ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ρόντγουελ έχει "απαρνηθεί" τα χρήματα

Sunderland's Jack Rodwell during their English Premier League soccer match between Sunderland and Swansea City at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Aug. 22, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Sunderland's Jack Rodwell during their English Premier League soccer match between Sunderland and Swansea City at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Aug. 22, 2015. (AP Photo/Scott Heppell) AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Τζακ Ρόντγουελ δεν θα αποφασίσει με βάση την αμοιβή του και ποιο είναι το κριτήριο που έχει για την επιλογή του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έχει το μπάτζετ για τον Τζακ Ρόντγουελ; Εύλογα δημιουργήθηκε η απορία όταν έγινε γνωστό το ενδιαφέρον για τον Άγγλο αμυντικό χαφ. Διότι όσοι παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο, ξέρουν ότι ο Ρόντγουελ έπαιρνε περίπου 70.000 λίρες την εβδομάδα από τη Σάντερλαντ, που ετησίως αντιστοιχούν σε 3,65 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο που του απέφερε την προαναφερόμενη αμοιβή μόλις ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2018, θα συμβιβαστεί άραγε με αποδοχές που δεν θα ξεπεράσουν τις 300.000 ευρώ; Επειδή αυτές είναι οι δυνατότητες του μνημονιακού Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν μπορεί να προσφέρει ούτε το 1/10 των απολαβών που είχε ο Ρόντγουελ στην Αγγλία.

Η απάντηση είναι καταφατική. Ο Ρόντγουελ δεν έχει θέσει ως προτεραιότητα το οικονομικό, αφού έχει κερδίσει πολλά χρήματα από τις προηγούμενες συνεργασίες του. Το βασικότερο για τον 28χρονο μεσοαμυντικό είναι το αγωνιστικό πλάνο που θα του παρουσιάσουν και ο ρόλος που θα έχει. Ακριβώς αυτά ρώτησε τον Νίκο Νταμπίζα στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) στην Αθήνα.

Βέβαια, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η πρόταση του Νταμπίζα στο χρηματικό σκέλος δεν καλύπτει απόλυτα τον Ρόντγουελ. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής επανέλαβε στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να τα χαλάσουν στα λεφτά, εφόσον μείνει ικανοποιημένος απ' όλα τα υπόλοιπα.

ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από την αμοιβή του στη Μπλάκμπερν, για τη σεζόν 2018-2019. Μόλις 350.000 ευρώ εισέπραξε ο Ρόντγουελ, υποδεκαπλασιάζοντας τις αποδοχές του σε σχέση με τη Σάντερλαντ. Όχι, το ζητούμενο σε αυτή τη φάση για τον Άγγλο αμυντικό χαφ δεν είναι τα χρήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποδείξει ότι δεν έχει τελειώσει και μπορεί να επανακάμψει σε υψηλό επίπεδο.

Θεωρητικά, τα "θέλω" του Ρόντγουελ αποτελούν αβαντάζ για τον Νταμπίζα. Ο Νταμπίζας δεν έχει την ευχέρεια να δελεάσει με μεγάλα νούμερα τον Ρόντγουελ, αλλά μπορεί να τον πείσει με το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Ο 28χρονος παίκτης θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ενδεκάδα και ταυτόχρονα, θα αναγκάσει τους Άγγλους να ασχοληθούν ξανά μαζί του.

Προς το παρόν, η διαπραγμάτευση θα έχει συνέχεια, αφού ο Ρόντγουελ έχει και άλλες ερωτήσεις, ενώ ο Νταμπίζας περιμένει πιο σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του παίκτη. Ωστόσο, ο Άγγλος φέρεται να έχει ευνοϊκή διάθεση, διότι διαπίστωσε ότι στον Παναθηναϊκό εφαρμόζεται ένα ποδοσφαιρικό πλάνο και προβλέπεται ξεκάθαρη θέση για εκείνον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόντγουελ έχει συνδεθεί με λίγα μεταγραφικά σενάρια. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, υπήρχαν ακόμα πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μπλάκμπερν, όταν ο προπονητής Τόνι Μόμπρι ανέφερε ότι ο ατζέντη του Ρόντγουελ έψαχνε ομάδα στην Αυστραλία. Έκτοτε, ο 28χρονος μεσοαμυντικός αναφέρθηκε ως στόχος της Τορίνο, της Σασουόλο και κανενός άλλου...

AP Photo/Scott Heppell

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ