ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ελαφρύτερη λιτότητα, μεγαλύτερο μπάτζετ

Παναθηναϊκός: Ελαφρύτερη λιτότητα, μεγαλύτερο μπάτζετ
EUROKINISSI

Η διοίκηση του ΠΑΟ θέλει να μειώσει τα χρήματα που πληρώνει κάθε μήνα σε διάφορα Ταμεία, να εξοικονομήσει περίπου 500.000 € μηνιαίως και να το διαθέσει στην ομάδα.

Από το τέλος του 2017, η διοίκηση του Παναθηναϊκού προσπαθεί να κλείσει έναν πιο συμφέρων διακανονισμό για τις οφειλές στην Εφορία, σε ασφαλιστικούς φορείς και σε τράπεζες. Η ΠΑΕ καταβάλλει κάθε μήνα για όλα αυτά ένα ποσό που αγγίζει τις 700.000 ευρώ και θέλει να το μειώσει, στο γενικότερο πλαίσιο της εξυγίανσης των οικονομικών της.

Το 2018 η Κυβέρνηση ψήφισε τον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων" και η ΠΑΕ ζήτησε να υπαχθεί στους ευνοϊκούς όρους που περιλάμβανε ο νόμος. Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε το "πράσινο" αίτημα υπαγωγής και η διάταξη είχε διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Πλέον, η Κυβέρνηση προωθεί τη νομοθετική πρωτοβουλία των 120 δόσεων και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπόθεση. Ο λόγος είναι προφανής: θα προσπαθήσουν να εντάξουν το Τριφύλλι στο διακανονισμό που θα προβλέπει η νομοθεσία, ώστε να καταβάλλουν λιγότερα χρήματα μηνιαίως για τις υποχρεώσεις.

Θεωρητικά, τα θέματα που σχετίζονται με τη διοίκηση, δεν αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό όμως, δεν ισχύει απόλυτα. Η πολιτική λιτότητας επηρεάζει τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Πρωτίστως τον Νταμπίζα και τον Δώνη, αφού εάν είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ, θα είχαν περισσότερες επιλογές για να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ.

Η εκτίμηση του λογιστηρίου είναι ότι μέσω των 120 δόσεων, θα εξοικονομήσει ακόμα και 500.000 ευρώ το μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα απελευθερωθεί "χώρος" στον προϋπολογισμό και ένα μέρος, θα διατεθεί για το μπατζετ της ομάδας. Το έργο του Νταμπίζα και του Δώνη θα διευκολυνθεί, είτε με τη βελτίωση των συνθηκών και των υποδομών που εργάζονται, είτε με μία-δύο προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ