ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μελβούρνη, Όρενμπουργκ και τώρα Αθήνα

Παναθηναϊκός: Μελβούρνη, Όρενμπουργκ και τώρα Αθήνα

Ο Γιώργος Δώνης είχε κυκλώσει εξαρχής το όνομα του Μπαρτ Σένκεφελντ για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στοSport24.gr.

Σε σαφάρι για τον επόμενο σταθμό της καριέρα του είχε επιδοθεί τις τελευταίες μέρες ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Πριν την άφιξη του στην Αθήνα την Τετάρτη (28/8), την οποία αποκάλυψε οSport24Radio103,3, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός είχε ταξιδέψει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας και είχε διαπραγματευτεί ανεπιτυχώς για την επίτευξη συμφωνίας…

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σένκεφελντ είχε επιστρέψει σε γνώριμα μέρη… Για δύο ποδοσφαιρικές περιόδους, ο 28χρονος στόπερ είχε αγωνιστεί στηMelbourneCityκαι τον Μάιο έφυγε με σκοπό να κλείσει σε ευρωπαϊκή ομάδα. Όμως, η δυστοκία στην Ευρώπη ώθησε τον ποδοσφαιριστή να συζητήσει με τη μεγάλη αντίπαλο τηςCity, τηMelbourneVictory. Εν τέλει, ο Σένκεφελντ δεν έκανε το… βήμα στο εχθρικό στρατόπεδο, μετά το αδιέξοδο στο οικονομικό!

Κατόπιν, στο ταξίδι του γυρισμού από την Ωκεανία ο Σένκεφελντ μετέβη στην ασιατική πλευρά της Ρωσίας, στο Όρενμπουργκ. Ο Ολλανδός στόπερ διερεύνησε την προοπτική να συνεργαστεί με την FC Orenburg και φάνηκε να τα βρίσκει με τους Ρώσους παράγοντες. Ωστόσο, κάτι στράβωσε στους όρους της συμφωνίας και ο Σένκεφελντ μπήκε στο αεροπλάνο και έφυγε από την πόλη.

Έπειτα, ο… γύρος του κόσμου έφερε τον Σένκεφελντ στην Αθήνα, για δεύτερη φορά στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019. Στο πρότερο πέρασμα του από την πρωτεύουσα, ο Σένκεφελντ δεν είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Νταμπίζα επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος με την προσφορά του. Με την θερινή μεταγραφική περίοδο να οδεύει στο τέλος της, ο Σένκεφελντ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει τα ίδια περιθώρια ελιγμών και μένει να αποδειχτεί εάν θα δείξει διαλλακτικότητα, γιατί οι δυνατότητες του Νταμπίζα δεν έχουν μεταβληθεί…

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Εύλογα, η επιμονή του Νίκου Νταμπίζα στον Μπαρτ Σένκεφελντ προκαλεί απορίες. Ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος παίκτης για τον οποίο ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού λειτουργεί με υπομονή, μέχρι να φέρει την υπόθεση στα μέτρα του και να κλείσει τη συμφωνία με τους όρους του. Επιπροσθέτως, ο Νταμπίζας περίμενε τον Σένκεφελντ για ακόμα έναν λόγο: ήταν ο διακαής πόθος του Γιώργου Δώνη.

Ο Δώνης έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον στόπερ και ο Σένκεφελντ τις πληροί όλες, πάντα σε συνάρτηση με το μπάτζετ της ΠΑΕ. Ο Νταμπίζας πρότεινε αρκετά ονόματα στον προπονητή του Παναθηναϊκού, όμως ο Δώνης κύκλωσε εξαρχής το όνομα του Σένκεφελντ. Ο Νταμπίζας δούλεψε σε εναλλακτικές περιπτώσεις, μετά το πρώτο «ναυάγιο» με τον Ολλανδό αμυντικό τον Ιούλιο και παραλίγο να κλείσει τη μεταγραφή του Τζακ Ρόντγουελ, όμως στοtimingπου φτάσαμε, προσέγγισε ξανά τον Σένκεφελντ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ