ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Διούδης επανήρθε στα υψηλά στάνταρ του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την απόδοση του στη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, ο Σωκράτης Διούδης θύμισε τον τερματοφύλακα των ντέρμπι και βλέπει μέχρι την Εθνική Ελλάδας.

Κάποτε, ο Σωκράτης Διούδης θεωρούταν το next best thing των Ελλήνων τερματοφυλάκων. Πριν την ηλικία των 20, ήταν βασικός στον Άρη και το "νούμερο 1" της Ελλάδας Κ19, η οποία συμμετείχε στον τελικό του Euro U19 2012.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν στέριωσε στην Μπριζ, δεν καθιερώθηκε στον Πανιώνιο και χρειάστηκε να επανέρθει στον Άρη της Β’ Εθνικής, για να επανεκκινήσει την καριέρα του.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εισηγήθηκε την απόκτηση του Διούδη, για να αντικαταστήσει τον Λουκ Στιλ ως αναπληρωματικό του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο Διούδης πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ως δεύτερος, πραγματοποιώντας πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο. Ωστόσο, ο Διούδης μετρούσε αντίστροφα, αφού ο Βλαχοδήμος είχε πωληθεί στη Μπενφίκα από τον Οκτώβριο του 2017 και η αποχώρηση του ήταν θέμα χρόνου.

Στην αρχή της σεζόν, ο Διούδης γνώριζε ότι φέτος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ποδοσφαιρικό επίκεντρο. Ο 26χρονος γκολκίπερ είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός στον μνημονιακό Παναθηναϊκό και εξαρτιόταν από την απόδοση του, για να πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως τον περίμεναν πριν μερικά χρόνια. Ήταν ένα «τώρα ή ποτέ» για τον Διούδη, ώστε να μην καταλήξει ένας πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής.

Μέχρι το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", ο Διούδης αποδείκνυε ότι δικαίως ήταν το "νούμερο ένα". Ο τραυματισμός του Διούδη στο κεφάλι μετά τη σύγκρουση με τον Νάτχο ήρθε σε ακατάλληλο τάιμινγκ, ωστόσο ο 26χρονος γκολκίπερ έλειψε μόνο από ένα ματς και επανήρθε σύντομα. Μετά την απουσία από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Διούδης ήταν στην εστία στις αναμετρήσεις με τον Άρη και τον ΟΦΗ.

ΤΟ ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και ηττήθηκε 3-1 από τον ΟΦΗ. Όπως και οι συμπαίκτες του, ο Διούδης ήταν ασταθής και δεν θύμισε τον τερματοφύλακα των ντέρμπι. Ήταν ένα πρώτος "κρας-τεστ" για τον 26χρονο γκολκίπερ, για το πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να συνέρθει. Διότι ο Διούδης για πρώτη φορά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του βασικού μιας μεγάλης ομάδας και μαθαίνει στα "πάνω-κάτω".

Η απάντηση ήρθε μία εβδομάδα αργότερα, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου. Ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι του Κουλούρη και μία εκτέλεση εξ’ επαφής του ίδιου επιθετικού, ήταν σίγουρος στις εξόδους του και επανέφερε με ασφάλεια τη μπάλα από τα γυρίσματα των συμπαικτών του. Ο 26χρονος γκολκίπερ ήταν από τους κορυφαίους, οι οποίοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πάντως, ο Διούδης δεν έχει περιθώριο να εφησυχάσει. Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον πρώτο γύρο στο Αγρίνιο, όπου αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά ενός βαθμού και αυτό είναι ενδεικτικό της δυσκολίας της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι" πρέπει να διατηρήσουν υψηλό ποσοστό αυτοσυγκέντρωσης, διότι όπως αποδείχτηκε, εάν πάρουν αψήφιστα το ματς, τότε δεν πρόκειται να νικήσουν.

Φυσικά, ο Διούδης έχει και πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Πρωτίστως, να εξελιχθεί αγωνιστικά στη διάρκεια της σεζόν και να κερδίσει την αναγνώριση ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες γκολκίπερ. Η απώτερη επιδίωξη του Διούδη είναι να λάβει μία κλήση από τον Άγγελο Αναστασιάδη για την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Ο ανταγωνισμός για τον Διούδη είναι μεγάλος, αφού στη θέση του υπάρχουν οι Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Μπάρκας, Καρνέζης και Γιαννιώτης. Ωστόσο, ο Διούδης έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί και πιστεύει ότι αν κάνει σωστά τη δουλειά του, αργά ή γρήγορα θα έχει την ευκαιρία του…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ