ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στη λίστα δύο αμυντικοί χαφ

Παναθηναϊκός: Στη λίστα δύο αμυντικοί χαφ
EUROKINISSI

Ο 29χρονος Γουίλσον Καμαβουάκα και ο 32χρονος Γιουσού Μουλουμπού είναι δύο αμυντικοί χαφ που υπάρχουν στη λίστα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Νταμπίζας περιμένει υπομονετικά για την τελική κίνηση του.

Οι... καθυστερήσεις των μεταγραφών οδεύουν στη λήξη τους... Η διορία του Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους θα τελειώσει αυτή την εβδομάδα και ο Νίκος Νταμπίζας θα αναγκαστεί να επιλέξει τον παίκτη ή τους παίκτες που θέλει για το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Νταμπίζας έχει τις τελικές συνεννοήσεις με τον Γιώργο Δώνη, η "δεξαμενή" είναι συγκεκριμένη όπως και το διαθέσιμο μπάτζετ.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού "σκανάρει" τις λίστες του και έχει ξεχωρίσει τα "εξάρια" που τον απασχολούν. Μία βασική παράμετρος που έχει θέσει ο Νταμπίζας, είναι ο παίκτης να έχει αποδεσμευτεί από την προηγούμενη ομάδα του στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να έχει κάνει προετοιμασία και να μην χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να ανακτήσει τη φυσική κατάσταση του.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές ο οποίος πληροί τα κριτήρια του Νταμπίζα είναι ο Γουίλσον Καμαβουάκα (φώτο). Ο Καμαβουάκα έχει προταθεί από τον Ιούλιο, όμως διέκοψε τη συνεργασία του με τη γερμανική Ντάρμσταντ μόλις στις 2/9. Ο 29χρονος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό με το γερμανικό διαβατήριο, έχει πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Ντάρμσταντ και έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιώργος Δώνης. Είναι ψηλός, δυνατός, ικανός στις προσωπικές μονομαχίες, έχει χαμηλό κασέ και έχει εμπειρία από τηSuperleagueέχοντας περάσει από τον Παναιτωλικό.

Φυσικά, ο Καμαβουάκα δεν είναι ο μόνος στη short-list του Νταμπίζα. Υπάρχουν και άλλοι αμυντικοί χαφ, όπως ο 32χρονος Κογκολέζος Γιουσούφ Μουλουμπού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ. Το μειονέκτημα του Μουλουμπού είναι ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία με την πρωταθλήτρια Σκωτίας και μετά το Κόπα Άφρικα του Ιουλίου, ουσιαστικά παραμένει ανενεργός.

Προκειμένου να πετύχει την πιο συμφέρουσα σχέση ποιότητας-κόστους, ο Νταμπίζας αναμένεται να κινηθεί τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι έχει ξεχωρίσει τους στόχους του και πραγματοποιεί προεργασία. Παράλληλα, εντείνει τις ενέργειες για την αποδέσμευση του Άντονι Μουνιέ και του Βαγγέλη Οικονόμου, με την προσδοκία να εξοικονομήσει χρήματα για το μπάτζετ του.

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο οικονομικό, ο Νταμπίζας θα κλείσει έναν αμυντικό χαφ και αν το προκύψουν κεφάλαια από τους "κομμένους", θα τσεκάρει και για επιθετικό περιοχής. Οπότε, ο Νταμπίζας έχει κατά νου τη 1 + 1 μεταγραφή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ