ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μουνιέ πιστεύει ότι μπορεί να το γυρίσει

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr γράφει για την πρώτη νύξη του Νταμπίζα στον Μουνιέ και στον ατζέντη του, την ευκαιρία που ίσως πάρει ο Γάλλος επιθετικός και την αντιπρόταση που επεξεργάζεται ο ποδοσφαιριστής.

Με το ένα πόδι έξω από το "Γεώργιος Καλαφάτης" παρουσιάζεται ο Άντονι Μουνιέ, εδώ και αρκετό καιρό. Ασφαλώς, η εντύπωση δεν επικρατεί άδικα. Κυρίως, βασίζεται στην αδυναμία του Γάλλου επιθετικού να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, διότι τραυματίζεται συχνά και όταν χρησιμοποιείται, δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά.

Άλλη μία σημαντική παράμετρος αφορά το οικονομικό. Ο Μουνιέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο ρόστερ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει λύσεις από τον πιο υψηλόμισθο ποδοσφαιριστή του. Αντίθετα, υποτίθεται ότι ο Μουνιέ θα ήταν ο ηγέτης στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του όταν θα "κολλούσαν". Μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η διαδεδομένη άποψη στον κόσμο είναι ότι ο Μουνιέ έχει "τελειώσει" από τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος εμφανίζεται να μετρά αντίστροφα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να διακόψει τη συνεργασία του και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αυτό πιστεύουν όλοι, εκτός από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή! Ο Μουνιέ θέλει να το γυρίσει, όσο απίθανο και αν ακούγεται και σκέφτεται να κάνει μία τελευταία προσπάθεια...

ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Θα περίμενε κανείς ότι ένας παίκτης που σκοπεύει να φύγει από την Αθήνα, θα είχε νωθρή παρουσία στις προπονήσεις. Διότι ο Μουνιέ δεν έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον και αντιλαμβάνεται πλήρως την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του και την πεποίθηση του κόσμου ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Ωστόσο, επειδή γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, δεν σημαίνει ότι συμμερίζεται τη γνώμη των περισσοτέρων. Καθημερινά, ο Μουνιέ προσπαθεί πάρα πολύ στο Κορωπί και δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Κόντρα σε κάθε λογική, ο Μουνιέ δεν πιστεύει ότι έχει "τελειώσει" από τον Παναθηναϊκό. Ο 32χρονος επιθετικός εκτιμά ότι εξαρτάται από εκείνον να μεταβάλλει τη διάθεση των οπαδών και να αντιστρέψει το κλίμα. Φυσικά, για να το πετύχει, ο Γάλλος πρέπει να αρχίσει να δείχνει τα προσόντα του στο γήπεδο, γιατί στο "Καλαφάτης" δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δώνης δεν έχει θέσει εκτός των πλάνων του τον Μουνιέ. Εννοείται ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού περίμενε πολλά και δεν τα έχει πάρει. Αλλά, ως εκεί. Το "τραίνο" δεν έχει πει κάτι σχετικό στον Γάλλο και στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, τον έχει δοκιμάσει με τους βασικούς. Βέβαια, μία δοκιμή στο δίτερμα δεν συνεπάγεται ότι ο Μουνιέ θα αρχίσει στην ενδεκάδα. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Δώνης σκέφτεται να δώσει ακόμα μία ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή του...

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Άντονι Μουνιέ παρακολούθησε από τα επίσημα του ΟΑΚΑ το σαββατιάτικο (7/4) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη μαζί με τον Έλληνα εκπρόσωπο του, Παύλο Τοπίδη. Στο περιθώριο της παραμονής του ποδοσφαιριστή και του μάνατζερ του στο "Σπύρος Λούης", ο Νταμπίζας έκανε την πρώτη νύξη για τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά εξήγησε ότι οι αποδοχές του Μουνιέ ξεπερνούν το "ταβάνι" που θα θέσει η διοίκηση στις αμοιβές από την επόμενη σεζόν.

Ο Άντονι Μουνιέ έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2020 και οι απολαβές του αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, χωρίς την Εφορία. Προφανώς, για να αποδεσμευτεί, πρέπει να λάβει την ανάλογη αποζημίωση. Επιπλέον, ο Μουνιέ είχε συμφωνήσει ένα μέρος των χρημάτων που έπρεπε να πάρει φέτος, να τα μεταφέρει στο τρίτο και τελευταίο έτος του συμβολαίου του, σε μία κίνηση της ΠΑΕ για λογιστικούς λόγους. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Νταμπίζας δεν συζήτησε κάτι συγκεκριμένο με τον Μουνιέ για το "διαζύγιο" του, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για την αντίδραση του ποδοσφαιριστή.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μουνιέ θα εκφράσει το δικό του "πιστεύω". Θεωρεί ότι δεν έχει "ξοφλήσει" ποδοσφαιρικά και θα τονίσει ότι θέλει να ανταποδώσει στον Παναθηναϊκό την στήριξη και την εμπιστοσύνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Μουνιέ επεξεργάζεται την αντιπρόταση του για το πως θα μπορούσε να συνεχίσει με τα πράσινα. Κυρίως, επειδή ο 32χρονος στράικερ διαθέτει εγωισμό και δεν επιθυμεί να φύγει σαν αποτυχημένος. Τα υπόλοιπα θα διευκρινιστούν στο ραντεβού του Γάλλου με τον Νταμπίζα στη διάρκεια του Μαΐου...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ