ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα είχε ανάγκη να σκοράρει

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν θα μετατραπεί σε δεινό σκόρερ μετά το γκολ με τον Απόλλωνα, αλλά παραμένει ένας παίκτης που δίνει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Τα 7 γκολ σε 21 παιχνίδια κάθε άλλο παρά ικανοποιητική επίδοση θεωρούνται για το βασικό "φουνταριστό" μιας ομάδας. Αναμφίβολα, ο Φεντερίκο Μακέντα δεν έχει κατορθώσει να μπει ούτε στο ελάχιστο στα... παπούτσια του Μάρκους Μπεργκ. Ο Ιταλός επιθετικός προσπαθεί πολύ, καταναλώνει ενέργεια, βρίσκεται συχνά σε θέση βολής αλλά ο απολογισμός του δεν χαρακτηρίζεται θετικός.

Όμως, ο Γιώργος Δώνης ήξερε τι είδους επιθετικό πήρε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί του Απόλλωνα. "Όταν τον αποκτήσαμε, ξέραμε πως δεν μπορεί να βάλει 15-20 γκολ, αλλά μπορεί 10-12 γκολ", ανέφερε ο Δώνης.

Βέβαια, ο Μακέντα έχει κινηθεί... κάτω από τη βάση μετά τα Χριστούγεννα. Στη διάρκεια του 2019, ο Μακέντα έχει πετύχει μόλις δύο γκολ, ένα με πέναλτι εναντίον της Λάρισας και ένα σε κανονική ροή αγώνα με τον Απόλλωνα. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μακέντα για αδιαφορία. Το άλλοτε "παιδί-θαύμα" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν ποτέ ένας "δεινός εκτελεστής", αλλά ένας παίκτης ο οποίος κάνει πολλές δουλειές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το συμπέρασμα ότι ο Μακέντα δεν διακρίνεται για την έφεση του στο σκοράρισμα, αποδεικνύεται και από την αστοχία του σε φαινομενικά ευνοϊκές φάσεις. Μέχρι και ο Γιώργος Δώνης το επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου: "Ο Μακέντα είναι ένας παίκτης που μπορεί να βάλει όμορφα και δύσκολα γκολ, αλλά δεν μπορεί εύκολα να βάλει τα εύκολα γκολ".

Πράγματι, ο 28χρονος στράικερ έχει πετύχει όμορφα γκολ, όπως αυτό στη Ριζούπολη. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι θύμισε την εποχή του στο Ολντ Τράφορντ. Εννοείται πως ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μικρότερος, αφού η άμυνα του Απόλλωνα είναι η χειρότερη στην κατηγορία, με 48 γκολ παθητικό, 3 εκ των οποίων από τον Μακέντα.

Αυτό δεν αναιρεί ότι το τέρμα του Μακέντα ήταν όμορφο, όπως εκείνο εναντίον του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ ή στην επικράτηση επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για το Κύπελλο. Αντίστοιχα, ο Μακέντα έχει ξοδέψει... πολλές φάσεις για γκολ. Στη Λαμία, στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στις εντός έδρας ισοπαλίες με την Ξάνθη και τη Λάρισα.

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ

Όπως και να έχει, ήταν σημαντικό για τον Μακέντα που σκόραρε στη Ριζούπολη. Ο Ιταλός έψαχνε εναγωνίως ένα γκολ, αφού αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Σίγουρα, το ότι χρίστηκε σκόρερ θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του και θα αφαιρέσει ένα μέρος της πίεσης. Από την άλλη, ότι και να κάνει, ο Μακέντα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής τερμάτων... Απλώς, όπως δήλωσε ο Δώνης, "είναι πολύ σημαντικό για εκείνον και για την ομάδα να μπορεί να σκοράρει".

Από την τοποθέτηση του Δώνη, είναι προφανές ότι υπολογίζει τον Μακέντα για την επόμενη σεζόν. Ο 50χρονος προπονητής πιστεύει ότι ο Ιταλός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος, έχοντας προσαρμοστεί πλήρως και μετά από κανονική προετοιμασία. Έτσι και αλλιώς, ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2021. Το ζητούμενο είναι άλλο: με δεδομένο ότι ο Μακέντα δεν χαρακτηρίζεται για τη δεινότητα του, ο Δώνης θα αναζητήσει άλλον επιθετικό περιοχής; Ή θα στηρίξει ξανά τον Ιταλό και όπου βγει...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ