ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Καίγεται" για νίκη στη Θεσσαλονίκη

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί όλα τα "κομμάτια" του Παναθηναϊκού χρειάζονται το νικηφόρο αποτέλεσμα στην έδρα του Άρη, στον αγώνα της Κυριακής (15/9, 21.30) για την 3η αγωνιστική της Super League.

Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός διέθετε τα πιο ποιοτικά ρόστερ της ιστορίας του, ποτέ δεν περνούσε εύκολα από το "Κλεάνθης Βικελίδης" ή Χαριλάου, όπως το έλεγαν παλαιότερα. Ο Άρης έχει δυναμική στην έδρα του και με τη συμπαράσταση των οπαδών του, δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Πόσο μάλλον τον φετινό Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει χτυπητές αδυναμίες.

Παρότι είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, μόλις η 3η αγωνιστική, η αναμέτρηση της Θεσσαλονίκη έχει πάρει χαρακτήρα τελικού... Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από το "διπλό", μία εβδομάδα πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι λόγοι για τη νίκη είναι πολλοί και βάσιμοι και το Sport24.grτους καταγράφει...

Νο1: Πρώτα απ' όλα, το ζήτημα είναι ψυχολογικό... Οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου μετά την κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και ξέρουν ότι χρειάζονται ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την αντιστρέψουν. Σίγουρα, το "διπλό" στη Θεσσαλονίκη δεν θα διαγράψει τα πάντα, αλλά θα αποτελέσει την αφετηρία για το "restart". Βέβαια, αρκεί να έχει και συνέχεια...

Νο2: Σε άμεση συνέπεια του πρώτου, επειδή ακολουθεί το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους. Αλλιώς θα διαχειριστούν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχοντας θετική ψυχολογία και αλλιώς μετά από σερί "στραβοπατημάτων". Οι "πράσινοι" δεν έχουν χτίσει χαρακτήρα ακόμα και ψάχνουν τις νίκες που θα τους δυναμώσουν.

Νο3: Εκτός από τις έννοιες που δεν μπορούν να μετρηθούν, υπάρχουν και οι μετρήσιμες παράμετροι. Όπως είναι η βαθμολογία. Μετά από 2 αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει συγκομιδή ενός βαθμού, που είναι καθ' όλα απογοητευτική. Αν μετά την τρίτη αγωνιστική, δεν παρουσιαστεί μεταβολή στον βαθμολογικό πίνακα, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Διότι ναι μεν δεν διεκδικεί ούτε τον τίτλο, ούτε έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά σε μία κανονική περίοδο με λιγότερες αγωνιστικές από πέρυσι, κάθε απώλεια καλύπτεται όλο και πιο δύσκολα.

Νο4: Στον Γιώργο Δώνη ασκείται μεγάλη πίεση από τον περίγυρο του Παναθηναϊκού, επειδή η ομάδα δεν αποδίδει. Είναι γεγονός ότι οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στα φιλικά δημιούργησαν προσδοκίες που διαψεύστηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο. Οπότε, ο Δώνης έχει ανάγκη από μία μεγάλη νίκη για να "φτιάξει" το προφίλ του και να κερδίσει χρόνο.

Νο5: Σε δυσχερή θέση έχει βρεθεί και ο Νίκος Νταμπίζας, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες για ελλιπή μεταγραφικό σχεδιασμό και για καθυστερήσεις στις μεταγραφές. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των ελλείψεων στο ρόστερ, τότε οι αστοχίες του τεχνικού διευθυντή θα διογκωθούν και άλλο.

Νο6: Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν απολαμβάνει της εκτίμησης του κόσμου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με νίκες σε όλα τα ντέρμπι της χρονιάς. Όμως το "διπλό" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα ηρεμήσει την ατμόσφαιρα εν όψει του εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που θεωρείται ύψιστου κινδύνου μετά τα όσα είχαν συμβεί στο αντίστοιχο ματς της προηγούμενης άνοιξης.

Νο7: Οι οπαδοί έχουν αποστασιοποιηθεί από την ομάδα, ενδιαφέρθηκαν λίγο μετά τα φιλικά του καλοκαιριού, αλλά ξενέρωσαν εκ νέου. Προκειμένου να αποκτήσουν ένα κίνητρο για να γεμίσουν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χρειάζονται το έναυσμα από τους παίκτες. Με μία νίκη επί του Άρη, οι οπαδοί θα δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στους "πράσινους" και θα τους στηρίξουν την μεθεπόμενη Κυριακή, ελπίζοντας για το καλύτερο.

Νο8: Ο Άρης δεν θεωρείται ιστορικός ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού, αφού ναι μεν είναι μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εντάσσεται στη δεύτερη ταχύτητα. Ωστόσο, φέτος οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τους ίδιους στόχους και έχουν παρόμοια δυναμική. Επομένως, είναι άμεσος ανταγωνιστής για την πεντάδα και η επικράτηση στην έδρα του, θα είναι σημαντική για το Τριφύλλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Πρώτη προπόνηση για τον Φάουστο
Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ