ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ελεύθερος ο Ανίτα που απασχόλησε το τριφύλλι

Newcastles Vurnon Anita during the English Premier League soccer match between Leicester City and Newcastle United at the King Power Stadium in Leicester, England, Monday, March 14, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
Newcastles Vurnon Anita during the English Premier League soccer match between Leicester City and Newcastle United at the King Power Stadium in Leicester, England, Monday, March 14, 2016. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ελεύθερος από τη Λιντς την τελευταία μέρα των μεταγραφών έμεινε ο Φουρνόν Ανίτα ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα τον Παναθηναϊκό και το Νίκο Νταμπίζα.

Παρελθόν από τη Λιντς αποτελεί ο έμπειρος μέσος Φουρνόν Ανίτα ο οποίος για αρκετό καιρό απασχόλησε μεταγραφικά τον Παναθηναϊκό και το Νίκο Νταμπίζα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του τριφυλλιού.

Ο 30χρονος Ανίτα που πλέον έχει διορία να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ως ελεύθερος, δεν αποκλείεται να απασχολήσει και πάλι τους πράσινους οι οποίοι θέλουν ενίσχυση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο 30χρονος μέσος κατάγεται από το Κουρασάο αλλά έχει ολλανδικό διαβατήριο και έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου 1989. Η καριέρα του ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άγιαξ όπου βρέθηκε στα 16 του, το 2005. Το 2008 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα και με τον «Αίαντα» έκανε αρκετά σημαντική καριέρα, αφού σε τέσσερα χρόνια είχε 152 συμμετοχές με 7 γκολ και 9 ασίστ. Επίσης, έγινε διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ολλανδίας αλλά και με τους «οράνιε» όπου έπαιξε σε τρία παιχνίδια.

Τον Αύγουστο του 2012 η Νιούκαστλ έδωσε 8,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τους Ολλανδούς. Στο σύλλογο της Αγγλίας αγωνίστηκε μέχρι το 2017 και είχε 155 συμμετοχές με 3 γκολ και 6 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2017 τον αγόρασε η Λιντς δίνοντας 4 εκατ. ευρώ αλλά εκεί έπαιξε τη σεζόν 2017-2018 έχοντας 22 συμμετοχές. Πέρσι το καλοκαίρι δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βίλεμ όπου είχε συνολικά 31 συμμετοχές αλλά ο σύλλογος της Ολλανδίας δεν προχώρησε στην απόκτηση του.

Παναθηναϊκός: Ελεύθερος ο Ανίτα που απασχόλησε το τριφύλλι
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ