ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ψηλά Βερτόνγκ και Άλβαρες για το αριστερό άκρο

FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball against Espanyol's Victor Alvarez during a Copa del Rey soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Jan. 6, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball against Espanyol's Victor Alvarez during a Copa del Rey soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Jan. 6, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο 23χρονος Ολλανδός, Κάλβιν Βερτόνγκ, που έμεινε ελεύθερος από τη Φέγενορντ και ο 27χρονος, Βίκτορ Άλβαρες, που αποχώρησε από τη ρωσική Άρσεναλ Τούλα είναι οι δύο επιλογές που εξετάζει ο Ρόκα για τη θέση του αριστερού μπακ. "Αγκάθι" για τον Άλβαρες το "αλμυρό" κασέ (800.000€) που είχε στη Ρωσία. (VIDEO)

Σε πολλά "μέτωπα" κινείται ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός εδώ και μέρες για τη θέση του αριστερού μπακ και του παίκτη που θα αποκτηθεί για να καλύψει την αποχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα, συμπληρώνοντας το "παζλ" στο αριστερό άκρο της άμυνας μαζί με τους Χατζηθεοδωρίδη και Ζαγαρίτη.

Η υπόθεση του Γκαμπριέλ Ρόχας δείχνει να έχει "παγώσει"πλέον για τα καλά, λόγω των πολύ υψηλών απαιτήσεων της Σαν Λορένσο, που δεν κάνει βήμα πίσω από τις 400.000 ευρώ για την παραχώρηση του 23χρονου Αργεντινού μπακ και ο Τσάβι Ρόκα είναι αναγκασμένος πλέον να κινηθεί σε άλλες περιπτώσεις.

Ψηλά στη λίστα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή -όπως κατέγραψε προ ημερών το Sport24.gr- είναι ο 23χρονος Ολλανδός, Κάλβιν Βερτόνγκ, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Φέγενορτ, με την πλευρά του οποίου έχει ανοίξει εδώ και μέρες, νέο κύκλο επαφών ο Ρόκα, "ζυγίζοντας" το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Εκτός από τον Βερτόνγκ, ωστόσο, στο "μικροσκόπιο" του 46χρονου τεχνικού διευθυντή βρίσκεται ακόμη μία (πολύ πιο δύσκολη κι ακριβή) περίπτωση, ο Ισπανός Βίκτορ Άλβαρες. Ο 27χρονος αριστερός μπακ, ποδοσφαιρικό "προϊόν" τηςLa Masia, έμεινε ελεύθερος την 1Αυγούστου από τη ρωσική Άρσεναλ Τούλα, στην οποία αγωνίστηκε για μία τριετία, καταγράφοντας 2 γκολ και 4 ασίστ σε 77 επίσημα παιχνίδια. Το μεγαλύτερο "αγκάθι", εντούτοις, είναι το "αλμυρό" κασέ του, καθότι στη Ρωσία οι απολαβές του ήταν περίπου 800.000 ευρώ. Ποσό πολύ υψηλό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, με τον Ρόκα να προσπαθεί να το φέρει πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες των "πράσινων".

Ο Άλβαρες "έφτιαξε" το όνομά του στην Ισπανία με τη φανέλα της Εσπανιόλ (στην οποία μεταπήδησε σε πολύ νεαρή ηλικία), μετρώντας συνολικά 2 γκολ και 8 ασίστ σε 91 συμμετοχές σε μία τετραετία (2013-2017). Είναι ένας πολύ επιθετικός ακραίος αμυντικός, που μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά, είτε ως φουλ μπακ σε 3-5-2, είτε ως αριστερός χαφ (30 ματς ως αριστερός μέσος), ενώ θεωρείται πολύ ισορροπημένος και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Το όνομά του είναι μεταξύ αυτών που παίζουν "δυνατά" και πιέζει για να "κλείσει" ο Ρόκα, όμως προς το παρόν τα νούμερα παραμένουν ψηλά. Εν αντιθέσει με την περίπτωση του Βερτόνγκ που δείχνει πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες των "πράσινων", καλύπτοντας παράλληλα τα αγωνιστικά "θέλω" του Πογιάτος.

Γενικά, οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές σε όλα τα ανοικτά, μεταγραφικά μέτωπα του Παναθηναϊκού (αριστερός μπακ, δεύτερος δεξιός μπακ, κεντρικός χαφ), με τον Ρόκα να έχει πάρει πλέον το "ΟΚ" από τον Αλαφούζο για τα οικονομικά όρια που θα μπορέσει να κινηθεί, προκειμένου να κλείσει το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ