά τη νέα σεζόν, που όσο να ‘ναι δείχνει να μπαίνει με άλλη "δυναμική"), φάνηκε κι από τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν προ εβδομάδων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εκεί, όπου ηNOVAπροσέφερε στους "πράσινους" ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό από τα 5,2 εκατ. € που πήραν για την περσινή αγωνιστική περίοδο (2019/20).

Ο Παναθηναϊκός παίζει... μπάλα πλέον από πολύ πιο ισχυρή θέση. Έχει πάρει αυτό που ήθελε σε πρώτη φάση από τηνCosmoteTVγια το "PanathinaikosTV" (ετοιμάζοντας πρόσβαση για τους φίλους του τριφυλλιού κι από το διαδίκτυο μέσω ενός απλού προγράμματος) και πλέον περιμένει την τελική διαπραγμάτευση με τηNOVA. Αν πάρει το ποσό που θέλει (άνω των 6 εκατ. €) τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της ανδρικής ομάδας θα πάνε στο κανάλι της Κάντζας. Και σ’ αυτή την περίπτωση εξυπακούεται, πως θα είναι το μοναδικό αθλητικό γεγονός που δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο "πακέτο" του "PanathinaikosTV".

Εάν γίνει αυτό, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα είναι πολλαπλώς κερδισμένος, απλώνοντας την παρουσία του σε όλη την τηλεοπτική αγορά. Εάν τώρα, για κάποιο λόγο δεν υπάρξει συμφωνία με τηNOVA, οι αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας θα ενταχθούν μέσω του "PanathinaikosTV" στο μπουκέτο τηςCosmoteTV. Και τα μερίδια των "πράσινων" ως προς τα κέρδη, θα είναι (και) σε αυτή την περίπτωση ανεβασμένα, αφού θα είναι χιλιάδες εκείνοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν συνδρομητικό "πακέτο" για να βλέπουν (και) τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ