ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Σούνιτς στα υπόψη για την άμυνα

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντιναμό Μόσχας, Τόνι Σούνιτς αναμένεται να φύγει από τη Ρωσία και υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να καταλήξει στο "Γεώργιος Καλαφάτης". Διαβάστε στο Sport24.gr.

Από το ρόστερ του Παναθηναϊκού έλειψε ένας αμυντικός ο οποίος θα δεσπόζει με την παρουσία του. Αυτός ο οποίος θα είναι κυρίαρχος στον αέρα, θα κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα και θα διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για να "ανεβάσει" επίπεδο τα μετόπισθεν. Για αυτό, ο Γιώργος Δώνης έχει ζητήσει τη μεταγραφή ενός τέτοιου παίκτη παρά τους φραγμούς στο οικονομικό, όπως σας έχει ενημερώσει το Sport24.gr.

Ένας παίκτης με αυτά τα γνωρίσματα είναι ο Βόσνιος Τόνι Σούνιτς. Ο 31χρονος αμυντικός ανήκει στη Ντινάμο Μόσχας, αλλά μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και το συμβόλαιο του δεν θα ανανεωθεί. Τουλάχιστον, αυτή την ενημέρωση έλαβε από τη νέα διοίκηση του ρωσικού club, η οποία φιλοδοξεί να εφαρμόσει ένα διαφορετικό πρότζεκτ στο έμψυχο δυναμικό. Γιατί αγωνιστικά, ο παίκτης είναι βασικός έχοντας παίξει 28 ματς (2.520') και έχει σκοράρει 1 γκολ.

Ο Σούνιτς έχει γεννηθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 1988 στο Μοστάρ, έχει ύψος 1,93μ. και χρησιμοποιεί το δεξί πόδι. Στο βιογραφικό έχει προϋπηρεσία σε Κορτράικ, Ζιρίνσκι Μόσταρ, Κούμπαν Κράσνονταρ, Στουτγάρδη και Παλέρμο, πριν τη Ντινάμο. Επιπλέον, ο Σούνιτς είναι εν ενεργεία διεθνής με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έχοντας 38 συμμετοχές με 1 γκολ.

Η επιθυμία του Σούνιτς ήταν να συνεχίσει στη Μόσχα και την εξέφρασε στα ρωσικά ΜΜΕ το Σάββατο 11 Μαΐου... " Μέχρι τώρα δεν έχω νεότερα για το συμβόλαιο του. Αν η Ντιναμό μου έκανε πρόταση, θα ήμουν χαρούμενος. Αν όχι, υπάρχουν άλλες ομάδες. Η ζωή συνεχίζεται" σχολίασε ο Βόσνιος στόπερ. Μία φιλοσοφία που ο ποδοσφαιριστής την έχει θέσει άμεσα σε εφαρμογή, διότι ήδη αναζητά τον επόμενο προορισμό του.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ

Κάπου εδώ, μπαίνει στη ζωή του Σούνιτς ο Παναθηναϊκός. Ο Νταμπίζας ψάχνει έναν αμυντικό με σωματικά προσόντα, με εμπειρία και με ηγετικά χαρακτηριστικά. Στα χρήματα που θα ξοδέψει ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού, ο 31χρονος στόπερ έχει το αντίστοιχο "πακέτο". Ο Σούνιτς έχει τα στοιχεία που απουσιάζουν από την ομάδα του Γιώργου Δώνη: ύψος, δύναμη, όγκο, εμπειρία και προσωπικότητα.

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μόνος του στη διεκδίκηση του Σούνιτς. Ο Βόσνιος αμυντικός έχει καλό όνομα στη Ρωσία και έχει σημειωθεί στις ατζέντες πολλών. Όμως, το "πράσινο" πλεονέκτημα είναι άλλο. Το μεγαλύτερο κίνητρο που θα μπορούσε να του δώσει ο Νταμπίζας είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος. Ο Σούνιτς θέλει να ηγηθεί σε μία ομάδα, ώστε να διατηρήσει τη θέση του στη Βοσνία εν όψει του Euro 2020. Άρα χρειάζεται μία γεμάτη σεζόν και στην Αθήνα θα την εξασφαλίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Πάντως, ο Σούνιτς έχει τις επαφές του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει αγωνιστεί τρεις φορές με τη Βοσνία εναντίον της Ελλάδας σε προκριματικές φάσεις Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τελευταία το 2-2 στη Ζένιτσα στις 26 Μαρτίου, όπου έπαιξε 90 λεπτά. Επιπροσθέτως, τον Ιούνιο του 2016 ο Σούνιτς φερόταν να έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν κατέληξε ποτέ στην Τούμπα. Ίσως τα ίδια "κανάλια" που επιχείρησαν τότε να τον φέρουν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα εργάζονται για την έλευση του Βόσνιου στην Αθήνα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ