ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σήμερα η καθοριστική απόφαση για τον Κουρμπέλη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ / EUROKINISSI)
Κουρμπέλης, Μάνταλος EUROKINISSI SPORTS

Εκτός απροόπτου σήμερα θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν ο Δημητρης Κουρμπέλης θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ή θα συνεχίσει με συντηρητικό για το γόνατό του προπονητικό πρόγραμμα στον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα της ίωσης που έχει προσβάλει κατά διαστήματα πάρα πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί συνολικά τον πράσινο οργανισμό, αλλά το ζήτημα του Δημήτρη Κουρμπέλη προβληματίζει εξίσου ή και περισσότερο τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Νταμπίζα.

Είναι δεδομένο ότι ο Κουρμπέλης θα απουσιάσει και από το ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία τη Δευτέρα και από τη ρεβάνς Κυπέλλου εναντίον της ίδιας ομάδας (πρώτο ματς ήττα με 1-0) στο ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Πέμπτης. Ακόμα κι αν σήμερα ληφθεί απόφαση να μην υποβληθεί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε αρθροσκόπηση, αλλά να συνεχίσει με συντηρητικό πρόγραμμα «προστασίας», έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και η πιο ευοίωνη σ’ αυτή την περίπτωση προσδοκία θα είναι η συμμετοχή του στον αγώνα εναντίον του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, τη μεθεπόμενη Τετάρτη (η αναβληθείσα λόγω της αποχής των διαιτητών τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου).

Το θέμα πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εσωτερικά στον Παναθηναϊκό, διότι ο Κουρμπέλης δεν είναι… όποιος κι όποιος στο πλάνο του Γιώργου Δώνη. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της ενδεκάδας, ένας από τους «πυλώνες» της, με 13 συμμετοχές στα 14 ματς του 2018 στη Σούπερ Λίγκα. Συζητήσεις έχουν γίνει… άπειρες μεταξύ ιατρικού τιμ, Νίκου Νταμπίζα και Κουρμπέλη (ειδικά στο τελευταίο χρονικό διάστημα), αλλά η οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα αναμένεται ληφθεί σήμερα.

Η πρώτη επιλογή είναι ο παίκτης να μπει άμεσα για αρθροσκόπηση. Σ΄αυτή την περίπτωση και αν δεν προκύψουν οποιουδήποτε είδους επιπλοκές στην περίοδο της θεραπείας, ο Κουρμπέλης θα απουσιάσει για 3-4 εβδομάδες από τα γήπεδα. Δηλαδή θα χάσει εκτός από τα παιχνίδια με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό, τα ματς με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης + ένα παιχνίδι Κυπέλλου (αν ο Παναθηναϊκός έχει αποκλείσει τη Λαμία) και λογικά θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Νέα Σμύρνη εναντίον του Πανιωνίου, λίγο πριν από την εκκίνηση της σειράς των διαδοχικών ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Η δεύτερη επιλογή είναι να συνεχίσει με συντηρητικό πρόγραμμα και να πάει… «βλέποντας και κάνοντας», ανάλογα με τις ενοχλήσεις και τους πόνους στο γόνατό του. Σ΄αυτή την περίπτωση ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ανά εβδομάδα για ποια παιχνίδια θα είναι έτοιμος και σε ποια θα απουσιάσει.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ