ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Τόρζε στην λίστα των εξτρέμ

Romania's Gabriel Torje eyes the ball during the Euro 2016 Group A soccer match between Romania and Switzerland at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, June 15, 2016. (AP Photo/Christophe Ena)
Romania's Gabriel Torje eyes the ball during the Euro 2016 Group A soccer match between Romania and Switzerland at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, June 15, 2016. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο 29χρονος Γκάμπριελ Τόρζε έμεινε ελεύθερος από τη Σίβασπορ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, κάνει γκελ στους ανθρώπους του Τριφυλλιού. Δανεισμό στη Σκωτία προτιμά ο Τζόνστον.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα κυριάρχησαν στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού οι στόπερ και οι αμυντικοί χαφ. Ωστόσο, ο Νίκος Νταμπίζας ασχολείται και με τη μεσοεπιθετική γραμμή, εξετάζοντας προτάσεις για εξτρέμ και στράικερ. Ειδικά για τα άκρα της επίθεσης, είναι πιθανόν να αποκτηθούν ακόμα και δύο ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ένας εξτρέμ που προτάθηκε τις τελευταίες ώρες είναι και ο Ρουμάνος Γκάμπριελ Τόρζε. Ο 29χρονος ακραίος μένει ελεύθερος από τη Σίβασπορ στις 30 Ιουνίου και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του στη βαλκανική χερσόνησο. Ο Τόρζε έχει συνδεθεί ξανά με την Ελλάδα στο παρελθόν, αφού πέρασε από το "ραντάρ" της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Προφανώς, ο Τόρζε δεν είναι άγνωστους στους "πράσινους", ούτε αμφισβητούν τα προσόντα του. Ο Ρουμάνος διακρίνεται για την τεχνική κατάρτιση του και για την ικανότητα του στο "ένας με έναν". Χαρακτηριστικά που λείπουν από τους περισσότερους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, το κασέ του κρίνεται προσιτό, αφού είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα όρια της ΠΑΕ.

Ο Τόρζε γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1989 στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Έχει ύψος 1,67μ., χρησιμοποιεί τα δύο πόδια και κατά κύριο λόγο, παίζει ως δεξιός εξτρέμ. Όμως, καλύπτει με άνεση τον ίδιο ρόλο στα αριστερά ή πίσω από τον "φουνταριστό". Είναι διεθνής έχοντας 56 συμμετοχές με 11 γκολ. Εντάχθηκε στη Σίβασπορ πριν ένα χρόνο και έπαιξε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (852') και μοίρασε 3 ασίστ.

Το βιογραφικό του Τόρζε περιλαμβάνει την Τιμισοάρα, την Πολιτέκνικα, τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, την Ουντινέζε, τη Γρανάδα, την Εσπανιόλ, την Κόνιασπορ, την Οσμάνλισπορ, την Τέρεκ Γκρόζνι και την Ακχμάτ Γκρόζνι και την Καραμπούκσπορ, πριν την περσινή μεταγραφή του στη Σίβασπορ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει στεριώσει σε ένα περιβάλλον, έχοντας ακόμα και δύο περάσματα από την ίδια ομάδα...

"ΒΛΕΠΕΙ" ΤΗ ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ Ο ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η εφημερίδα "Sun" αναφέρθηκε την Τετάρτη (19/6) στο ενδιαφέρον του Νίκου Νταμπίζα για τον 20χρονο εξτρέμ της Σέλτικ, Μίκι Τζόνστον, τον οποίο παρακολούθησε στον τελικό του Κυπέλλου με την Χάρτς, στις 25 Μαΐου στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης. Ο Τζόνστον άρχισε βασικός και έπαιξε για 72', προτού αντικατασταθεί.

Καταρχάς, οι παράγοντες της Σέλτικ δεν διαπραγματεύονται την πώληση του Τζόνστον, αφού τον πιστεύουν. Προτίθενται, όμως, να τον παραχωρήσουν δανεικό για να εξελιχτεί και έπειτα να τον πάρουν πίσω πιο έτοιμο. Αυτή την ευκαιρία θέλει να εκμεταλλευτεί ο Νταμπίζας και να προσθέσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έναν ποιοτικό επιθετικό, έστω και για μία σεζόν.

Όμως, οι άνθρωποι της Σέλτικ προτιμούν να δώσουν τον Τζόνστον σε αγγλική ή σκωτσέζικη ομάδα για να τον τσεκάρουν συχνότερα και ευκολότερα. Σε πρώτη φάση, ο επικρατέστερος προορισμός του Τζόνστον είναι η Μάδεργουελ. Η Σέλτικ διαπραγματεύεται την αγορά του μεσοεπιθετικού Ντέιβιντ Τέρνμπουλ και εκτός από το αντίτιμο, έχει προτείνει τον δανεισμό του 20χρονου ποδοσφαιριστή της. Μία λύση που σύμφωνα με τα σκώτσεζικα ΜΜΕ, ικανοποιεί και τον Τζόνστον.

Ο Μίκι Τζόνστον ήταν μία από τις αποκαλύψεις της Σέλτικ την προηγούμενη σεζόν και άρχισε βασικός στον τελικό του Κυπέλλου, μένοντας για 72 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η πρώτη γεμάτη σεζόν του Σκωτσέζου επιθετικού με 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (1.063'), 5 γκολ και 1 ασίστ. Ωστόσο, η εκπληκτική εκκίνηση του Τζόνστον δεν εξασφαλίζει την παραμονή του στο ρόστερ και της ερχόμενης σεζόν...

Αντίθετα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σέλτικ σκοπεύει να τον παραχωρήσει δανεικό για να πάρει παιχνίδια. Η πρωταθλήτρια Σκωτίας φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Μάδεργουελ για την αγορά του εξτρέμ Ντέιβιντ Τέρνμπουλ, ενώ συζητά με τη Μπόλτον για τον μεσοεπιθετικό Λούκα Κόνελ. Κινήσεις που σημαίνουν ότι τα άκρα της επίθεσης της Σέλτικ θα γεμίσουν και ο Τζόνστον δεν θα βρίσκει χώρο για να εξελιχτεί.

Στο δια ταύτα: προφανώς, ο Νταμπίζας έχει εξαιρετική εικόνα για τον παίκτη, αλλά αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να τον φέρει στην Αθήνα, αφού σκωτσέζικες ομάδες έχουν ζητήσει τον δανεισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο του τριφυλλιού ο 20χρονος Μίκι Τζόνσον της Σέλτικ
Φέγενορντ γιατί υπάρχει λόγος
Παναθηναϊκός: Οριστικοποιήθηκαν τα τέσσερα φιλικά της προετοιμασίας
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ