ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που αποφάσισε να μιλήσει ο Νταμπίζας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "background" της απόφασης του Νίκου Νταμπίζα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, οι λόγοι της επιλογής του, η ατζέντα της θεματολογίας στην επίσημη αυριανή (29/12) τοποθέτησή του.

Ίσως παραξενεύει πολλούςη επιλογή τουtimingαπό την πλευρά του Νίκου Νταμπίζα για την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αύριο (29/12), δύο ημέρες πριν το τέλος του έτους.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την υλοποίηση μιας σκέψης/πρόθεσης που είχε εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Σκέψη η οποία… φούντωσε μαζί με τα μεταγραφικά σενάρια που εξυφάνθηκαν από την αρχή του Δεκεμβρίου για το Τριφύλλι.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Νταμπίζας προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης. Όχι μόνο για τα μεταγραφικά σενάρια, για το οικονομικόstatusκαι μέλλον της ΠΑΕ, ή ακόμη και για το καλοκαιρινό πλάνο, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ερωτηθεί και απαντήσει σχετικά με πάσης φύσεως ζητήματαπου αφορούν ειδικά τον Παναθηναϊκό και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και για «εξωαγωνιστικά» θέματα.

Σίγουρα πρόκειται για τη σημαντικότερη εφετινή συνέντευξη Τύπου στελέχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και – εδώ που τα λέμε – δεδομένου ότι ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος εδώ και έναν χρόνο αποφεύγει τις παντός είδους δημόσιες τοποθετήσεις (με εξαίρεση τις γραπτές ανακοινώσεις για την υπόθεση Πιεμπονγκσάντ όπου υπάρχουν ακόμη άπειρα κενά) και ότι ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου δεν αξιολογείται ως ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει δημοσίως περί αγωνιστικής φύσης ζητημάτων, ο Νταμπίζας κατά κάποιο τρόπο «το παίρνει πάνω του» για όλα.

Είναι, άλλωστε, από τους τεχνικούς διευθυντές οι οποίοι στον τομέα της επικοινωνίας – χωρίς να υποτιμά ή να ακυρώνει τον τομέα του ρεπορτάζ τωνmedia- θέλει να ακολουθεί τον «bythebook» δρόμο, αυτόν που έμαθε στην Αγγλία: Γραφείο Τύπου και επίσημες τοποθετήσεις με ξεκάθαρες κουβέντες σε συνεντεύξεις Τύπου, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τοclub. Το ίδιο έκανε και στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Ομόνοια. Γιατί σ’ αυτό το χρονικό σημείο αξιολογεί ως «αναγκαία» τη δημόσια συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ενώ θα μπορούσε (όπως και κάθε άλλος στη θέση του) να ενημερώσει «άτυπα» τους ρεπόρτερ με μια απλή συνάντηση και κουβέντα μαζί τους επί παντός;

Α) Διότι θέλει το «τυπικό» του πράγματος, το οποίο θεωρεί ότι αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία αν «μεταφραστεί» με επίσημη συνέντευξη Τύπου και καταγραφούν επακριβώς τα δικά του λόγια.

Β) Διότι θεωρεί ότι εν μέρει διαμορφώνεται πλασματική εικόνα στο κοινό όχι μόνο για τις δυνατότητες ενίσχυσης της ομάδας, αλλά και για το πλάνο της και τη λογική της συνολικά (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ανυπόστατα σενάρια τύπου «Μπακασέτα» και «Κονέ»).

Γ) Διότι θέλει να εξηγήσει αναλυτικά το σχέδιο για τους επόμενους μήνες, ώστε όλοι (mediaκαι μέσω αυτών το φίλαθλο κοινό) να γνωρίζουν με σαφήνεια πόθεν ξεκίνησε αυτό το «ταξίδι» του Παναθηναϊκού από το προηγούμενο καλοκαίρι και ποια είναι η ρότα του «καραβιού» που έχει χαραχθεί βάσει των σημερινών δεδομένων στην ηγεσία και στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Επισημαίνεται ότι ο Νταμπίζας δεν προτίθεται να μιλήσει μόνο για τα μεταγραφικά ζητήματα (ή για τις ανανεώσεις συμβολαίων και τους πιτσιρικάδες), ούτε αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πήρε τελικά την απόφαση για συνέντευξη Τύπου. Πρόθεσή του είναι ουσιαστικά ο συνοπτικός απολογισμός και η ανάλυση του «γιατί» έχουν συμβεί όσα έχουν συμβεί έως σήμερα από το καλοκαίρι στο Τριφύλλι αλλά και η αποσαφήνιση του σχεδίου των διοικούντων – βάσει των σημερινών δεδομένων στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας- για την «επόμενη ημέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ