ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο το "οχταροεξάρι"

Newcastle Uniteds Vurnon Anita, left, contests the ball with Sydney FCs Ali Abbas in the first match of the Football United Tour at Forsyth Barr Stadium, Dunedin, New Zealand, Tuesday, July 22, 2014. (AP Photo/SNPA, Ross Setford) NEW ZEALAND OUT
Newcastle Uniteds Vurnon Anita, left, contests the ball with Sydney FCs Ali Abbas in the first match of the Football United Tour at Forsyth Barr Stadium, Dunedin, New Zealand, Tuesday, July 22, 2014. (AP Photo/SNPA, Ross Setford) NEW ZEALAND OUT AP

Ο Νταμπίζας έχει επαφές με τους Ανίτα και Κρίσετιγκ, βλέπει την υπέρβαση με τον Μάουρι και έχει λίστα με τους φτηνότερους Μουλουμπού και Καμαβουόκο.

Στην ιεράρχηση των αναγκών του ρόστερ του Παναθηναϊκού, η μεσαία γραμμή χρειάζεται περισσότερο την ενίσχυση σε σχέση με την άμυνα. Ο λόγος είναι προφανής: υπάρχουν μόνο οι Κουρμπέλης και Δώνης για τις θέσεις του box-to-box και του αμυντικού χαφ.

Επομένως, πρέπει να προστεθούν λύσεις, αλλά επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα, ο Νίκος Νταμπίζας ψάχνει έναν παίκτη που να καλύψει τις δύο θέσεις. Αυτή είναι και η προτεραιότητά του Νταμπίζα στη διορία για τους ελεύθερους παίκτες.

Ήδη, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει τις επαφές με μέσους. Έτσι και αλλιώς, λόγω της συγκυρίας οι επιλογές του είναι συγκεκριμένες στη «δεξαμενή» των ελεύθερων. Ο πρώτος στόχος του Νταμπίζα είναι ο Ολλανδός κεντρικός χαφ Βουρνόν Ανίτα. Ο Ανίτα έμεινε ελεύθερος από τη Λιντς και με την αποζημίωση που πήρε, έχει πιο προσιτό κασέ σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση, αφού ο Ανίτα έχει μπει στο μικροσκόπιο πολλών ομάδων από την Ευρώπη την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Εκτός από τον Ανίτα, τον Nταμπίζα απασχολεί και ο Ιταλός Λορέντζο Κρίσετιγκ. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μπολόνια στα τέλη Αυγούστου και έχει ως προτεραιότητα την παραμονή στην Ιταλία. Παρόλα αυτά δεν κλείνει την πόρτα στον Νταμπίζα αφού θέλει να διατηρήσει ανοιχτές όλες τις προοπτικές του. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Κρίσετιγκ έχει επαφές με τη Μπάρι, τη Κοζέντσα και άλλες ιταλικές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρίσετιγκ παραλίγο να βάλει τα πράσινα το καλοκαίρι του 2016, όταν τον ήθελε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Πάντως η υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ο Χοσέ Μάουρι. Ο 23χρονος Αργεντινός με την ιταλική υπηκοότητα αποδεσμεύτηκε από τη Μίλαν και έχει όλο το «πακέτο» που ψάχνει ο Νταμπίζας. Ωστόσο επειδή είναι ένας ποδοσφαιριστής από το "πάνω ράφι" έχει το ανάλογο κόστος που δεν μπορεί να το καλύψει ο Παναθηναϊκός.

Οι "box-to-box" μέσοι κοιτάζει ο Νταμπίζας έχουν πιο υψηλό κασέ και ίσως δεν μπορέσει να τους ικανοποιήσει. Προκειμένου να προετοιμαστεί για το αρνητικό ενδεχόμενο, ο Νταμπίζας έχει και μία δεύτερη λίστα με κλασικούς αμυντικούς χαφ. Οι συγκεκριμένοι παίκτες διακρίνονται για τις ανασταλτικές ικανότητες τους δεν είναι εξίσου καλοί στο επιθετικό κομμάτι και είναι πιο φθηνή. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι ο 32χρονος κογκολέζος Γιουδούφ Μουλουμπού ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ, καθώς και ο συμπατριώτης του ο 29χρονος Γουίλσον Καμαβουόκο, ο οποίος διέκοψε τη συνεργασία του με την γερμανική Ντάρμσταντ. Ο Καμαβουόκο ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα αφού έχει φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ