ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος δεν θυμήθηκε ξαφνικά τον Βοτανικό

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη "Διπλή Ανάπλαση", η ενθάρρυνση της Κυβέρνησης και το μεγάλο πλεονέκτημα, η στάση της κοινοπραξίας του “Athens Alive”, η σύνδεση με Γιάννη Αλαφούζο και Γιάννη Βαρδινογιάννη. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνηθίζει να αιφνιδιάζει με τις κινήσεις του και την Τετάρτη (8/5) τα κατάφερε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο! Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει με την Κυβέρνηση για τη “Διπλή Ανάπλαση”, αφού διαπιστώνει ότι το "Athens Alive" παρουσιάζει δυσκολίες και καθυστερήσεις. Για αυτό άλλωστε θα έκανε και την συνέντευξη Τύπου που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες

Η τοποθέτηση/μεταστροφή του Γιαννακόπουλου δεν έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Ένας επιχειρηματίας ο οποίος κυνηγά μία μεγάλη επένδυση, σε συνεργασία με μία ξένη επενδυτική κοινοπραξία, εθίσταται να έχει "Σχέδιο Β". Ούτε ήταν η πρώτη φορά που ο Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε ότι εξετάζει άλλες λύσεις πλην της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε αναφέρει ως εναλλακτική την ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ωστόσο, ο Γιαννακόπουλος αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή στη μετακόμιση στο Γουδί θα αντιμετωπίσει τις ίδιες αντιξοότητες με το ΟΑΚΑ. Η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να νομοθετήσει, πολλοί φορείς και αρκετές συλλογικότητες θα αντιδράσουν, θα κατατεθούν προσφυγές και θα ξεκινήσει ένα... γαϊτανάκι που θα διαρκέσει χρόνια. Κάτι που δεν ισχύει με τη “Διπλή Ανάπλαση”...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Η ιδέα της "Διπλής Ανάπλασης" δεν... φυτεύτηκε ξαφνικά στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εξαρχής οι συνεργάτες του, τον ενημέρωσαν ότι η πιο εύκολη λύση για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού είναι ο Βοτανικός. Εκείνος όμως, για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να εξαντλήσει τα περιθώρια για το ΟΑΚΑ. Αυτό σκοπεύει να κάνει, αφού δεν έχει εγκαταλείψει την προοπτική του “Athens Alive”. Ωστόσο, ο Γιαννακόπουλος έχει κουραστεί με τα “ήξεις-αφίξεις”.

Αρχικά, κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν την ιδέα της “Διπλή Ανάπλαση” στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ως την πιο ενδεδειγμένη επιλογή αντί για το ΟΑΚΑ, όταν πληροφορήθηκαν και την έκταση των παρεμβάσεων που ζητούσε το ξένο κονσόρτσιουμ. Σε πρώτη φάση, ο Γιαννακόπουλος ήταν αρνητικός, όμως πριν από τρεις μήνες επανέφερε εκείνος τον Βοτανικό στη διαπραγμάτευση.

Πλέον, η σκέψη έχει ωριμάσει στο μυαλό του Γιαννακόπουλου. Αντιλαμβανόμενος ότι το “Athens Alive” θα χρειαστεί χρόνια για να πραγματοποιηθεί και ότι ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύει να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη γραφειοκρατία, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επεξεργάζεται όλο και περισσότερο τη Διπλή Ανάπλαση, που έχει “καθαρίσει” από δικαστικά μπλεξίματα. Διότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου πρότζεκτ: αν αρχίσει, κανένας δεν έχει τρόπο να το σταματήσει.

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι σε πιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι σκέψεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εάν έχει στραφεί εξ' ολοκλήρου στη Διπλή Ανάπλαση και προσπαθεί να πείσει τους ξένους συνεταίρους του για να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ ή αν τρέφει ακόμα ελπίδες για το “Athens Alive”. Πρόκειται για ερωτήσεις που θα απαντήσει ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Γιαννακόπουλος έχει ενημερώσει τους συμμετέχοντες στην κοινοπραξία του “Athens Alive” για τις δυνατότητες που διαμορφώνονται στον Ελαιώνα. Γιατί πρόκειται για μία καθοριστική παράμετρο: στην ευρύτερη περιοχή, εκτός από τη Διπλή Ανάπλαση επενδύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα και υποδομές, όπως η λειτουργία του εμπορικού κέντρου του Βωβού, η κατασκευή του σταθμού του ΚΤΕΛ, η διαπλάτυνση της οδού Αγίας Άννης και η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους. Κάτι που σημαίνει πως δημιουργούνται ευκαιρίες για τους επενδυτές...

Ο Γιαννακόπουλος δεν έχει κρύψει στο παρελθόν ότι δεν τον ικανοποιεί απόλυτα η μορφή της “Διπλής Ανάπλασης”. Για αυτό επισήμανε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση ορισμένες τροποποιήσεις στο πλάνο. Όμως, ως επιχειρηματίας, ο Γιαννακόπουλος δεν παραγνωρίζει ότι η “Διπλή Ανάπλαση” αφήνει μεγάλα περιθώρια κέρδους σε ένα επενδυτικό σχήμα. Είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να πειστεί η κοινοπραξία για να συμμετέχει στο πρότζεκτ. Ήδη, οι ξενές εταιρίες μελετούν τα δεδομένα και θα αποφανθούν σύντομα για τη στάση τους.

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΤΖΙΓΓΕΡ

Φυσικά, ο Γιαννακόπουλος συνδέει τη “Διπλή Ανάπλαση” με το παλαιότερο σχέδιο του για το “PAO Foundation”. Δηλαδή, ένα ενιαίο κέντρο διοίκησης και ένα κοινό ταμείο για την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Αυτό για να υλοποιηθεί, έχει ανάγκη από τη συμμετοχή και άλλων εύπορων φίλων του Τριφυλλιού, οι οποίοι θα παίρνουν μέρος στη χρηματοδότηση και θα προσδίδουν κύρος και δυναμική στο εγχείρημα, μαζί με τους οπαδούς του Συλλόγου.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ένας υποψήφιος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Άλλωστε και αυτός είχε την ίδια φιλοδοξία μέσω της λαϊκής βάσης, ασχέτως που απέτυχε να πείσει την πλατιά μάζα του κόσμου. Ο Αλαφούζος έχει πληρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την ΠΑΕ και πλέον δεν διάκειται αρνητικά στο ενδεχόμενο να μείνει σε ένα επιχειρηματικό πλάνο στο οποίο δεν θα βρίσκεται στο προσκήνιο. Η σχέση του Γιαννακόπουλου και του Αλαφούζου έχει ομαλοποιηθεί, διατηρούν ανοικτό δίαυλο μέσω τρίτου προσώπου και υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση για συζήτηση.

Περαιτέρω, κάθε αναφορά στο Βοτανικό προκαλεί συνειρμούς για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Προφανώς, ο εμπνευστής της “Διπλής Ανάπλασης” θα χαιρόταν περισσότερο από κάθε άλλον με την πραγματοποίηση του οράματός του. Επιπλέον, ο Γιαννακόπουλος θα ήθελε τη συμμετοχή του Βαρδινογιάννη στο επενδυτικό σχήμα, διότι η παρουσία ενός εκ των ισχυρότερων επιχειρηματιών της χώρας θα προσέθετε κύρος και επιρροή. Ο Γιαννακόπουλος μιλάει συχνά με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, του έχει προτείνει στο παρελθόν να στηρίξει το σχέδιο του, αλλά ο Τζίγγερ επέλεξε να αρνηθεί. Θεωρείται σίγουρο πάντως ότι οι δύο άνδρες θα επαναλάβουν την κουβέντα στο εγγύς μέλλον.

Photo credits: Eurokinis

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ